Gull fra himmelen

b
a

Allerede etter første slipp i dag knuser Bergensfestivalen Hole In The Sky alle sine norske konkurrenter. Igjen. Vi applauderer!

Cathedral

De ubestridte kongene av doom med legenden Lee Dorrian i spissen vender tilbake til landet etter mange forsøk på å få dem til Bergen. Bandet alene satte i gang den andre bølgen av doom og anses i dag som pionéerer innen sjangeren og har inspirert horder av band. Undertegnede inkludert. Let there be doom!
http://www.myspace.com/cathedral

embed:http://www.youtube.com/watch?v=d9Qdj7pt7Iw

The Devil´s Blood

Etter et par singler og en EP slapp dette fantastiske nederlandske bandet debutskiva The Time Of No Time Evermore tidligere i år, responsen fra kritikerne og publikum var overveldende og skrytet nådde nye høyder for et riktig så ferskt band. Av det sjeldne, altså. Vi i NATT&DAG kastet fem på terningen og påstod dette er årets store overraskelse. Uten tvil. Neuken in de keuken!
http://www.myspace.com/cathedral

embed:http://www.youtube.com/watch?v=rmxOaJ2bpfM

Dead Congregation

Greske Dead Congregation tar opp arven etter death metallens storheter når sjangeren i dag har blitt en utpult gammel overtrigga sjømannshore uten sjel, mål og mening. Bandets siste plate Graves Of The Archangels (2008) ble hyllet av undergrunnen med trampeklapp og overbegeistring. Rett og slett helt rått av Hole In The Sky å ha fisket den dealen i land.
http://www.myspace.com/deadcongregation

embed:http://www.youtube.com/watch?v=TaAuXgUvZz4

Fy som vi gleder oss! Nå mangler bare Autopsy…