Natt&Dag møter Trond-Viggo Torgersen

b
a

Han lærte oss alt om kroppen vår. Nå skal vi lære ham et og annet om tv-underholdning.

SMIL Hyggelig at du ville møte oss, Trond-Viggo,du er jo vår barndoms helt og ledestjerne.

– Sier du det? Hyggelig å høre.

GIFT Men fra spøk til alvor, Trond-Viggo, duhar jo driti deg alvorlig ut med dette nyeprogrammet ditt, TVT, det er jo så dårlig atdet kunne vært lørdagsunderholdning!

– Ikke sånn det er nå, for nå har det blittbedre. Det tar litt tid å utvikle konseptet.

SMIL Jeg synes du er mye kjekkere enn TandeP, ihvertfall.

– Vi lagde to ganske dårlige prøveprogrammerfør vi lagde det første. Vi driver fremdelesog jobber med alternative løsninger for åstramme opp konseptet. Jeg liker å tro at detneste jeg gjør blir det beste jeg har gjort, såinnen det fjerde programmet skal det ha blittveldig bra!

SMIL Jeg syntes det var veldig koselig at dutok med mora di, skal du gjøre det hvergang, eller?

– Vi trengte noen dommere da, så vi invitertehenne og venninnen hennes, for hun turteikke være der alene. De skal liksomkommentere underveis og si fra om jeg går forlangt eller for kort, også får jeg litt tid til å korrigeremeg selv også når fokus er på dem.

GIFT Hva om mora di tok over som programleder?

– Nei, det hadde ikke blitt bra. Jeg har opplevdhenne i roller der hun skal lede, og detkan jeg si deg at ikke funker særlig bra.

SMIL Kunne du tenke deg å gjøre stand-up?

– Jeg har prøvd det noen ganger, men jegsynes det er vanskelig.

SMIL Men det er vel gøy å jobbe i TV?

– Det blir som å ha en hvilken som helstannen jobb etterhvert. Kan være ganske slitsomtog kjedelig å gjøre opptak om og omigjen og terpe på småting og få alt til å fungereog sånt. Men jeg får et kick når alt sitter somde skal.

GIFT Jeg har et råd som du skal få helt gratisav meg, hva med å kle deg i kyllingdrakt?Det er billig, javel, men du er vel desperat?

– Jeg har en lignende idé, forskjellen er atjeg kler meg ut som en grønnsak, enten en paprikaeller en kål, og denne grønnsaken får eneller annen rolle i en sketsj. Men jeg skal ikkeødelegge TV2s nyhetssendinger, da.

GIFT Ødelegge? TV2 har da aldri vært bedre!De burde takke Bård Tufte Johansen.Burde du ikke i det minste fått sparket hander Skavlan? Han stjeler thunder så det ljomer.

– Han stjeler hvafornoe?

GIFT Ok gamlefar, din oppmerksomhet da, ellerrampelyset om du vil. Herregud.

– Det verste sønnen min på 21 vet er nårjeg prøver å være kul ved å bruke sånne ungdommeligeord. Prøver du å være “street” nåda, spør han meg. For jeg sa at noe var “street”en gang, og det syntes han var ekstremtpinlig.

GIFT Men faen heller Trond-Viggo, når vi hardeg her: Hva er det med NRK og lørdagsunderholdning?Konseptet har jo ikke endretseg på 20 år, hva er det dere driver med?Hvorfor er alt så 80-talls?

– Du vet vel ikke hvordan lørdagsunderholdningenvar for 20 år siden.

GIFT For alt du vet så kan jeg ha gjort research!

– Det tviler jeg på. Hva er det som er så 80-talls med mitt program da?

GIFT Alt! Kulissene, konseptet, musikken, IngridBjørnov, til og med gjestene er desamme! Lill Lindfors?

– Du må huske at Norge er et ekstremt liteland, og at vi har enormt få kjendiser å velgemellom. Spesielt få er det av dem som favnervidt og som kan snakke godt for seg I en sånnsetting som et talkshow er. Vi må også passepå at vi ikke bruker de samme kjendisene somde andre TV- kanalene bruker. Jeg håper en avde andre kanalene snart går konk, sånn at jegkan få de beste kjendisene i programmet mitt.

SMIL Er det egentlig noe rart at ungdommenprioriterer fest og fylla framfor å se påTV i helga?

– Nei, det er ikke rart i det hele tatt, dethadde jeg og gjort hvis jeg var dem, og detgjør jeg faktisk. Ser aldri på TV i helga, jeg.

