Natt&Dag møter Toffen Gunnufsen

Musikk, sommer, øl og Toffen er fire sider av samme sak. Vi varmer opp til årets Quartfestival med sjefen sjøl.

[1] Toffen Gunnufsen: Hengiven musikkelskereller kynisk buisnessmann?

– Jeg var vel en hengiven musikkelsker, nåer jeg nok et sted midt i mellom. En kynisk musikkelsker,kanskje? Men etter at du har taptlitt penger noen ganger, går du automatisk litti retning av det mer kommersielle.

[1] Kunne du tenke deg å pule MarilynManson, cirka Mechanical Animals?

– Nei, jeg synes ikke det virker særlig spennende.Og det går jo ikke an å ha oralsex nårhan har den bleia.

[6] Er du kristen?

– Nei.

[1] Har det vært mye protester fra kristenfolketi år?

– Ikke så mye organiserte protester, men vimåtte faktisk gi slipp på et konsertlokale fordieieren var personlig kristen. Han sendte oss etbrev, hvor det sto at denne satanrocken villehan ha seg frabedt.

[1] Var det på grunn av Beck og hans kontroversielle“Devils Haircut”?

– Nei, den teksten tror jeg nok har gått demhus forbi. De hører vel ikke så nøye etter, dekristne.

[6] Hvordan føles det for en voksen mannå gå rundt med navnet til en femåring?

– Det føles godt! Egentlig er jeg døpt Torleif,men det blir for kjedelig. Jeg har hett Toffensiden jeg var tre uker gammel.

[1] Har du to brødre som heter Ole &Tole?

– Nei. Men jeg har en bror som heter HaraldHerman, og en søster som heter Eva. Pluss enfetter som heter Teddy. Det er et tøft navn, synesjeg.

[6] Harald Herman er også et flott navn.Dagbladet trykket i 1997 et fabelaktigbilde av to festivaldeltagere sompulte nede i skogen. Hvem var det?

– Jeg tror det var noen lokale helter. Fotografenhadde en hel serie. Ifjor, før Moby-konsertenvar det også to som ble tatt på fersken.Hu lot som hu snakka i mobilen. Hå hå hå!

[6] Er det virkelig så inn i hampen idylliskpå Sørlandet som de vil ha det til?

– Nei. Det første jeg merket da jeg flyttet tilKristiansand, var at enten er folk religiøse, ellerså går de på speed. Etter hvert fant jegogså et mellomsjikt som for det meste sitterog røyker pot.

[1] Og hvilken kategori tilhører du?

– Mellomsjiktet, men jeg inhalerer ikke.

[1] Du skryter gjerne av at alle artisteneer så begeistret for Sørlandet. Er detnoen av dem som har gitt uttrykk forat de virkelig hater landsdelen?

– Seigmen og Motorspsycho. De spilte heret av de første årene. På den tiden var vel vipå vårt mest uproffe, samtidig som de nok varde mest profesjonelle bandene i Norge. Ellerser det jo noen som synes det virker døvt hernår de kommer, men de trives godt etterhvert. Som da The Orb og Aphex Twin skullebo i en hytte litt oppe i skauen. Først var detliksom “What the fuck are we gonna doaround here?”, men da vi kom tilbake dagenetterpå lå de og storkoste seg i sola (gjørjoint-gestus.)

[1] Hvordan er det mulig å drive musikkfestivalnår det koster over 50,- for littskum i et 0,4-glass? Eier du ikke skami livet?

– I år har vi i hvert fall sørget for at det virkeligblir 0,4 liter øl i glassene, i motsetning tili fjor. Men vi har jo satt vekk rettighetene tilservering, så det er ikke så mye mer vi kan gjøremed det.

[6] Nachspiel med Lise Karlsnes og BigDaddy Kane: Hvordan går man fram?

– Først må du innynde deg hos Fredrik iTornado, det er han som har booka Big DaddyKane.

[1] Æsj, han er alltid så sur.

– Er han det? Da får du vel prøve å ta kontaktmed turnélederen til Big Daddy Kane, da.Og når det gjelder hun Lise … det er hun fraBriskeby, er det ikke det?

