Bergenprisen 2009: Årets butikk

Det handler om å handle. Hvem fortjener prisen for årets bergensbutikk?

Nye KNOT

Klosteret 5

Klosteret Nips- og t-skjorteri, også kalt KNOT, gjennomgikk i høst en større oppussing og laget faste åpningstider. For så å åpne på nytt. Noen timer hver lørdag lager og selger de åtte kreativt begavede menneskene som står bak KNOT smykker, øredobber, t-skjorter, buttons, vesker og andre ting de liker. I tillegg fungerer KNOT som galleri. Et deilig friskt og kreativt innslag blant byens butikker. Se opp for Nintendo-planten for å finne frem!

Nobel Bopel

Welhavensgate 64

Etter at vi hadde gått forbi det tomme lokalet på Møhlenpris hver dag i nesten et år og tenkt at her burde noen åpne kafé, begynte ting å skje. Plutselig var det fullt av stoler og sofaer og kommoder i lokalet. Og i mars åpnet en møbelbutikk. En bruktbutikk, liksom, rett nedenfor Hulen, midt på hardeste Møllaren. Enpersonsforetaket reklamerer med unike møbler til behagelige priser, og har kafé sånn av og til om lørdagene og søndagene: Nystekte vafler og billige retromøbler. Et fantastisk sted, drevet på real møbelidealisme og ektefølt opponering mot alt det strømlinjeformete og masseproduserte vi har en tendens til å omgi oss med.

Shhhhhhhh…/STORE

Østre skostredet

Den fantastiske ideen om Shhhhhhhh…/STORE startet da Tyssøys Siv Støldal lurte på hvor hun skulle gjøre av gamle kolleksjoner og vareprøver. Og de rundt en million trenchcoatene hun sydde til et annet prosjekt, da. Samtidig hadde Norwegian Rain akkurat fått klar sin første kolleksjon med flottere regnfrakker, så da var det bare for T.Michael å sy opp noen spesialdesignede jakker, mens Arne&Carlos sendte ned litt strikk i baby-alpakka. Vips, lå alt til rette for byens første pop-opp-butikk! Nå er den borte, men konseptet og folkene bak vil vi bare se mer og mer til fremover.

X