Denne musikken. Den er Best Akkurat Nå

Og den kommer fra Dorian Electra, Fieh, Viagra Boys, S1sco, Snelle og Golin. Blant annet!

b
a

Er det en ting vi musikkelskere har til felles, er det at vi liker å høre på den beste nye musikken.

Look no further.

Følg spillelista vår på Spotify og les mer om ukas utvalgte låter lenger nede i saken. 

God lytt!

S1SCO – I år

I oktober i fjor var det ingen som hadde hørt om S1sco. Nå, under ett år senere er Stovner-rapperen en av de sentrale premissleverandørene for rap på norsk, noe en råsterk (!) singelrekke som «Versace Medusa», «San Siro», «Capoeira». «Paco Rabanne» og «Sigrid Undset»  er skyld i. Året som har gått har med andre ord vært av både det fruktbare og suksessrike slaget, så hvorfor ikke skryte litt av det? Det har han fortjent, S1sco. Ikke vet vi hva finlandshetta skjuler, men etter «I år» å dømme er det et smil.

– Yngve Sikko

Fieh – Armageddon

Blue Note Re:imagined er et prosjekt der noen av de mest prominente jazzmusikerne verden over får gjøre sin versjon av gamle Blue Note-klassikere. Og vi har faktisk noen verdensstjerner som driver med denne typen musikk her i Norget, vi, og de heter Fieh.

Ludvig Furu

LES OGSÅ: Annie med comeback-plate: – Var jeg en undergrunnsartist eller var jeg Kylie Minogue?

Snelle – Kjører Vekk Mba Drift Mix

Zimm, zimma, who got the keys to my bimma? Endelig har vi fått svar på dette livets store spørsmål. Snelle! Det er Snelle fra Oslo-kollektivet Kropp Uten Genser som har nøklene!  Og det er Snelle som har BMW-en og nå kjører hun vekk! Det er i alle fall mulig å trekke en slik bokstavelig konklusjon. Det er også mulig å bare la seg rive med av elektropop-melankolien, der dråper av trance liksom spretter ut fra høytalerne og etterlater en tørst etter mer – i så tilfelle er det bare å sette på «Kjører Vekk»-originalen som også ble sluppet i dag.

– Yngve Sikko

Dorian Electra (feat. Village People & Pussy Riot – My Agenda

Vi holder oss til en tørr og saklig omtale her, av grunner som handler om at gapet mellom kunst og kritikk noen ganger kan virke påfallende stort: Dorian Electra har altså sluppet album, der en av låtene handler om «homoagendaen» er fylt av elgitar-chugging, orkester-stabs, dubstep-breakdown med skriking og … gjestes av Pussy Riot og Village People.

– Ludvig Furu

LES OGSÅ: VIDEOPREMIERE: Torgny og rånerne på Notodden 10 år senere