Jessica Albas favoritt-DJ er norsk

b
a

Thomas Gullestad aka Dj Goldfinger har fått de fleste av oss til å utøve skitne knep satt til rytme. Tidligere var han en av de som konsekvent spilte Hip-Hop, men i dag er sjangeren flytende. Alt er lov så lenge bassen dundrer. 

Fortell meg om din beste klubbopplevelse?

–Min aller beste klubbopplevelse må være fra tiden da jeg bodde i Los Angeles. Jeg gjorde masse faste gigger på Hollywood-klubbene, mens jeg spedde på med litt barspilling her og der. 

En kveld spilte jeg opp til dans på en liten merkelig kneipe som heter Akbar. Den ligger i Silver Lake, et område litt utenfor den mest glamorøse delen av LA. Akbar er en blanding av friker, homse/lesbe-hangout med både lydanlegg, diskokule og flere knapper på mixeren. Jeg traff på absolutt alle låtvalgene hele kvelden, og det var magi på Akbar. Toppen på kransekaka var at Jessica Alba hadde rota seg inn på akkurat dette lille diskoteket denne kvelden. Hun hadde ikke blitt smelt på tjukka ennå, og ga fullstendig jernet på gulvet i tre timer. Etter stengetid kom resident-dj’en bort til meg og sa at Alba er fast inventar på sjappa, men at han aldri hadde sett henne i  fyr og flamme før. Akbar bør besøkes! 

Hva mener du skal til å for at et klubbkonsept skal kunne holde det gående?  

–Gjør for guds skyld konseptet så enkelt og tydelig som mulig! Man får et utall invitasjoner til alt mulig på Facebook hvor promotøren øser ut om hvor bra alt er og hvor kult det kommer til å bli, og alle mulig små filledetaljer som ingen egentlig bryr seg om. Jeg vil helst bare vite akkurat hva som skjer. Og hey mistah promotah, jeg gjennomskuer den derre greia med «kom tidlig, for det kommer til å bli fort fullt!» Det er så 2007 ass.

Vil du trekke frem noen som får det til?

–Har man et tydelig konsept, og et bra navn på plakaten, så selger jo skiten seg selv. Men her i Norge synes jeg Juicy  har vært jævlig flinke på enkle oppsett.

De har en gjeste-dj eller fler, litt info om duden/dudetten som spiller, og man veit at det er full pinne hver gang. De er også flinke til å velge venues. Ikke det at det er så mange å ta av, men de prøver ikke å trekke Blå-publikumet til Sirkus!

Noe mer som er viktig?

–Så er det dette med lyd. Det er virkelig noe folk har skjønt i Norge, og ikke minst noe vi tar oss råd til å bruke penger på. Får du en ordentlig bassmassasje og balansert lyd, kommer du garantert tilbake. Da spiller det heller ikke så stor rolle hvordan lokalet ser ut. I Oslo er det uten tvil Blå, Living Room og Villa som råder på lydfronten med henholdsvis Turbosound og Funktion 1-anlegg.  

Hva gleder du deg til denne vinteren?  

–Jeg gleder meg alltid til Juicy og Sunkissed, men i vinter er det mye megacrazy og helsprøtt som skjer på konsertfronten også. Yoga Fire, Big Bang, Masta Ace og Edo G, Rammstein, Valentourettes, Metallica, La Roux og Jamie Cullum.

Jeg mener jo at klubbene var mye bedre back in the days … er du enig i tilfelle hvorfor? Er du uenig må du også forklare deg!

–Mjææææ, det er mulig det. Jeg vet ikke hvem sin skyld det i så fall er. Det må være musikktrendens, kanskje. I gamle dager hadde man et mer definert House-miljø og Hip Hop-miljø. Man likte ikke begge deler, liksom. Nå glir jo alt over i hverandre av ulike årasker.  Mashup-kulturen har vel vært med på å booste en mer eklektisk stil blandt dj’s, og dermed skjer det samme på klubbene. Det er mye blogging og hipstergreier som påvirker, og trendene forandrer seg ganske kjapt. Kanskje blir det rene klubber som bare spiller trønderrock i 2015?

“Det blir en føkkings fin vinter!”

Selv har Thomas to klubbkonsepter gående: “So you REALLY think you can dance?” med DJ Nuhhh som er ca. en fredag i månden på Blå, men det betyr ikke at han ser frem til den nystartet “New York Mashup Sessions” med Phaxx og Boge på Åpenbar hver onsdag.  Vil du holde deg oppdatert på hva Finger’n fingrer med på klubbfronten kan du følge med på dette her