Ekkoland

Hva skal du se på årets Ekkofestival?

BjørnarHabbestad
Komponist, fløytist, kurator iLydgalleriet og medeier i plateselskapet +3dB.

AlexanderRishaug/Marius Watz blir klart en høydare. Alexander erkongen av norsk minimalistisk elektronika. Alltid smakfullt, delikat og musikalskgjennomført. Klart en mann med gode ører! Sammen med videokunstner Watz blirnok dette langt mer enn vanlig DJ/VJ-mas. Ellers ligger Jørgen Larsson sin lydinstallasjon på USF an til å bli spektakulær– store ting som henger i taket og lager lyd er dømt til å bli gøy. Spesieltnår de er i bevegelse. I tillegg må jeg nevne Røyksopp fordi jeg vil gå på en konsert med masse folk og mimretilbake til Drum Island-konserten på Agora en gang i forrige århundre.

AlwynnePritchard
Komponist, musiker og sjef forBorealisfestivalen.

RealOneser på toppen av min liste – i tillegg til MegaphonicThrift – men jeger også spent på å se hvordan ActionBeat er live. Den type nedstrippet musikk kan være vanskelig å få til å virkei konsertsammenheng, men det blir fort herlig når det funker. Musikk skårethelt ned til beinet. Likevel# for meg handler festivaler om den helhetlige opplevelsen, hvordan deulike konsertene fungerer i en større kontekst. Folk må derfor ikke være foropptatt av sin favorittartist, men heller oppleve så mye som mulig avfestivalen og la magien komme sakte, men sikkert.

Line Ira
Konsertarrangør, DJ og kvinnenbak indieklubben ira ira.

Jeg vilanbefale Action Beat, en sjumannsimpro/noise/no wave-fest fra Storbritannia som høres ut som Sonic Youth påtidlig 80-tall. Det er deilig-deilig! Ellers anbefaler jeg DJ Danioh, som uten tvil er Bergens mestinteressante DJ på det elektroniske feltet, og The Field# herlig, drømmende svensk elektronikapå sitt beste.

X