[6] Ja!

– Da kan du gå til Mette-Marit, og spørreom nummeret til Morten Andreassen, som ermanager for Briskeby. Eller du kan la deg intervjueav Paal Fure i Bengal Consulting. Ellerdu kan ringe Eivind Slottsvik fra Universal.

[1] Har du nummeret?

– Nei, ikke her, men det begynner på 911 om jeg ikke tar feil.

[6] A-ha: Kanskje ikke så spennende liveband,men alle ville garantert gått påkonserten. Hvorfor booket dere ikkedem? Kan du ikke bare gi folk det de vil ha?

[1] & [Smilet] Nemlig “Sstaaaaaaaaaaaaaaaaayyyyyyyyy”?

– Der var det faktisk litt uenighet internt. Vifikk tilbud om A-ha veldig tidlig, en gang i fjorhøst, og en del av oss syntes det ville være enfeil start på programmet med et band som ersåpass forankret i 80-tallet. Hadde vi fått detsamme tilbudet senere, hadde vi nok takket ja.Det er ikke noe optimalt band, det er en kamel.Men Alanis Morissette er jo ikke noe bedre …

[6] Hvor kan man henvende seg for å blifrivillig?

– Ta kontakt med freddie@quart.no

[6] Finnes det egne fester for de frivillige,der man kan møte kjendiser og slikt?

– Ja, vi har en stor fest for alle som har værtmed når festivalen er ferdig.

[1] Hvorfor har dere booket Wyclef Jean,de svartes svar på Bono?

– Ja, det kan du si. Han er jo mye bedre liveenn på plate. Jeg bare visste det, Natt&Dagkom til å kritisere meg for Wyclef og AlanisMorissette!

[6] Problemet ligger ikke hos oss, Toffen,det ligger hos artistene. De lager joaltfor dårlig musikk.

[1] Enig med deg.

[6] Men nok om denne Wyclef Jean, foralltid. Ellen Horn ringer til deg enettermiddag: “Toffen! Kan du arrangereKarneval i Oslo 2002?” Hva svarer du?

– Da svarer jeg nei. Eller … hvor mye pengerhar du?

[6] 2,3 millioner.

– Jeg trenger tjue millioner, minst. 2,3 millionerer knapt nok to Alanis. Jeg kan gjøre dethvis jeg får pengene og får ha med meg PeerOsmundsvaag.

[6] Blir det fint vær i år?

– Det blir fint, men kanskje litt kaldt på kveldene.

[6] Men de festene for de frivillige, er detkorsang der?

– Ja, da blir det korsang, vi synger allsang.(Synger: ) “Jeg har en tante på Hawaii, hu harei relle som en hai!”

[6] Hva er en relle?

– Ja, vet du ikke det, så …

[6] Hå hå hå, jeg tror jeg skjønner hva dumener! Ai ai.

– Det er en masse sangglede her på Sørlandet.Da ghettoblasterne kom på markedet i1979 var det mange som sluttet med å synge,de ville heller høre på Olivia Newton-John. Dakasta vi batteriene på sjøen og sang faddiraddirei.Men så gikk det et par år, det var ikke såtøft med ghettoblastere lenger, og folk tokopp syngingen igjen.

[6] Tror du Kronprinsen kommer i år?

– Nei, det tror jeg faktisk ikke. Dessverre.

[6] Kjenner du ham personlig? Har Kronprinsenfått audiens hos Toffen?

– Jeg har faktisk møtt ham én gang, utenforet gatekjøkken sammen med Morten Andreassen.Vi diskuterte A Tribe Called Quest. Hansyntes det var synd at de måtte avlyse, han erjo en hip hop-entusiast.

[6] Hvor mange gratisbilletter kan vi iNatt&Dag få i år?

– Hmm … dere kan få fire.

[1] La oss si tolv.

– Nei! Dere får fire, og så kan dere eventueltfå kjøpe resten til en fordelaktig pris. Kanskjebare én krone stykket, det finner vi ut av.

X