Natt&Dag møter Signy Fardal

b
a

Hun er en drømmefanger. Og redaktør! Vi tenker påhenne dag og natt. Vi har aldri vært så tiltrukket av et annet menneske,noensinne.

SMIL Hvem er du, og hvor kommer du fra?

– Jeg kommer fra Sogndal.

GIFT Sogndal? Er det der defolka jagde han adopterte gutten ned i elva?

– Ja. Men de var ikke fra Sogndal. De haddeingenting med Sogndal å gjøre, de gikk på skole i Førde, både de og hangutten.

SMIL Vil du ha mere sex, rydde mindre?

– Ja, hvem vil vel ikke det?

SMIL Ikke vi! Vi får såmye sex at vi blir helt utbrent. Ikke må vi betale for det heller.Hvordan går det med sexlivet ditt, da?

– Det går helt fint, takk. Det varierer jo. Av ogtil for lite, av og til passe. Ikke så ofte om morgenen, da er jeg fortrøtt. Gjerne lørdager og søndager, når jeg har fri.

SMIL Har du varit med en flicka?

– Nei. Men jeg har kyssa en jente. Etter atMadonna og Britney gjorde det.

SMIL Har du pult to menn samtidig, du Signy?

– Hva? Nei, altså, det … vil jeg ikke svare på.

GIFT Hah! Hvem er Norges mest sexy mann iøyeblikket?

– Vi i Elle kåret jo Anders Danielsen Lie tilNorges mest sexy mann i desember.

GIFT Hvem faen er det?

SMIL Han som spilte Herman. Og i Reprise. Trorjeg?

– Ja, det stemmer.

SMIL Men det var jo i desember. Vi spurte om hvemsom var mest sexy akkurat NUH! Og det er ikke lov å si «kjæresten min».

– Eehh. Jeg vet om noen. Men de er ikke noe kjent.Og jeg kan nesten ikke si hvem de er.

GIFT Nei, for da blir sikkert han kjæresten dinkjempefornøyd. HA HA HA. Hvor mye har du personlig å si i kåringen avNorges mest sexy mann?

– Det er en redaksjonell avgjørelse, som vi tar ifellesskap. Men jeg er jo sjefredaktør. Så jeg har vetorett, ja. Men vier faktisk ganske enige, stort sett. Selv om jeg hvert år sliter med åfå John Carew høyere opp på lista.

GIFT Men denna mannen din: Er han liten? Tjenerhan mye? Har dere vært sammen lenge? Hvor mye tjener du?

– Han er da ikke så liten. Han er møbeldesigner,det går jo temmelig bra, det. Vi har vært sammen lenge, vi har en sønnpå seksten.

GIFT Seksten, sier du? Dere har jo nettoppstartet opp prosjektet Elle Mann, eller “SHEMALE», som alle kaller det.Vår gamle redaktør Gaute Drevdal bak roret – blir ikke det helt likt Natt&Dag, bare litt merpåkosta design og enda mer slurvete artikler?

– Jeg håper virkelig ikke det. Men jeg har sansfor humoren og ironien i Natt&Dag, det håper jeg at Gaute tar med segtil oss. Han er en dedikert fyr. Skal jeg fortelle hva Kristopher Schausa om Gaute da jeg traff ham i heisen forrige dagen?

GIFT Hakke tid. Du har en kløft mellom brystenesom det er vanskelig å la være å glo på. Men du bruker for mye sminke,synes jeg. Du hadde vært mer attraktiv uten.

– Det er mange som har sagt det, at jeg ser mernaturlig ut uten all sminken. Jeg skal tenke på det.

SMIL Gjør det! Er new rave-moten over allerede?Hadde du glowstick i januar?

– Ha ha! Nei, jeg brukte ikke glowstick. Men newrave-moten vil nå sitt høydepunkt i april-mai. Vi kjører en moteserie islutten av april med new rave-stil.

GIFT Ha ha, du mener at det peaker akkurat nårdere kjører moteserien deres? Du er ikke snau, gumman. Hvem er styggestav Elle-jentene?

– Ingen er styggest, alle er like pene. Vi er godepå forskjellige ting, jeg er god på krøller, mens Kine B. Hartz er godpå å være blond.

SMIL Nok av det. Hva er de hotteste reisemålene iår, Ms. Trendsetta?

– Istanbul. Og Marrakech. Hele forlaget var på turtil Marrakech, det var et sabla liv. Overalt hvor det er sol, sand oghyggelige beach boys.

GIFT Ja, riktig. Pleier du å dra alene på ferietil Vest-Afrika?

– Øh …

SMIL Jeg tror det han prøver å spørre deg om erom du pleier å kjøpe sex?

– Nei, det har jeg aldri gjort. Jeg synes joegentlig det er noe stusslig over det. Prostitusjon blir ikke noe merriktig av at det er en kvinne som kjøper sex.

SMIL Jo, det er litt mer riktig.

– Jeg synes ikke det. Man retter ikke opp en feilved å begå en annen feil. Men bank i bordet!!! Jeg håper jo ikke jegbehøver å betale for det noen gang!!!

SMIL Hahaha!!! Men du. Vi kommer ikke utenomdebatten Valla/Yssen. Hvem er best kledd?

– Yssen er helt klart best kledd.

SMIL Hvor mange ganger er du selv anmeldt forbrudd på arbeidsmiljøloven?

