Smil&Gift møter Steinar Sagen

b
a

Han hater homoer like mye som han hater pakistanere. Kødda! Så klart. Du har sett ham på TV i Fremtiden kommer bakfra. Du har hørt ham på NRK Petre. Steinar Sagen er fast ansatt i NRK, og dermed er vi stuck med ham til vi dør. Han er ærlig nok til å innrømme at han ikke vil være ærlig. Det vil si at han ikke er ærlig idet hele tatt, den feite sniken.

SMIL Hvornår smaker en Tuborg best?
– Tuborg passer best på Danskebåten, på vei tilbake. I sola på dekket. Og helst murer, den store med den tjukke mannen på. «For den tørste mann og hans kvinne.»

GIFT Ha ha! Kvinner!

SMIL Hvor mye veier du, og har du hørt den nye sangen til Ween? «Big Fat Fuck» heter den. Den burde du høre på!
– Jeg liker Ween. Så takk for tipset. Jeg veier meg ikke. Man slutter med det når man er oppe i tresifra. Jeg vil tro et sted rundt

GIFT 20.

SMIL Jøss. Jeg hadde trodd mer. På den annen side ser du jo mye mindre feit ut i virkeligheten enn på TV. Hva synes du om krigen i Irak?
– Jeg synes det er dumt. Det er en veldig trist krig. Jeg tror ikke det blir noe roligere i Midtøsten av at amerikanerne skal tre demokrati nedover hodene på dem.

GIFT Tror du det er en korrupt krig? At det egentlig dreier seg om olje?
– Ja. Det tror jeg er sant.

SMIL Men hva er din favorittkrig?
– Vietnamkrigen. Jeg sier som Ricky Gervais: Den hadde det beste soundtracket.

GIFT Ricky Gervais? Han i The Office? Han som du har rappa absolutt alt materialet ditt OG hele stilen din fra? Han som du plagiert noe så grundig i begge TV-seriene dine?
– Japp, han.

GIFT Hva tenkte du første gang du så The Office?
– Jeg tenkte at det var ganske spesielt. Også så jeg det en gang til, og da syntes jeg det var kjempemorsomt.

SMIL Hva tenkte du tredje gangen, da?
– Det var fortsatt gøy. Og slitesterkt.

GIFT Og hvor mange episoder hadde du sett da du bestemte deg for å lage din egen, ynkelige norske variant?
– Da hadde jeg sett alt. Men det er jo ikke helt det samme?

SMIL Jo.

GIFT Det er nok det. Greiene begynner å bli tynnslitt, Steinar. Erlend & Steinjo har gått tomme for morsomheter, Bård Og Harald er for gamle. Tror du ikke NRK snart burde bite i det sure eplet, og begynne å lage noe som faktisk holder kvalitet, og ikke bare sånne metaschmetagreier og lag på lag av ironi.
– At de skal begyne å lage sitcom med bokselatter, mener du? Jeg synes jo serien min er bra. Men hvis humor-vinden på NRK snur, så håper jeg at jeg får være med på seilasen.

SMIL Hva hvis NRK ikke vil ha deg med da?
– Da havner jeg i Jobb-Bank, som det heter. Det er alle NRK-ansattes store skrekk. Da kan du bli satt til å gjøre hva som helst.

SMIL Du kan jo bare gi opp, og bli lærer?
– Nei, det unner jeg ingen. I hvert fall ikke på min ungdomsskole. Vi sto og kasta stein på tysklæreren. Jeg var ikke med, men jeg heia på de andre.

GIFT Hva het denne tysklæreren?
– Unni. Hun ble syk etter det. Det var ingen som traff henne, men hun ble aldri den samme igjen.

SMIL Du har selv en fortid som telefonintervjuer og etter hvert supervisor på Norsk Gallup, Norges desidert mørkeste arbeidsplass. Fortell noen artige anekdoter om folk som begikk sjælmord.
– Ha ha … jo asså … det var vel ingen som begikk selvmord. Men jeg hørte noen vemmelige rykter om en ansatt som døde som følge av en bisarr sexlek. Kvelning og sånn.

GIFT Edgeplay 4 Life!

SMIL Er det godt arbeidsmiljø på Petre, da?
– Ja. Det er en trygg og god arbeidsplass.

SMIL Er det mye klemming? Har du for eksempel gitt Olle Abstract en klem noengang?

