Natt&Dag møter Baron von Bulldog

b
a

Noen kaller ham den Brune Baron. Andre tenker:“Tsk! Fag-idiot!” Men hvem har sagt at du ikke kan være et reflektert,tenkende menneske, selv om du kler deg som en fitte og går rundt med enlatterlig, tynn mustasj? Ikke Natt&Dag. De satte seg ned og gjorde detbeste intervjuet med Baron von Bulldog EVER!!!

GIFT Hei, moteskaper. Hva heter du?

– Godt spørsmål! For jeg heter faktisk ikke Baronvon Bulldog. Jeg heter Kjell. Kjell Nordström.

GIFT Har du varit med en tjej?

– Ja, ja, ja. Opptil flere.

SMIL Flere på en gang?

– Hmmm … låt mig tänka … ja, det har jagfaktisk. Men det börjar bli rätt länge sen nu.

GIFT Trener du mye?

– Nei, ikke de siste tjue åra- En vakker kropp eren uthvilt kropp!

SMIL Seriøst? Trener du ikke? Du er jo ganske“buff”, om vi kan si det slik?

– Det er gode gener, spesielt på min fars side.

SMIL Hvor ofte skifter du undertøy?

– En til to ganger om dagen. Gjerne to. Jegskifter mye. Jeg skal faktisk vise møkkete undertøy på den nestevisningen min ….

GIFT Visning ja …Hvordan vil du beskriveklærne du lager? Svar saklig.

– Vi snakker jo om ti års samlet produksjon, deter vanskelig å oppsummere. Jeg kan i hvert fall snakke om den nyekolleksjonen. East End Boys & West End Girls and Terror Kidz. East EndBoys er herrekolleksjonen, den har jeg laget. Tina Haagensen har lagetdamekolleksjonen. Og Stian Tjernsmo har laget noe for barn. Vi harjobbet hver for oss, men selve grunnideene er vi enige om. Hvis dutenker på en østberliner med masse nostalgi for Øst-Tyskland, men somsamtidig har en fascinasjon for bling-kulturen, så er du et stykke påvei. Hvis du ser for deg en potetbrun, illesittende dress, og såforsøker å få den til å se sexy ut! Og Tinas kolleksjon er litt sånnn“eksilcubaner i Miami”.

SMIL Saklig! Men hva synes foreldrene dine om atdu er her i Oslo og lager leven?

– Min mor døde for et års tid siden.

SMIL Oppsann. Unnskyld. Og kondolerer!

– Takk. Men altså, hun var den typen mor somalltid sa til meg at “skal du ikke få deg en ordentlig jobb?”, men tilandre skrøt hun av meg hele tiden, det har jeg blitt fortalt. Og hunsamlet på ALT jeg gjorde. Pappa har også alltid vært en støtte. Når jeger på besøk hos familien, prøver jeg jo ofte å gjøre det til enbegivenhet, og virkelig kjøre på med mine greier. Men det er alltidhyggelig. Også er jeg en populær onkel, vet du.

GIFT Ja, det kan vi tenke oss. “Møt mineksentriske onkel!” Farse på landsbygda. Änglagård. Men du prøvde å sugevår avtroppende redaktør Audun en gang, men ble avvist. Snåljåp!

– Jo, men det var han som ikke fikk den opp! Deter min versjon!!

SMIL Men det er ikke den versjonen vi hørte. Erdin “gaydar” litt for optimistisk, kanskje? Ser du rosa der andre serrødt?

– Jo, absolut! Jeg ser homoen i alle!!

GIFT Ja, det er du kanskje ikke heeelt alene om.Dere homoer skal jo alltid ha det til at en gutt som Sondre Lerche erhomo. “Han mååå være gay!”

– Jeg har aldri tenkt på han som noe seksueltvesen overhodet.

SMIL Nei, det er det vi sier også! Men mer homo.Nå som vi snakker med en ekte en. Burde sopere ha rett til å adoptere?

– Rent prinsippielt sett ser jeg ingen grunn tilat de ikke skal kunne det. Men rent personlig har jeg aldri skjønt denkampen for å gifte seg å få barn. Da synes jeg hele poenget med å værehomo blir borte. Jeg har i grunnen aldri skjønt hvorfor noen vil ha barnoverhodet heller. Få deg en hund i stedet. Hunder kan du dressere. Dukan til og med slå dem, hvis de ikke oppfører seg.

GIFT Hva er den døveste TV-serien med homofiltematikk som noensinne er laget?

– Jeg får “kräkattack” av Will& Grace, og alleklisjeene der! En “straight acting” good guy og en skrullete bad guy.Ugh. Og Homsepatruljen er et godt eksempel på den rollen mange homofilehar gått med på å innta i samfunnet. Bare løpe rundt og fjolle og pynteopp.

GIFT Du føler ikke at du selv fyller litt av densamme rollen da? Den homofile stylistvennen til halve kjendis-Norge,liksom?

– Men jeg er en kontroversiell figur ihomokrester. Det er mange som ikke liker meg. Spesielt etter at jegskrev et innlegg i Blikk hvor jeg sa at jeg nektet å suge kukk hvis detinnebar at jeg måtte steke vafler og gifte meg. Men det var vel ikke såmange som syntes det gjorde så mye om jeg sluttet å suge kukk, da. Ha haha!

SMIL Ha ha ha! Men fra fagtalk til fagprat. Hvorviktig er mote på en skala fra en til ti?

– Man skal passe seg for å bli en fagidiot. Menettersom jeg jobber med det selv og bruker så mye av tiden min på det,blir det såklart en 8er. Men for meg er mote mer enn bare en slagshobby, å pusle med tekstiler liksom,det er liksom attituden hosmange i Norge, og det er så jævlig døvt. For meghandler mote om statements. Alt jeg gjør er politisk!

GIFT Men etter samme skala, hvor viktig er daden humanitære situasjonen i Sudan?

– Da er jo det såklart en 10er. Men jeg synes ikkedet alltid er rettferdig å sette ting opp mot hverandrepå den måten der. At man liksom ikke skal fålov til å drive med noe fordi noe annet er viktigere.Sånn jeg ser på mote, er at du sier noe hver dagmed det du velger å ta på deg. Og det er absoluttikke uviktig.

SMIL Etisk mote, finnes det? Kan motebransjenforsvares fra et miljøperspektiv?

– Nei! Man kan ikke forsvare det forbruket manhar i dag. Og det er viktig at man setter foten ned,som designer. Men da er det også viktig at derei media er med, ikke bare skriver at det er en SKANDALEnår en kjendis bruker samme kjole to ganger.Moten må forandres, men det må også medias synpå den.

GIFT Svensker i Oslo: Er vi for snille eller forslemme mot dere?

– Ni är litt för slemma! Nordmenn får mye bedrebehandling i Sverige enn vi får i Norge. Altså, etter18 år i Oslo, føler jeg noen ganger at jeg fortsatt blirsett på som mindre integrert enn en gjennomsnittligsomalier! At jeg liksom må forsvare Sverige heletiden, det tror jeg faktisk ingen andre grupper må isamme grad som svensker.

SMIL Vel, deg om det … Men: Før var det jo sånnat en gjennomsnitts hetero-svenske kleddeog friserte seg som en gjennomsnitts homo-nordmann.Hva skyldes dette?

– Jeg vet ikke, men det er faktisk sant! Jeg haddenoen franske venner på besøk her, de var helt sånn“Å Gud, så många böger det är här i Oslo!”. Og jegmåtte bare forklare at “Nei, det är inte bögar. Det ärsvenskar.” Det er sånn i Sverige også.