GIFT Kan du som lege virkelig anbefale deunge å gå på fylla fremfor å ta det rolighjemme foran boksen? Du er jammen “sprø”ass.

– Ja, det kan jeg fint anbefale. Jeg kan ikkeanbefale folk å drikke seg sanseløse eller brukesinnssykt mye dop, men det med å gå littpå fylla er en fin norsk tradisjon, synes jeg.Men det handler jo om å finne en balansegang.

SMIL Du er jo en av de få gamlisene som ikkehar kritisert den nye humoren. Hva synesdu om de gamle sipperne? Burde de ikkeholde kjeft?

– Jeg er fan av Åpen post, og jeg er ganskeoppgitt over de som kritiserer humoren og påstårat dette ikke er morsomt. Det viser jo bareat de ikke forstår hva det går i. Noen hevderat KLM var bra og intelligent humor, og at dehadde politisk brodd. Det er bare tull. KLM erjo ikke morsomme engang. De har aldri værtmorsomme. Selv om Trond Kirkvaag faktisk erekstremt bra, kan man ikke si at KLM er det.De to andre eier ikke humor.

SMIL Og Wesenlund er kjip.

– Egentlig har jeg veldig sansen for han,men hvis han mener det som har stått i avisene,så er det kjipt. Jeg håper og ber hver dagom at han er feilsitert.

SMIL Du som er så snill. Hvorfor klarte ikke duå stoppe krigen i Afghanistan?

– Det er en myte at jeg skal være så snill.Jeg er ikke snill.

SMIL Men du burde ha gjort noe! Tenk på barna!

– Ja, men jeg syntes det var så vanskelig.Jeg har tenkt mye, og lest mye, og konkluderersom så mange andre med at konflikten dernede er så omfattende og komplisert at det erveldig vanskelig å innta et klart standpunkt.Det er ikke noe svart/hvitt konfliktbilde. Problemenei regionen går langt langt tilbake i tid, ogområdet har alltid vært plaget av vanstyre.Men jeg har med vilje unngått å si for mye omden saken.

SMIL Men over til de nære ting. Det går rykterom at du og Anne Kat. har en god tone.

– Jeg liker henne veldig godt. Vi jobbet endel sammen i NRK2 og har opplevd mye sammender. Jeg prøvde å holde liv I programmethennes “Direkte Lykke”, for jeg mente hunhadde et stort talent. Og det har hun jo vist athun har.

SMIL Ligget sammen òg eller?

– Nei, men vi har en veldig god kjemi, selvom jeg ikke skjønner smaken hennes når detgjelder menn. Jeg tenner ikke på de sammemennene som hun gjør.

SMIL Du er jo så flink til å finne på de utroligsterollefigurer, og han skotten som alltidnyser er bare helt fantastisk. Hvilken avkarakterene dine er det mest av deg i?

– Å. Det var et kjipt spørsmål. Skikkelig 80-talls spørsmål.

SMIL Hva med å ta fram Flode igjen? Han erså trivelig!

– Nei, det blir ikke aktuelt. Flode er ferdig.Dessuten kan han ikke snakke, og så kan hanikke gå. Det hadde ikke blitt noe særlig bra.

GIFT Samfunnet vårt er blitt mye mer kroppsfiksertsiden den gang. Må ikke du ta littav ansvaret for det?

– Jeg gjorde jo folk oppmerksomme på atde hadde en kropp, for jeg syntes det var altformange som gikk rundt uten å ha noe forholdtil at de er sammensatt av allslags rare ting.Kroppsfikseringen vi er vitne til er bare en forlengelseav at fellesskapsfølelsen og gruppementalitetenhar måttet vike til fordel forindividet og en større grad av egoisme. I dagdreier det meste seg om nytelse, og når altkommer til alt er all fokus rettet mot hver ogen sin egen tiss.

SMIL Jeg ble forresten alltid litt kåt av det“Kroppen”- programmet ditt. Var detmeningen?

– Ble du det? Det var ikke den primærehensikten.

SMIL Var det bedre å være barn før enn nå?

– Ja, i dag er det altfor mange voksne somoppfører seg som unger. Før var de voksnevoksne og barna var barn. Jeg er dritt lei av atvoksne skal få lov til å oppføre seg som om deer 4 år. Det er bra å være leken og gjøre sprøting, men det kan også være ganske uansvarligovenfor barna.