– Hm. Ja faktisk! På julebordet.

SMIL Det må være deilig å stå i midten når du og Olle klemmer.
– Ja da. Varmt og godt.

GIFT Vi sitter her på Tøyen. Du bor på Tøyen. Er det litt som i den filmen Buddy?
– Nei, nå bor jeg ikke i kollektiv, jeg bor sammen med kjæresten min.

GIFT Er det du som er han tjukke som ikke tør å gå ut? Han som har angst for åpne plasser?
– Jeg har bodd i kollektiv før, hvor jeg for såvidt var den mest hjemmekjære. Og jeg har fått det spørsmålet før. Så det er kanskje en viss likhet. Og så ligner jeg på kameramannen i TV 2s Gyllene Tider. Han heter Steinar, han også.

GIFT For et utrolig sammentreff. Jeg har gåsehudover hele kroppen. I tilfelle du ikke merker det, så er jeg sarkastisk.

SMIL Kan du her og nå, med hånden på hjertet, love at du aldri kommer til å spille en hovedrolle i en norsk film?
– Jeg kan i hvert fall her og nå, med hånden på hjertet, love at jeg aldri kommer til å spille i en romantisk komedie. Kan ikke utelukke en film, hvis noen skulle være interessert idet. Selv om jeg ikke ser på meg selv som skuespiller. De fleste skuespillere liker det heller ikke hvis jeg kaller meg for skuespiller, da skal du liksom ha gått Statens Teaterhøyskole. Og en komiker forbinder man jo med standup. Jeg er noe midt imellom, ikke skuespiller, ikke komiker, men en mellomting. Noe under det.

SMIL DumDum Boys: Helt chill eller kill kill?
– Kill kill. Jeg har aldri taklet språket deres. Jeg skjønner ikke tekstene.

GIFT Den nye låta deres, «Enhjørning», handler om kukken. Du har jo kukk. Men har du noen gang hatt ståkukk? Og da snakker vi full bennings. Vær ærlig, nå!
– Ja, det har jeg vel. Det har vel alle som sitter rundt bordet her?

GIFT Japp, det skal være Snickers og Twist!

GIFT Humoren din består av flaue situasjoner, og ingen ting annet. Men nå blir det virkelig flaut. Hva er favorittplatene dine?
– Den ene til Foo Fighters, The Color and the Shape tror jeg den heter. Metallicas Black Album. Og Pantera! Vulgar Display of Power. Og kanskje Paul McCartneys Tug of War.

SMIL Damn! Er det ikke der «Say Say Say» er? Med Michael Jackson?
– Nei, den er vel på Pipes of Peace. «Ebony and Ivory» er på Tug of War. Det er vel de to platene som står ut i Paul McCartneys produksjon.

GIFT Ha ha! For en påstand! Du liker Surferosa. Foretrekker du de mer syntha tingene, eller sverger du til den gitardrevne, mer rocka shitten?

– Hæ? Har det blitt rock? Var det på den nye plata, hva er det den heter?

GIFT Det vet vel ikke vi.
Hey Hey, Japanese Uniform, kanskje? Jeg heller nok mer mot synth-tingene.

SMIL Vi stiller gjerne samfunnstopper spørsmål om kukken og bæsj. Men vi går visst litt på tomgang i dag. Øh, har du spist bæsj?

– Nei. Men jeg har holdt i en bæsj. Det burde alle prøve, en eller annen gang i livet. Deter ganske spesielt å kjenne på tyngden. Og det er jo deg selv du står og holder i hånden.

GIFT Hvorfor holdt du bæsj? Ikke engang jeg har prøvd det.
– Vet ikke. Puberteten. Ville bare prøve, liksom. Har ikke angret et sekund.

SMIL Når er det riktig å si «fitta»?
– Jeg sier det alfor ofte, i hvert fall. Det har liksom tatt plassen til «faen!». «Fitte!» Som et imperativ.

GIFT Nå roter du. Imperativ er en bøyningsformav et verb, som i «stans!». Eller «sug!». «Fitt en halv!» Sier du «fitte» når du snakker med denne kjæresten din, eller bruker dere helst andre ord?
– Du. Det synes jeg blir litt … Jeg orker ikke å være ærlig.

SMIL Der har vi sitatet vårt! Takk.
– Ingen hårsmak.