N&D teller ned til Lost Weekend

Størreog mer profilerte festivaler kommer og går. “Toffen” blir headuntet på kryss ogtvers av underskudd på Sørlandet. Da er det godt med noen faste holdepunkter. Dennesommeren leverer festivalkompisene fra Askøy varene for tiende gang. Kollevågpå Askøy er adressen. 5. – 7. august er datoene du skal holde av.

Lostweekend er ikke stedet for å se avdankete stjerner med storhetstid rundt a-hasgjennombrudd. Her er sjansen større for å se neste års stjerner. Band som kangis forstavelsen “unge og lovende” dominerer, mens såkalte “Norgesvenner” erbannlyst. Der Bergen Live satser på heltene til pengesterke babyboomere,treffer Lost Wekkend et yngre publikum med øre for hva som rører seg på dagens musikkscene.

Likevel,dette er ikke urørt heller. Kjente profiler som Marit Larsen, Bob Hund,Skambankt, Datarock og Magnet topper årets plakat. P3-lyttere og andre, eh, måndagsbarn får sitt påfyll via VeronicaMaggio.

Velgerdu å ta årets campingferie på Lost Weekend, kan du også få med deg en spesiell bestof-konsert på campen onsdag kveld – med en rekke lokale helter. Denne seansen erimidlertid kun åpen for de som har kjøpt campingpass.

Magnet

Mangegår på festival for etter DeLillos-metoden: For å høre gamle sanger om igjen. Andreigjen går for å få en ny og unik opplevelse. Det siste er ikke så lett i dissespotify-, itunes- og youtube-dager da alt er dokumentert og tilgjengelig tildet infernalske.

Ogsåpå Lost Weekend-festivalen vil de fleste artister velge fra sitt “best of”-materiale.Et unntak er artisten Magnet, som leverer noe som nærmest kan kalles etbestillingsverk.

Magnet,eller Even Johansen, har base på festivaløyen Askøy, og kanskje er det hjemmebanefordelensom gjør ham i stand til å presentere et så jomfruelig sett. Sikkert er det ialle fall at de som velger denne konserten vil kunne oppleve og høre noe somennå ikke finnes på spotify eller dubiøse russiske servere man gjerne tyr til nårde vanlige kildene til lovlig musikk er uttømt.

Foren gangs skyld altså, en helt unik konsertopplevelse. NATT&DAG oppfordrer:Kjenn din besøkelsestid.

Magnet spiller lørdag klokken ni. Magnet har gitt ut fire album og vunnet to Spellemannpriser. Han fylte førti år tidligere i sommer, men det holder vi ikke imot ham.

John Olav Nilsen & Gjengen i fjor. De spiller i år også. FOTO: Siv Torin.

X