Polerte Oslojenter

— Nordmenn dør etter et sånt program, mener HeddaMjøen som sammen med Nini Robsahm står bak VGTVs høstsatsning OsloGirls. Detskal balanseres mellom intriger og estetikk på jentenes vei mot fashiondrømmen,og om alt går etter planen kan vi glede oss til BikBok’s OsloGirls kolleksjonvåren ’11 og noen utleverende smilegiftkandidater i mellomtiden.

Vi googla Oslogirls, og da kom det bare oppnettsider medøsteuropeiske eskortejenter. Er det dette derevil gjøre noe med? Sette“ekte” Oslojenter på kartet?

Hedda: Nei, er det sant? Det må definitivt blisesong to. Jævlig morsomt!

Nini: Haha! Ja, det kan du si!

Så hva er en Oslogirl?

H: En jente som vet å nyte byen, utnyttemulighetene. Oslo er i vekst på så mange måter, og en Oslogirl er en jente somhiver seg på mulighetene for å komme seg opp og frem.

N: Jentene som er med i serien representerer hvaveldig mange unge jenter vil drive med i dag, nemlig mote, media, film ogfashion. Man får se hvordan de kommer seg inn i den nye bransjen, hva de lærerav jobbmoral og balansen mellom gutter, fest og familie.

Er det ingen gutter med? Snakker vi girl-on-girlaction på VGTV?

N: Hehe, det er gutter med ja.

H: Det er litt mildere enn som så… ikke så myeromantikk med girl-on-boy, heller. Men det er mye intriger, så catfights er detnok av.

Okay. Så hvorfor valgte dere akkurat disse folkatil serien: Astrid Dyson,Marie Amanda, Nathalie Helgerud og IsabelleRingnes?

N: Vi hadde en audition via VG og MinMote. De trejentene søkte, altså Nathalie, Isabel og Astrid. Nathalie hadde egentlig gjortfor mye for et internship, så vivalgte å fokusere på hva hun driver med tilvanlig for å vise delen som er mer etablert. Isabel og Astrid hadde ikke så myeerfaring innen motebransjen fra før av og hadde lyst til å jobbe for MinMote oglære om fashion.

H: De er så forskjellige, og vi har lyst til ådekke de ulike sidene av byen. De fire ga så mye av seg sjæl på intervjudelen,og gråt da de kom med. Dette er jenter med ambisjoner.Vi lei av ekshibisjonistiske ParadiseHotel-folk som går rundt med en svane på tissen, og vil løfte frem unge jentersom vil opp og frem, og deres reise til å bli store designere ellermotejournalister. De er unge, og ikke ferdig formet ennå.

Vi har hørt at deltakerne begynte å krangleallerede før innspillingen var i gang. Gjorde dere research for å finne ut hvemsom ikke passet sammen?

N: Ja det gjorde vi. Vi så at disse fire var enperfekt match, og fant ut at det var fire personligheter som lett kolliderermed hverandre selv om alle driver med det samme.

H: Oslo er jo en liten by, og da det viste seg atnoen hadde vært på samme gutt, skapte det selvfølgelig intriger.

For å få klarhet i det med en gang: hvem avdeltakerne har mest anoreksi?

N: Hehe. Nathalie.

H: Alle er jævlig tynne og forfengelige på hversin måte.

Haha. Vi vil høre om deres forhold til Oslo -kjenner dere igjen dere selv i mye av det som skjer i serien?

N: Absolutt. Vi skildrer vårt eget miljø, slikdet var for et par år siden. Vi kjente både Nathalie og Marie Amanda før vibegynte, så det handler litt om hvordan vi følte det da vi startet i lignende bransjefor noen år tilbake.

Så hvor ekte er dette her?

N: Det er veldig ekte.

Alt kan ikke være hundre prosent sant… hva betyr “veldigekte”?

N: Nei, altså, det får man tolke selv.

Er det så ekte at vi får toalettbesøk med kokaineller personlige kriser rettet ut i VG Helg?

