Natt&Dag møter Jesus fra Nazareth. Igjen.

b
a

Menneskesønnen i egen høye person møtte oss igjen til en prat om løst og fast, nå som det står på som verst. Hva skjera?

SMIL La oss ta det viktigste først: Finnes Gud? Er det liv etter døden? Kommer man til himmelen når man dør? Og kommer botox-Bertil til himmelen han også?

– Ja, alt det stemmer. Alt som står i Bibelen er sant. Selv de greiene til Paulus. Bertil har nok bestilt billett til et annet sted, er jeg redd.

SMIL Helt ærlig: Hvordan er Gud?

– Du, jeg svarer ikke på direkte spørsmål om familien. Der setter jeg en veldig klar grense, though luck.

GIFT Hva synes du om konfliktene i midtøsten?

– Jeg må faktisk innrømme at jeg liker det litt. Masochismen henger fortsatt godt i etter å ha dingla gjennomboret på et kors som jeg gjorde. For din skyld må jeg presisere. For å svare på spørsmålet ditt må konflikter til for forbedring. For progresjon. For utviklingen. For mennesket. Sånn er det bare. Min Far er rett nok mild, faderlig og tilgivende, men han er også streng og dømmende. Hvor har det blitt av Dommen, Svovelen og Ilden i samfunnet? Det har jeg etterlyst. Lenge.

SMIL Er du down med Mohammed. Det sies at dere begge er roten til alt ondt?

– Vi er roten til alt som er, så svaret på det er ja. Jeg er down med han og han er down med meg også. På sett og vis. Han har gitt meg drøyal props i mange år. Og jeg er en sucker for smiger, som dere vet.

GIFT Kan du ikke bare fortelle sannheten. Hvem er farin? Hvem pulte morra di?

– Nei, vet du hva!

GIFT Åssen er det med deg da? Får du dyppa´n?

– Hva tror du? Jeg foretrekker faktisk en fest i ny og ne jeg også, som alle andre.

SMIL Apropos. Spiller du noe instrument?

– Jeg spilte litt klarinett da jeg var yngre, men jeg har ikke giddet å holde det ved like, er jeg redd.

SMIL Du får andre til å blåse for deg. We get it. High five!

SMIL Old news, han wiggern Michael Jackson: Kong snill av pop og uskyldig offer for grådige hespetrær og søplemedia?

GIFT Eller avdanka has been og perverst svin som burde vært kasta til ulvene for lenge siden?

– Han har kanskje tøyd grensene littegrann, men det er bare uflaks og han mente det ikke. Dessuten har han skrevet både “Heal The World” og “We Are The World”, så jeg synes verden burde vise litt takknemmelighet.

GIFT Apropos tukling. Det har jo vært snakk om overdreven barnekjærlighet i kristne miljøer i det siste, og ikke bare i sånne skumle sekter som Jehovas Vitner eller den katolske kjerka. Du pleier å snakke ganske mye om barn, ser du i ettertid at disse metaforene kanskje gikk litt over hodene på folk?

– Mulig det. Du vil ikke tro hvor mange netter jeg har ligget våken på grunn av det der. Det plager meg veldig. Jeg vet ikke om det skyldes bibeltolkninger eller sølibatet eller hva. Men jeg er den første til å innrømme at en del av mine menn har gått langt over streken.

GIFT Det derre likkledet i Torino, det er bare bøff, ikke sant?

– Ja, ja. Og Da Da Vinci-Koden er for det meste bare oppspinn, den også. Bortsett fra én ting, men det sier jeg ikke hva er. For det ville blowa minden din, maaan!

SMIL Det er mange som har meninger om homoser, og sier at Gud ikke vil at en mann skal kysse en annen mann. Vi spurte Admiral P for et års tid siden, og han syntes det var feil og fucka. Hva synes du?

– Jeg synes det er helt greit, bare de holder seg unna meg.

GIFT Du har et temmelig godt etablert skoleguttimage, og insisterer på å snu det andre kinnet til OG elske alle. Men helt ærlig# INGEN liker en snitch, du må jo hate han der Judas? Bare litt?

– Det er et avsluttet kapittel for min del, det med Judas. Han hadde sine grunner og jeg mine. Og det er alt jeg vil si om den saken.

GIFT Hvorfor bruker en del kristne mennesker så mye tid og energi på å gå rundt og hate og dømme andre mennesker, samtidig som de insisterer på at kristendommen er kjærlighetens religion hvis du spør dem? Er ikke det litt selvmotsigende?

– Godt spørsmål. Vetta faen. Men for å sitere my main man Michael Jackson: Start med “The Man In The Mirror”.

SMIL Liker du black metal?

– Nei, ikke spesielt, men han Frost-typen holder seg godt.

GIFT Er han vokalisten i Tokyo Hotel antikrist? Eller er det Marilyn Manson? Charles Manson? Charles Bronson? Richard Branson? Bassisten i Bolt Thrower?

– Dere hører for mye på popmusikk, gutter! Om dere absolutt må vite det, var Øystein Aarseth født som meg# en menneskesønn. Men den mørke herskers sønn Greven fikk stoppet han. Han jobbet for meg hele tiden. Hvem tror du skrev Harry Potter-bøkene?!

SMIL Hva er best: house eller techno?

– Det er vanskelig å velge. Du kan si at house snakker mer direkte til meg, det er veldig mange flotte tekster i housen. Noen grenser jo til lang lovsang. Tony Humphries er jo en favoritt. Samtidig vil jeg ikke undervurdere kraften i techno, de mørke bassgangene, du tror kanskje de er for mørke for meg, men jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har danset til Carl Craig ut i de små timer. Sånn blodtechno er derimot ikke min greie, det blir for destruktivt. Jeg er nok mer en Detroit-mann.

SMIL Twin Peaks eller Rød Snø?

– Twin Peaks er helt klart overlegent best, men Rød Snø er samtidig brutalt undervurdert. Vanskelig. Sistnevnte kom jo lenge før. Men om jeg må velge, sier jeg Twin Peaks.

GIFT Helt ærlig# Pinot Noir eller Syrah?

– Jeg har sluttet å drikke. Det gikk litt over stokk og stein sist jul, så jeg måtte ta en avgjørelse.

GIFT Kork?

– Noen må da stå for vinterværet deres.

SMIL Det står det jaggu respekt av! Burde skjønt den, gitt.

SMIL Så, har du tenkt å redde verden nå som vi trenger deg mest?

– Har du ikke lest apokalypsen? Vi er guds utvalgte og tiden har kommet. Jeg ofret meg for menneskeheten. Nå er det på tide dere gjør det også.

SMIL Jeg er full og vil hjem. Kan du gå alle skrittene for meg?

– Nei. Men jeg kan gå de med deg.