Natt&Dag møter Jesus fra Nasaret

b
a

Menneskesønnen i egen høye person sa segvillig til en prat om løst og fast, akkurat tidsnok til påske.

SMIL La oss ta det viktigste først: FinnesGud? Er det liv etter døden? Kommerman til himmelen når man dør? Og kommerhunden til himmelen, den også?

– Ja, alt stemmer. Alt som står i Bibelen ersant. Selv de greiene til Paulus.

SMIL Hva syntes du om The Passion of TheChrist?

– Jeg syntes den var vond å se. Den minnetmeg på ting jeg helst ikke vil tenke på. Menobjektivt sett var den mye bedre enn JesusChrist Superstar, og det er jo tydelig at dengikk inn på folk, bare se på Johnny Olsen, ellerhun gamle dama som døde i kinosalen. Det erganske fett … altså, ikke at hun døde, men …dere skjønner hva jeg mener.

SMIL Helt ærlig: Hvordan er Gud?

– Du, jeg svarer ikke på direkte spørsmålom familien. Der setter jeg en veldig klargrense, sorry Mack.

GIFT Hva synes du om den latterligeOslobiskop-konflikten?

– På den ene siden liker jeg tanken om enfolkekirke. Men jeg kjenner meg ikke helt igjeni gudsbildet til Gunnar Stålsett og de. Er detikke egentlig humanisme de prater om? MinFar er rett nok mild, faderlig og tilgivende,men han er også streng og dømmende. Hvorhar det blitt av Dommen, Svovelen og Ilden iDen Norske Kirke? Det etterlyser jeg litt, da.

GIFT Hva foretrekker du# nasi goreng,nazister, Nasse Nøff eller Nas Escobar?

– Nazister, du liksom! Jeg foretrekker nasigoreng. Si hva du vil om muslimer, men dekan det der med småretter.

SMIL Er du down med Muhammed?

– Javisst! Han er jo down med meg også, påsett og vis. Han har gitt meg mad props imange år. Og jeg er en sucker for smiger, somdere vet.

GIFT Kan ikke du bare fortelle sannheten omden jævla Påskeharen?

– Det er bare tøys det med den haren, deter en røverhistorie man forteller små barn.Get real.

SMIL Spiller du noe instrument?

– Jeg spilte litt klarinett da jeg var yngre,men jeg har ikke giddet å holde det ved like,er jeg redd.

SMIL Michael Jackson: Kong Snill av pop oguskyldig offer for grådige hespetrær ogsøplemedia?

GIFT Eller avdanka hasbeen og perverst svinsom bør bures inne så fort som mulig?

– Han har kanskje tøyd grensene littegrann,men det var bare uflaks og han mente detikke. Dessuten har han skrevet både “HealThe World” og “We Are The World”, så jegsynes verden burde vise litt takknemlighet.

GIFT Apropos tukling. Det har jo vært myesnakk om overdreven barnekjærlighet ikristne miljøer i det siste, og ikke bare isånne skumle sekter som Jehovas Vitnereller den katolske kjerka. Du pleide å prateganske mye om barn, ser du i ettertid atdisse metaforene kanskje gikk litt overhodene på folk?

– Mulig det. Du vil ikke tro hvor mangenetter jeg har ligget våken på grunn av detder. Det plager meg veldig. Jeg vet ikke omdet skyldes bibeltolkninger eller sølibatet ellerhva. Men jeg er den første til å inrømme at endel av mine menn har gått langt over streken.

GIFT Det derre likkledet i Torino, det er barebøff, ikke sant?

– Ja, ja. Og Da Vinci-koden er for det mesteoppspinn, den også. Bortsett fra én ting, mendet sier jeg ikke hva er. For det ville blowaminden din, maaan!

SMIL Det er mange som har meninger omhomoer, og sier at Gud ikke vil at enmann skal kysse en annen mann. Vi spurteKjetil Rekdal en gang, og han syntes det varlitt ekkelt. Hva synes du?

– Jeg synes det er helt greit, bare de ikkeprøver seg på meg.

GIFT Du har et temmelig godt etablertskoleguttimage, og insisterer på å snudet andre kinnet til og elske alle. Men heltærlig# INGEN liker en snitch, du må jo hatehan der Judas? Bare litt?

– Det er et avsluttet kapittel for min del, detmed Judas. Han hadde sine egne grunner. Ogdet er alt jeg vil si om den saken.

GIFT Hvorfor bruker en del kristnemennesker så mye tid og energi på å gårundt og hate og dømme andre mennesker,samtidig som de insisterer på atkristendommen er kjærlighetens religionhvis du spør dem? Er ikke det littselvmotsigende?

– Godt spørsmål. Vetta fåglarna. Men for åsitere my main man Michael Jackson: Startmed “the man in the mirror”.

SMIL Det har vært uvanlig mye kristentematikk i popmusikken i det siste, erdette et blaff, et tegn i tiden eller oppriktigment, men tilfeldig?

– Det er et tegn på at verden begynner åbli voksen, min sønn. Men den videoen tilJohn Legend ble kanskje litt i overkant.

SMIL Liker du soulmusikk?

– Ærlig talt, hva tror du? Neste spørsmål,takk.

GIFT Er Bobby Conn Antikrist? Eller er detMarilyn Manson? Charles Manson?Charles Bronson? Richard Branson?Bassisten i Mensen?

– Dere hører for mye på popmusikk,gutter!

SMIL Hva er best: house eller techno?

– Det er vanskelig å velge. Du kan si athouse snakker mer direkte til meg, det erveldig mange flotte tekster i housen, noengrenser jo til ren lovsang. Tony Humphries erjo en favoritt. Samtidig vil jeg ikkeundervurdere kraften i techno, de mørkebassgangene, du tror kanskje at de er formørke for meg, men jeg har ikke tall på hvormange ganger jeg har danset til Carl Craig uti de små timer. Sånn blodtechno er derimotikke min greie, det blir for destruktivt. Jeg ernok mer en Detroit-mann.

SMIL Simpsons eller Futurama?

– Simpsons er klart mer menneskelig, meremo og rørende, men Futurama er kanskjehakket smartere. Det artige er atfremstillingen av fremtiden i Futurama faktisker nesten 100% korrekt, alt det der kommertil å skje i virkeligheten også! Go kwaanzabot!Men om jeg må velge, sier jeg The Simpsons.

GIFT Helt ærlig# Pinot Noir eller Syrah?

– Jeg har sluttet å drikke. Det gikk litt overstokk og stein sist jul, så jeg måtte ta enavgjørelse.

SMIL Det står det jaggu respekt av!

SMIL & [Gift] Jeg er full og vil hjem. Kan du gåalle skrittene for meg?

– Nei, men jeg kan gå de med meg.