Retrorikk: David Bowie og Sheryl Crow

b
a

David Bowie

David Bowie – Deluxe Edition

(DERAM/UNIVERSAL)

20-åringen David Bowies debutalbum fra 1967 ble lenge latterliggjort fordi det består av varietéaktig pop med tidvis ufrivillig morsomme tekster, inspirert av musikalstjernen Anthony Newley. Men plata er velprodusert (av bluesmannen Mike Vernon) og inneholder flotte melodier som “Uncle Arthur”, “Love You Till Tuesday”, “Join The Gang” og “Rubber Band”.

Nå er albumet remastret i en dobbel utgave som inneholder både stereo- og monomiksen, samtidige singler, outtakes og tidligere uutgitte mikser og liveopptak fra BBC radio. Totalt hele 53 kutt! Blant singlene er den (bokstavelig talt) latterlige “The Laughing Gnome”, som ble relansert mot Bowies vilje i hans gullår 1973 og nådde Topp 10 i UK. Andre singler er derimot glimrende, som “In The Heat of the Morning”, “Karma Man” og “Did You Ever Have A Dream”, samt den tidligere uutgitte låta «London Bye Ta-Ta». Coverheftet er spekket med memorabilia, sjeldne bilder, strålende liner notes og en detaljert kronologi for Bowies tre år på Deram Records, 1966-68.

Sheryl Crow

Tuesday Night Music Club – Deluxe Edition

(A&M/UNIVERSAL)

Sheryl Crow var kjent som koredame for stjernene da hun i en alder av hele 31 år albumdebuterte med Tuesday Night Music Club i 1993. Det er oppkalt etter tirsdagskveldene i produsent Bill Bottrells studio i Pasadena, der Crow og hennes musikervenner skrev låtene. Debutsinglen “Leaving Las Vegas” floppet, men “All I Really Wanna Do” og “Strong Enough” ble store hits i 1994, og «Can’t Cry Anymore» en noe mindre hit i 1995. Et stort høydepunkt er åpningskuttet “Run, Baby, Run”. Andre låter er mindre kommersielle og har en funk- eller balladestil.

Denne luksusutgaven har to bonusdisker: En cd med b-sider og tidligere uutgitte outtakes av god kvalitet, samt en dvd med sju musikkvideoer og en kort turnédokumentar fra 1993-95. Coverheftet har ekstra bilder og to stykk gode liner notes der Crow dessverre ikke bidrar.