«Visions of Ultraflex» høres ut som en fuktighetskrem tilpasset DINE behov

Sterk debut fra den norsk-islandske elektronikaduoen.

b
a

Har du noen gang lurt på hvordan det er å VÆRE en av de bekymringsfrie, nærmest euforiske damene i reklamene for hygieneprodukter? Den norsk-islandske duogruppen Ultraflex virker som om de har satt seg som mål å gjenskape denne følelsen musikalsk, og i den snaue halvtimen platen deres varer føles det litt som om verden har blitt DIN lekeplass etter at du har funnet en fuktighetskrem tilpasset dine behov.

Kjernen i lyden til Ultraflex er tungt inspirert av åttitalls dico og synthfunk, men det blandes med både myke new age-toner, mer «cutting edge» PC Music-type lyder og mange overraskende jazzete akkorder og melodivendinger som gjør det lett surrealistisk og disorienterende. Låtene er litt for abstrakte og utflytende til å fungere som ren pop, med mer fokus på klubbvennlig bassdrevet groove toppet med atmosfære framfor nynnbare hooks, og det er egentlig like greit – normal pop med retroestetikk finnes det strengt tatt mer enn nok av fra før.

LES OGSÅ: Ultraflex: – Man vet musikken er bra hvis man ler når man lager den.

Kombinasjonen av intens, energisk produksjon og innesluttet «ikke vekk naboen»-vokal føles perfekt for en virkelighet der både dans og trim er noe du helst bør ta hjemme. Jeg vet ikke om det egentlig sømmer seg å vurdere denne platen uten å ha prøvd å trene til den, men jeg drakk i det minste Powerade mens jeg hørte på, så det er da noe.

 

Anmeldelsen stod først på trykk i oktoberutgaven av NATT&DAG.

LES OGSÅ: Steng kranene og skru på musikken som er Best Akkurat Nå