Hvordan holdt vi ut før dette? Før musikken som er Best Akkurat Nå?

Artister som Jouska, Siyabång, Z.E., DaVido, Myra og Sebastian Zalo har laget den beste musikken denne uka.

b
a

Velkommen til Norges eldste og beste Best Akkurat Nå-liste! *sjekker datoen i kalenderen*

La denne musikken kapre flyene som er ørene dine og styrte dem inn i ukens tvillingtårn, lørdag og søndag.

LES OGSÅ: NATT&DAG anbefaler podkaster

Jouska – Everything Is Good

Landets antakelig beste pop-duo har endelig sluppet sitt debutalbum – et stort øyeblikk for de små, fremtidige nisje-musikkhistoriebøkene. Albumet inneholder strålende singler du allerede har hørt, som «Because I Really Don’t Mind», «Born in Cash» og «Bring You Back», i tillegg til noen nye bidrag til repertoaret, for eksempel denne, som åpner hele greia. Den er mumlende, svulmende og har en meget voldelig avslutning. God lytt!

– Ludvig Furu

DaVido – FEM 

Ikke en hyllest til TV Norges feminine (?) TV-kanal FEM, men merkelig nok en banger likevel, signert amerikansk-nigerianske DaVido. Skuffer aldri, han.

– Yngve Sikko

Siyabång – Shawrey

P-p-p-Palme! Første Siyabång-låt produsert av mannen med den kuleste norske producertaggen. På «Shawrey» fortsetter Urtehagen-rapperen i det harde, pianobaserte sporet fra de andre singlene sine, men det er om mulig enda litt mørkere, både i uttrykk og i stemmebruk. Apropos stemme – Siyabång har oppdaget autotune! Det bli bra, spesielt når Siyabångs skriving er så økonomisk: «Hun sa hvor er du? Jeg er på Bøler / Sa hvor kan jeg nå deg? Burner».

– Yngve Sikko

LES OGSÅ: Stort intervju med Siyabång

Z.E  – Kom Till Saken

Jeg skal ikke være veldig i følelsesmessig ubalanse før min fremste kampsak blir at svenske Z.E er VERDENS beste rapper. Jepp! VERDENS. Setter jeg på «74 Bars» på repeat, som jeg gjerne gjør, vokser følelsen seg bare sterkere. Men med den nye trespors-EP-en Triologin når ikke Z.E helt opp i konkurranse med seg selv. Men! Selv om det føles som om han ikke helt er komfortabel med seg selv denne gangen (for mye synging?) er det en del spennende som skjer. Hør drill-trommene over den atmosfæriske synthen i «Kom Till Saken», for eksempel, for en overraskende kombo! Så får det være at det høres ut som en idé som var for god til å unngå å bruke den. 

– Yngve Sikko

Jockstrap – City Hell ($TAYLA$ CLUBMIX)

Vi har sagt det før og vi sier det igjen: Jockstrap er Englands svar på Jouska. Til vanlig er de også veldig bra, også når de blir remixet. Mon tro hvem som trenger klubb-remixer akkurat nå, men men. Det er godt i ørene uansett.

– Ludvig Furu

LES OGSÅ: Nerdrum-eleven William Heimdal: – Skole er for idioter