Micropops

The Micropops er blitt voksne

Så har da også klokka for “barnehage-perioden”til The Micropops ringt inn. Den litt Steiner-aktige regnbue-looken erretusjert vekk og fått en clean,designbyrå-sanksjonert overhaling i eggeskall-hvitt. Kjekling, tøys og fjas hargått over i mer “modne” problemer, slik som sjalusi, kjærestebrudd ogutskiftninger. Riktig, Micropops er tilbake. Og de er blitt voksne.

Si farvel til the kindergarden years og hils påden voksne inkarnasjonen. Lørdag kveld spiller de sin første konsert — på Kvarteret i Bergen. Musikkelsker, kjenn din besøkelsestid.

Mye har nemlig skjedd siden Dagbla’-anmelder Sven Ove Bakkeganske nådeløst sammenlignet Njøten og Micropops med en “blanding av Jamiroquaiog Sondre Lerche på nasketur i a-has skuff for forkastede ideer”. Ensammenstilling som ikke minst ble svekket da en bebartet Njøten i stedet visteseg som Norges beste Michael McDonald-impersonatorpå Landmark en gang i mai (sjekk der han naileryacht-klassikeren “I Keep Forgetting” på youtube). Om den nye skiva ikke riktiginnevarsler en maritim kursendring, er det imidlertid grunn til å tro at bandettar med seg håndverkskunsten og profesjonalitetenfra yacht-besøket.

Hei, Håkon. Du harjommen ikke vært grei å få tak på i det siste. Mye øving før lørdag?

— Ja, vi øver hver dag. Det blir ikke en kvalitetskonsert avseg selv. Har fått to nye medlemmer og nye låter.

Kan du si not ombakgrunnen for disse utskiftningene?

— Vel, Bjarte, trommisen, slo opp med vår vakre x-synthist,så da ble det naturligvis litt klinsj der. Også har vi hentet inn en på el-gitar,noe vi burde gjort tidligere. En ny dimensjon. I tillegg skal bassisten vår tilOslo, så vi hentet inn litt ny magi der også. De eneste eksene i bandet nå ermeg og Sofie. Men det funker som faen. Eks-forloveder faktisk!

Du verden! Høres utsom dere har en Fleetwood Mac-greie gående. Da de spilte inn Rumours var allefem medlemmene involvert i skillsmisser – seg i mellom. Og det ble jo dritbra!

— Der ser du. Dette blir også dritbra. Så da var det velverdt å “skilles”.

På de nye bildene erdet bare deg og Sofie som er avbildet. Er det dere to pluss backingband nå? Merenn et tradisjonelt femmannsorkester?

— Vi øver, og fremfører musikken vår som et band. Men det erSofie og jeg som skriver mesteparten av låtene, og fremtrer som en duo i medierog bilder. Litt fordi vi er vokalister og delvis fordi vi ikke har noe i mot ågjøre det. Dessuten trenger vi en duo.

Trenger en duo? Hvem?Verden, mener du?

— Ja. Det er så mange band, og så få duoer igjen ipopverdenen. Så vi fyller et tomrom.

Den nye singelenderes, “So Surreal”, låter en smule annerledes enn det Micropops vi kjentetidligere. Vil du si den innevarsler et lite retningsskifte, eller er detmer for en elektronika-tripp# en sommerflørt å regne?

— Den innevarsler et skifte som kommer til å gå i alleretninger. Vi ønsker å bruke forskjellige studioer og produsenter på platen, ogvi har uptempo samt rolige låter. Hver låt krever sitt, og vi prøver å“skreddersy” forholdene til hver låt. Vi skal spile inn en rolig låt –som får urpremiere på Kvarteret – i Pelikan studios her i Bergen med MatiasTellez. Rett og slett for vi tror han kan få det beste ut av akkurat den låten.Slik tenker vi med alle låter nå. Vi tenker å bruke tre eller fire forskjelligeprodusenter.

Denne nyevaskemiddel-looken («ikke bare hvitt, men Blenda-hvitt»), hva ergreia?

— Designbyrået, Grandpeople, digget det, og vi likte det. Vihar jobbet mye og lenge med å finne frem til riktig profil. Viktig jobb.

Den tidligereMicropops-konstellasjonen forbandt jeg mest med regnbuen. Da hadde liksom allehver sin farge.

— Altså, vi ble tvunget til å lage en ny profil da vi forstod atmusikken var mye mer seriøs – og ble oppfattet mer seriøst – enn profilen. Enliten gjeng i barnehagen kan liksom ikke drive å fronte seriøs musikk.

Har det vært et liteproblem? Tidlig a-ha—syndromet? Opplevelsen av å ikke bli tatt seriøst nok?

— Ja, Vi merket at folk og bransjen opplevde oss som et bandsom hadde laget en hit og dermed fått et navn. Jeg utelukker ikke at dette kanses i sammenheng med en “leken” og litt barnslig profil. Vi vil ansessom et seriøst og profesjonelt band. Jeg håper den nye profilen kan hjelpe på dette.

Dere har med dere P3-yndlingeneSomething Sally på Kvarteret på lørdag. Gode kolleger?

— Vi har snakket en stund om å spille en gig sammen. Jegsendte en facebookmelding til Ane, vokalisten, og hun sa ja til å spille føross. Kule folk, flinke folk. Tror de backer Karpe Diem rundt i Norge i dissedager.

For våre grønnelesere: Åssen vil du karakterisere Something Sally som band – i forhold tildere?

— De er vel et mer tradisjonelt radio/live-popband. Viprøver kanskje litt flere og mer risikable retninger. Når det er sagt, jegsynes de er blant de beste popbandene i Norge akkurat nå. Heltklart.

Hva er Micropops’neste trekk?

— Vi har masser av låter som bare venter på å spilles inn. Vimå snart bestemme oss for hvilke som skal pryde vår kommende plate — som viplanlegger å gi ut i høst. Skal til Thomas Eriksen i Oslo neste uke å teste utto nye låter der. Dessuten prøver vi å lage en crazy mix av The XX, Lady Gagaog JJ. Hør det for deg: Harde synther, våt elgitar dynket i klang ogfølelsesladd vokal. Hæ?

The Micropops spiller på Kvarteret lørdag 24. juli. I august slippes singlene “So Surreal”og “Wake up” på 12”. www.micropops.com

X