Søndag Summarum: Anniken Jørgensen, nazisme, dyr vin og klemming

… og har koronadepresjonen nådd skravleklassen?

b
a

Det er tunge tider for norsk offentlighet. Etter et knippe heidundranes korona-uker, har det som kan bli sagt om skjermtid, digitalisering, isolasjon og telelinser blitt sagt. Det er ikke mer å skrive om skjenking, Teams-bakgrunner eller TV-serier.  Om man «lykkes» med hjemmekontoret eller ikke kan være det samme. Depresjonen har nådd skravleklassen. En hel stand er fanget i sitt eget hode, og internettkonsertene strømmer forbi nesten uten at noen merker det. Det er nesten som om samfunnets bråstopp omsider har nådd de som har som jobb å skrive, mene og hykle om nevnte samfunn.

Men så lenge blodet strømmer gjennom oss, så lenge hjertet slår, så lenge dalgona-kaffen skvulper i norske krus, så er det … liv!

Her er forrige ukes viktigste og riktigste saker.

LES OGSÅ: En av disse bør ta over for Kim Jong-Un

Ukas < elite 3


Skjermdump: DN.no

Det er helt ok (ish) å være en rik dritt på privaten, men i en tid når bedrifter over hele landet frykter konkurs, når folk mister jobben og inntekten, og på toppen av det hele er i umiddelbar fare for å bli infisert av et virus det ikke finnes vaksine mot, er det ikke en veeeeldig god look å vedde på boligpriser med dyr vin i potten og så fortelle om det til avisa. Bare sånn til neste gang ;-)

Ukas nymediale endetidstegn


Skjermdump: NRK.no

Mona B. Riise får ikke nok av TikTok-videoer der folk danser til Drakes «Toosie Slide». Og hun er ikke alene, stråler (!) hun. Men kanskje er det nettopp det hun er. Mona B. Riise er 47 år.

Se hele den merkelige storyen, som NRK også har publisert på sine nettsider HER.

Ukas mening


Skjermdump: AP.no

Etter kontroversielle lederartikler som «Politiet må løse politiets oppgaver», «Rasisme er en skam for samfunnet» og  «Trump er moralsk konkurs» har Aftenposten endelig skrevet noe vi kan stille oss helhjertet bak. La kjeldor springa og tappeølen flyte! Nå har vi vært hjemme en drøy måned og nå har vi faen meg tatt nok hensyn til gamle, syke og andre risikogrupper. Nå skal vi drikke, være frekk mot bartendere og networke oss oppover i den norske samfunnspyramiden én «én til?» av gangen.

LES OGSÅ: Topp 29 selvsagte ledere fra Aftenposten

Ukas nysgjerrigper


Skjermdump: NRK

Fantorangen sjekker inn!

Ukas nyateist


Skjermdump: NRK.no

Med sine hyppige sportskommentator-aktige linjeskift, store unødvendige grafikker og sterke historier får NRKs scrollesake det til å gå kaldt nedover ryggen på oss nordmenn.

De har forstått oss.

Hva som beveger oss.

Det er når folk som egentlig tror på Gud oppdager Youtube-ateisme.

Ukas nazisme


Skjermdump: DB.no

Mye og mangt kan sies om Dagbladets (grunnlagt 1869) stupende kurve de siste 151 årene. Vi savner de gode, gamle dagene da Svein Strømmen fikk utfolde seg fritt i spaltene, når annen hver side i papirutgaven var sort-hvit, og folk brukte ord som «kulturradikal» om avisa (fordi den likte intellektuelle eliter, men var kritisk til økonomiske).

I våre dager er å gå inn på DB.no som om det braser inn en sint fyr inn på rommet ditt, river tak i håret ditt og skriker deg i trynet. Skremmende? Ja. Men det er faktisk noe som er enda mer skremmende, og det er at høyreekstremismen er på fremmarsj. Harald S. Klungtveits nye bok om disse ekstreme blant oss får terningkast 5 i Dagbladet, men lurker man bare på fronten, mens man prokastrinerer seg vekk fra gård og grunn som en god nordmann, må man gjette seg til det. For det er vel ikke nynazistene som får terningkast 5? Det ville i så fall vært … skremmende!

Ukas rasisme


Skjermdump: NRK.no

«Nordlendingen har vist seg fram akkurat slik stereotypien av ham er: Frisk i kjeften, men sjelelig enkel og ikke særlig intelligent.»

Elin Ørjasæter, sist observert i Resett, er en skikkelig enfant terrible! Vi får nesten litt frysninger – TENK om hun var for eksempel mann, fransk og forfatter! Hun ville blitt diskutert heftig både over lunsjbord på Blindern, på utesteder som ligger maks 3. min gange fra Torggata og i Morgenbladets spalter. Uheldigvis er hun norsk. Og da fremstår virkeligheten i et klarere lys: Elin Ørjasæter er bare jævlig.

LES OGSÅ: Vaner som må endres permanent etter korona

Ukas engstelige


Skjermdump: VG.no

For hjertet er livet enkelt, for Anniken Jørgensen – not so much. Det har rett og slett vært helt for jævlig for henne å flytte til Oslo, bli en av landets mest kjente bloggere og (sikkert) tjene masse penger. Men alt dette er verdt det, både for Jørgensen og oss, for nå har hun endelig skrevet noe om det!

Ukas boomer :-/


Faksimile: Klassekampen

«Hva i all verden er så fint med denne klemmingen? Den er asosial, energidrepende, ekkel, uønsket, uhøflig, svært uhygienisk».

QUEEN! 💅

Ingenting er gratis i livet. Bortsett fra å lese NATT&DAG.

Men det koster penger å lage NATT&DAG. Om du vil støtte journalistikken vår kan du donere 350 kr (eller mer) og få tilsendt vår minimalistiske sorte t-skjorte. Den kan du bruke til de fleste anledninger, for eksempel mens du står i kø på NAV etter å ha tatt en master på HF eller mens du møter noen fra finn.no for å selge verdisakene dine så du får råd til mat.

Den passer kanskje ikke til begravelser eller bryllup, men du tilhører jo generasjonen som hverken gifter seg eller har venner, så det går vel fint.

Velg din størrelse: Samtidig godtar du våre vilkår.
Ønsker du å donere et annet beløp (uten t-skjorte) kan du gjøre det direkte med Vipps. Velg «Send» og tast inn nummeret 586717 eller søk opp NATT&DAG.