Bergenprisen 2009: Årets bok

Som aldri før popper det opp nye, rare vekster i Bergens litteraturflora. Men hvem har skrevet årets bergensbok?Kjersti Rorgemoen: Purkene snudde segI Purkene snudde seg møter vi Magna Bekk, en dame som sildrer gjennomlivet uten helt å finne seg noen faste holdepunkter. Boken –kategorisert under sjangerbetegnelsen “notater” – tar ellers opp en deltidstypiske, norske debutantforfattertema (akademisk tretthet, lengseletter fysisk arbeid på landet, nachspiel man ikke burde ha vært på), menpå en utypisk måte. 27 år gamle Rorgemoen er vokst opp på en grisefarmi Øyfjell i Vinje, og ved hjelp av en kombinasjon av vestlandsk tørrviddog vinjesk årvåkenhet fanger Rorgemoen flere […]

Fortsette å lese (gratis)

Hva! Har NATT&DAG også begynt med betalingsmur, nå? Slapp av. Det er helt gratis å lese videre – du må bare registrere deg. Det tar kanskje cirka 20 sekunder, og vi har troa på at du får det til! I bytte får du tilgang til alle artiklene våre, nyhetsbrev med spennende saker, og annonser i sosiale medier som du faktisk vil like å spammes med. Vi er en liten avis, og direkte kontakt med leserne hjelper oss med å utvikle helt riktig innhold til dere. Vi er ikke narcs og kommer aldri til å sende kontaktinformasjonen din videre. Dette blir mellom oss.

Du kan lese vår personvernerklæring her.

Mvh.

Redaksjonen

X