N: Nei. I wish, lissom! Jeg hadde lett gjort det.Men når du retter et kamera mot noen, er det opp til dem hvor de vil ta det.

H: Men det er jo ingen realityserier som erreelle. Med en gang man lar seg eksponere, blir det også arrangert. De er segselv og tar egne valg, selv om vi pusher dem inn i situasjoner også.

Er de eksepsjonelt flinke? Har jentene potensialtil å bli store designere eller moteskribenter?

H: De er ikke eksepsjonelt flinke, nei. Men dehar et mål, og de bruker serien som en stepping stone for å komme dit.

Hva er forskjellen på å lage en serie som dette fornett – og en klassisk tv-serie?

N: Det er enorme fordeler. Det går mye fortere,og man kan se seg mer rundt. Vi skyter med kameraer som ikke er så avanserte,og vi kan følge dem mer rundt. Når det kommer på et høytoppløslig skjerm, serdet veldig kult ut. Det er mye lettere å løpe etter jentene når ting skjer medhåndholdte kameraer.

Dere kommer fra to av Norges mest respektertefilmfamilier, hva tenker dere om å lage reality for web kontra mer kredibelfilm?

N: Jeg føler at man helt fint kan skille mellomnoe som kun er for underholdning, og det man virkelig brenner forintellektuelt. Jeg synes ikke det trenger å være noen motsetninger. Jeg kunne gjorten episode av Days of Our Lives, barefor å gjøre det. Det spiller ingen rolle. Men vi ville aldri gjort noe streitreality som Paradise Hotel. Det som appellerte til oss var at vi kunne gjørenoe helt nytt med sjangeren, og gå nye veier visuelt.

H: Vi skaper en supertrash-serie med rosasåpebobler til, men innpakket på en fet måte som kan forføre enhver kvasi-intellektuellkritiker. Vi digger begge deler selv. Vi kan jo kose oss med Top Model like myesom en russisk kunstfilm. Ved å utfordre web-tv-konseptet og fortellergrepet,kan Oslogirls også utfordre folk mer, siden det er mer action hele veien. Deter ikke mulig med død-episoder, for da klikker man seg vekk. Ved å sende toganger i uka, vil vi prøve å få folk så hekta som mulig.

Er det én sesong, og that’s it? Eller planleggerdere noe mer?

N: Vi planlegger noe mer. Denne sesongen kostetveldig lite, så vi har lyst til å lage en sesong til som er enda bedre. Noedark, super super dark, som virkelig går inn i livet til karakterene, by night,og en som er lys og rosa by day. To forskjellige versjoner. Så det ermulig vi går for sesong to og etablerer hvem som går hvor, og så deler man segpå sesong tre.

Det kan bli en spin-off ala The City altså, derhun ene drar til Tromsø for ådesigne klær og finne seg sjæl, kanskjeinternship i alles kjære Moods of Norway?

N: Ja, hehe.

H: I Tromsø må det bli Erlend Elias. Han fortjeneren spin-off, men Nathalie er også en spennende karakter. De andre er lettere åbli glad i med en gang, Ida og Isabelle er i praksis (i MinMote, jou.anm) ogblir umiddelbart noen man kan kjenne seg igjen i, mens Marie Amanda skiller segut som en underlig frøken. Hun er fantastisk søt.

Kommer vi til å få fire nye Charlotte Thorstvedterog Jenny Skavlaner av dette?

N: Kanskje. Hun [Charlotte] er jo unik, i forholdtil dem. Det er ikke målet heller. Kanskje Jenny Skavlan. Det er spennende å sehvordan de blir mottatt, for det er upløyd mark.

H: Jeg må si at jeg tror på det. Det har værtmålet siden dag én.

Hvordan tror du det blir mottatt? Er det norskepublikumet klare for åhause opp relativt vanlige mennesker på lik linjemed The Hills?

H: Seerstorm og masse små Oslogirls som løperrundt etter deltakerne våre! Jeg tror det er en sjanse for det. Jeg vet også atjentene kommer til å få masse haters. Nordmenn dør etter et sånt program – bådefjortiser, folk i filmbransjen og i motebransjen.

X