Norsk mote – Cecilie Melli og Bergensbutikken Pepper

Etter en prat med Pepper og åpningen av Cecilies relativt nye equiperingsbutikk ble plutselig norsk mote en hel del mer interessant.

Pepper

I høst feirer Bergensbutikken Pepper 15 år. Pepper er flinke innkjøpere og fører merker som A.P.C, T by Alexander Wang, Comme des Garçons PLAY, Carin Wester og mye mer. Vi pratet med butikkens ansatte:

Hvilke merker selger best?

– Vi er spesielt stolte over å føre franske A.P.C, noe vi er alene om i Bergen, og som vi synes er et av de fineste på en veldig understated måte. Et av de mest unik emerkene som finnes. Ellers selger vi mye Carhartt, Acne, Filippa K, T By Alexander Wang, Cheap Monday.

Hva burde bergensfolk kle seg med nå i høst?

–I høst kan vi kanskje anbefale Skin-ellerFlex-jeansen fra Acne sammen med en stripete longsleeve fra A.P.C eller silkeskjorte fra Filippa K. På bena er Pistol Short fra Acne obligatorisk i høst. Til gutt har vi verdens beste parkas fra Carhartt som er perfekt over en strikkegenser fra Filippa K og New Cure-jeans fra A.P.C. På bena skal det selvsagt være Common Projects, blant de beste skoene som finnes!

www.pepper-bergen.blogspot.com

C. Melli

Cecilie Melli er en veletablert norsk designer, og mange kjenner nok til butikken hennes i Theresesgate 32 på Bislet i Oslo. Der finnes det både brudekjoler og finkjoler, pret-a-porter. Den nye equiperingsbutikken åpnet nylig i Nedre Slottsgate og inneholder egne reproduksjoner av vintage smykker og masse vintageinspirert tilbehør. Alt signert Melli selv. Få designere finner, eller ønsker, den balanse mellom kvalitet og pris som Cecilie gjør: smykkene består av swarovzkykrystaller, zirkoner, kirurgisk stål, glass, akryl, gull- og rhodium-legeringer, og allikevel ligger prisene for det meste mellom 150 og650 kr.

www.ceciliemelli.com

Foto: Oda Berby for Cecilie Melli.

X