– Jeg er vel aldri blitt anmeldt. Altså, det somskjedde var at vi gjorde en HMS-undersøkelse på kontoret, Helse, Miljø,Sikkerhet eller hva det står for, for å måle arbeidsmiljøet, trivsel ogslikt. Da kom det frem at et mindretall, av 36, var veldig kritisk tilmin lederstil. De mente at jeg var dominerende, hadde ukontrollerteraseriutbrudd og så videre. Men den undersøkelsen ble gjort mens vi varinne i en veldig vanskelig prosess på kontoret, hvor jeg var nødt til ålegge ned et produkt som ikke fungerte, magasinet Red, og dermed sparketolv personer. Og man kan jo ikke være noen hyggelig sjef i en situasjonhvor ting virkelig ikke fungerer. Jeg tror mange av de ivrigstekritikerne er borte nå, for å si det sånn.

GIFT Har denne kritikkenen kommet opp fordi debitchesa ikke tåler en sterk kvinne som leder?

– Ja, det tror jeg nok er en mulighet. Men vi haringen bitches på Elle.

GIFT He. Nei, for dem har du sparka! Men hvordankan en redaktør i et såkalt “moteblad” iføre seg det du gjorde i “Skalvi danse»? Ikke bare var klærne stygge, men de var også minst to nummerfor små!

– Dere har jo helt rett. Det var en fin kjole, menden var ikke fin på meg, Det var en dårlig avgjørelse som ble tatt barenoen timer før sending. Men jeg vil gjerne legge til at jeg så heltFANTASTISK ut den andre gangen.

SMIL Vi velger å tro deg. Hva med intimfrisering,du, hvordan er det med det, du? Hvordan står det til neri sørstatene?Åssen er det med Houston-scena? Er det chopped eller what?

– Nei, bør jeg det? Innimellom har jeg vært sånnsuperglatt, men det synes jeg blir litt sånn pedofilt. Dessuten er detvel ute nå?

GIFT Billig overgang: Apropos pels og beaver: Hvasynes du om pels i mote?

– Jeg har jo pels på meg i dag, men det er kanin,og den er laget på femtitallet. Det er jo ikke et uproblematiskspørsmål. Men jeg synes ikke noe om aktivister som setter fri tusenvisav mink og sånn, det er jo bare tankeløst, og grusomt overfor minken,dessuten.

SMIL Hvem er verst, PETA eller ETA?

– Du, vet du hva? Etter å ha vært på enValentino-visning i Paris nå nylig, så vet jeg ikke helt. Det var tohelt rabiate damer som avbrøt visningen ved å rive av seg alle klærne ogrulle omkring på catwalken helt nakne. De ville protestere mot pels, ogskulle demonstrere at de heller ville gå nakne enn å gå i pels. Youknow. Hun ene var for øvrig svært intimfrisert. Jeg tror jeg må si de erlike ille.

GIFT Friskt. Du synes PETA er like ille som denbaskiske separatistbevegelsen ETA? De som sprenger bomber som dreperfolk i Madrid?

– Å NEIIIIIII!

GIFT Der gikk du sannelig rett i fella, MsAirhead Sjefredaktør.

– Jeg trodde det var de som jobbet for merrettferdig jordbruk. Sånn kan det gå!

GIFT Ja, dette må være pinlig for deg. Nå har dugått i baret – igjen! Hvorfor måtte du kline til en pressekvinne påhagefest?

– Ha ha. Marie Simonsen. Det var på KunstnernesHus etterpå. Men vi er gode venner nå.

GIFT Mer catfight. Mette-Marit deler ut magasinetHennes motepris under åpningen av Oslo Fashion Week. Du sitter på førsterad under visningen, og ser helt FORFERDET og sykelig sjalu ut, da EllenArnstad entrer DogA hånd i hånd med Mette-Marit. Vår kilde på stedettrodde nesten du skulle sprekke. Hva synes du om Ellen, sånn egentlig?

– Ha, sa han virkelig det, at jeg holdt på åsprekke? Jeg unner virkelig Ellen Oslo Fashion Week-prisen, som er etprisverdig tiltak. Mette- Marit har jeg møtt og intervjuet selv vedflere anledninger, og jeg unner Ellen å stå i “glansen” hennes for noentimer, om det liksom skulle være et poeng. Jeg har ikke noe uoppgjortmed Ellen Arnstad. Men når det er sagt kan jeg jo legge til at vi haddeMette-Marit på coveret et halvt år før dem. Og i intervjuet vårt snakkethun om seg selv, ikke om norske designere.

SMIL Hvem var det som bestemte at det var en godide å la de onde tvillingene Aslak Nore og Magnus Rønningen spre sittidioti og sin respektløse omtale av kvinner i Elle?

– Det var vel meg, det. Av og til tar man feil. Viså jo at det ikke funka så godt. Aslak lot seg nok rive med litt av hanRønningen og den litt kjekke tonen hans.

SMIL Marianne Aulie: feministisk helt, løgnaktigtøs, eller begge deler?

– Det har jeg beklageligvis ingen formening om.Kanskje noe midt imellom?

GIFT Tror du hun snakker sant? Ja eller nei.

– Umulig å vite om hun snakker sant. Jeg var ikketil stede på dette nachspielet for 14 år siden.

SMIL I kke ifølge vår info.Er det noe du gjerne vil fortelle oss, nå som du har sjansen?

– Nei, det er ingen ting jeg vil fortelle dere om.Helt sant.