Bergenprisen 2009: Årets bok

Som aldri før popper det opp nye, rare vekster i Bergens litteraturflora. Men hvem har skrevet årets bergensbok?Kjersti Rorgemoen: Purkene snudde segI Purkene snudde seg møter vi Magna Bekk, en dame som sildrer gjennomlivet uten helt å finne seg noen faste holdepunkter. Boken –kategorisert under sjangerbetegnelsen “notater” – tar ellers opp en deltidstypiske, norske debutantforfattertema (akademisk tretthet, lengseletter fysisk arbeid på landet, nachspiel man ikke burde ha vært på), menpå en utypisk måte. 27 år gamle Rorgemoen er vokst opp på en grisefarmi Øyfjell i Vinje, og ved hjelp av en kombinasjon av vestlandsk tørrviddog vinjesk årvåkenhet fanger Rorgemoen flere […]

LES VIDERE GRATIS

Alt du må gjøre er å registrere deg. Det går raskt og koster ingenting.

Personvernserklæringen vår kan leses her.