Natt&Dag møter Janne Rønningen

b
a

Hun er komiker. Hun er Norges svar på Bridget Jones. Hun mistetpiffen i Robinson VIP, og kom hjem helt blå under øynene. Men nåer hun i knallhumør igjen. Hun er nesten litt hysterisk, der hunsitter.

SMIL Hvem vant Robinson VIP?

– Jan Simonsen.

GIFT Da burde vi jo egentlig snakke medham. Har du nummeret hanses?

– Nei.

SMIL Fillern. Du er søt og fin på håret. Hvordanhar du klart å bli så fin på håret?

– Jeg er veldig heldig fra naturens side, jeghar egentlig tynt hår, men til gjengjeld har jegveldig mange hårstrå. Jeg bruker en svinedyrsjampo og balsam og hårkur. Det er den enestedelen av kroppen jeg kan kontrollere. Det ersamme prinsippet som gjør at det er såmange tjukke og ekle damer som går tilneglestøping og sånn, da er det noen få kvadratmillimetresom er helt optimale.

GIFT Det forrige spørsmålet var ironi. Beherskerdu ironi?

– Svaret mitt var selvfølgelig også ironi.Bortsett fra det med de tjukke damene. Og atjeg bruker mye penger på sjampo. Jeg har enarvelig hverv midt i panna som det er umuligå gjøre noe med.

GIFT Vi må videre. Stemmer det at du barefikk være med i Robinson VIP siden hunderre Pia Haraldsen ikke fikk lov til å stilleopp av foreldrene sine?

– Hvem er egentlig Pia Haraldsen? Var dethun som mente at man kunne finne mye fintpå Fretex hvis man ORKET?

GIFT Ja. Og hun er stedatteren til dronningSonjas nevø.

– Jeg tror jeg satt ved samme bord somhenne på bursdagen til Janne Sandstad ogKnut Schreiner. Jeg husker at jeg fikk lyst til åspise innmari stygt. Miste maten i fanget ogsånn.

SMIL Ha ha! Din gris! Ble det mye søl da?

– Nei, jeg turte ikke.

GIFT Bra historie. Men var det noe hold i denneRobinson/Haraldsen/Rønningenkonspirasjonen?

– Jeg sa fra til Christer Falck for mange årsiden at hvis det ble noe sånn celebrity-konsept,så var jeg veldig interessert i å være med.Jeg var nok en av de første de ringte til, barefor å ha et navn på blokka, liksom. Men det ermulig de ringte til Haraldsen etterpå, for å erstattemeg med henne, hva vet jeg?

SMIL Alle sier at selv om Jan Simonsen erhelt loco og politisk spedalsk, så klarerhan å komme overens med absolutt alle, jøder,palestinere, homoer, ja til og med våpenentusiaster.Ble dere gode venner påparadisøya?

– Nei.

GIFT Hva sier dette om deg, tror du?

– Jeg er ekstremt politisk korrekt, og ryggersom faen hvis jeg føler noen som helst antydningtil rasisme. Pluss at jeg ikke orker monotonefolk som ler av alt det de selv sier. Og jegtviler på at noen av disse jødene og palestinernehar måttet smøre inn baksiden av leggenehans med sololje.

SMIL Kostelig!

– Kan jeg si én ting til om Jan Simonsen?

SMIL Det kan du vel.

– Han er den eneste jeg har møtt som er enwannabe kultfigur. Jeg er sikker på at han erden eneste som ringer til Bård og Harald ogtrygler om at de skal drite ham ut. Han er deneneste personen i Norge som er misunneligpå Finn Kalvik.

GIFT Det stemmer ikke. Lillebjørn Nilsen erogså misunnelig på Finn Kalvik. Si noestygt om Tonje Steinsland, er du grei.

– Det irriterer meg at hun tror hun lagerbedre TV, bare fordi hun ikke bruker sminke.Hun tror at det å lage portrettintervju medRigmor Galtung, der hun forteller at hun lå tredager naken i psykose og trodde at hun svevderundt i evigheten, liksom skal være mindresosialpornografisk enn for eksempel Farmen.Jeg ville mye heller ha stilt opp på det veldedighetsballettil Ingeborg Sørensen enn å sittehjemme hos henne sammen med Vetle LidLarsen og diskutere presseetikk!

GIFT Men du stilte opp på det programmethennes for det?

– Nei, er du sprø i nøtta, mann?

SMIL Ja, ærlig talt? Skjerpings, gubbe! Spørsmål:du har et smittende humør og leverav å få folk til å le. Men er du alltid likeglad inni deg som du er på scenen?

– Jeg er ikke alltid like glad. Men selv nårjeg gråter ser jeg det pussige i situasjonen.

GIFT Når var sist gang du gråt, om jeg tørspørre?

– Det var sist fredag.

GIFT Hvorfor det? Hadde det for eksempelnoe med en glidelås som gikk i stykkerå gjøre?

– Jeg husker ikke helt, men jeg var på telefonmed en venninne, og så plutselig ble jegkjempelei meg. Hun ble faktisk litt bekymretfor meg, men så kom vi frem til at jeg ikkehadde noen piller på meg, og hvis jeg hoppetut av vinduet fra tredje etasje kom jeg bare tilå knekke lårhalsen. Så det gikk greit allikevel.Nå har jeg forresten gått fra å fantasere om åta livet av meg til å fantasere om å bli innlagtpå psykiatrisk, så det er jo en positiv utvikling.

SMIL Om ikke lenge begynner du kanskje åfantasere om å ta livet av andre i stedet!

– Nei, det har jeg begynt med for lenge siden.Virkelig!

SMIL Om vi ser bort fra Øyvind Blunck, hvemvil du si er Norges beste komiker? Deter ikke lov å si deg selv eller svare ironisk.

– Det blir nok Harald Eia.

GIFT Kjedelig svar. Hva med Lisa Tønne?

– Lisa Tønne er utrolig morsom. Og hunlukter godt også.

SMIL Nå blir det en veldig kollegial tone her.“Jeg vil gjerne takke alle pÅ EMI.” Vihar det fra sikre kilder at du er en sucker forhanky panky?

– Hvem er denne sikre kilden?

GIFT Det er faktisk deg selv. Hvordan har duklart å bli en sånn kosejente?

– Det er jo gratis. Folk elsker å få drikkebongerfor eksempel, folk elsker jo alt som ergratis. Oj, det kom kanskje litt feil ut. Jeg likerå ha det gøy, og å bade i sjøen, og så liker jegikke å vaske opp.

SMIL Dette ble ekstremt rotete bruk av metaforer.Hva er liksom “å vaske opp” idenne sammenhengen? Et besøk på Olafiaklinikken?Eller å føde?

– Det er definitivt Olafiaklinikken. Men detvar egentlig ikke ment som en metafor. Jeg likerikke å vaske opp.

SMIL Fikk du humpa noen der nede på paradisøyada?

– Selvfølgelig, jeg var jo der i tre uker.

GIFT Vi skal ikke spørre hvem det var engang,vi går bare automatisk ut fra atdet var Jan Simonsen.

SMIL Når er det på tide å bringe flodbølgekatastrofeni Asia inn i stand up-komikken?

– Jeg mener at det er på høy tid!

GIFT Er det noe som er for alvorlig til å tullemed?

– Petter Nome mente at utbrenthet var foralvorlig til å tulle med. ha ha HA HA ha he heha ha ha …

GIFT He he he he …

SMIL … ho ho ho …… he he he he he …

SMIL Petter Nome!