10 kjappe med FOAMMM

De spiller GTA V, er dårlige til å skate og elsker gitarsoloer. I kveld lover de kun å spille sine beste hits.

MUSIKK
b
a

Det er en tid for alt, og nå er det tid for strømmekonserter. I forrige uke strømmet vi Jouska, B-Boy Myhre og Carmen Villain, mens dere stod hjemme og lagde hjemmelaget pasta, klippet deres eget hår eller sendte melding til eksen.

Vi har igjen plukket ut en håndfull av våre favorittartister, og invitert dem til å spille for dere. Vi samarbeider med nstrumental og er på lufta fra torsdag 9.- til lørdag 11. april. Konsertene strømmes fortsatt fra Blå.

Les mer om konsertserien HER!

FOAMMM har lenge vært en av Oslo musikkscenes best bevarte skatter, i alle fall med tanke på den trofaste og jevnt voksende, lokale fanbasen. Med sine skinnende skarpe gitarer, kromatiske melodilinjer, svære romklang og solide låtskriving har de siden oppstarten vært et av NATT&DAGs favorittband – spesielt etter de slapp den nydelige EPen «Dive into the Foammm» i 2016. I fjor slapp de endelig det selvtitulerte debutalbumet, som ble minst like godt mottatt av både inn- og utland.

Vi tok en prat med dem før kveldens konsert.

Les også: FOAMMM har endelig bestemt seg for å slutte å skate på loftet og slippe debutalbumet sitt i stedet

Hva skjer?
Chiara: Øver til gigen! Heldigvis er vi akkurat fem pers, og vi er gode på å holde avstand og ta på antibac når vi bytter instrumenter. Ellers ikke så fryktelig mye for tiden.

Hvordan får dere dagene til å gå?
Bendik: Jeg har lasta ned GTA V og runda det på nytt. Nå er jeg sosial med andre frender i online-moduset på spillet. Også prøver jeg å gjøre noe kreativt hver dag, for eksempel skrive en låt eller tegne en tegning. Har også et mål om å lære meg hele gitarsoloen på «Freebird».

Chiara: Jeg levde så og si i karantene, eller chiarantene som jeg kaller det, i hele fjor, så det er ikke så mye nytt for meg egentlig – s/o til min 100% sykemelding, you know who you are ;-) Men man kan bli litt smågærn av det, så pass på å gjøre givende ting for deg selv. Stress ned, spis sunt og mediter. Forsøk å utfolde deg kreativt, slapp av og øv deg på å være tilstede. Eller se på reality, for å hvile hjernen litt fra det første jeg nevnte, mal og prøv å lære deg et nytt språk, for eksempel. Eller ALT! Det er oppskriften på et drita nice liv, i følge meg.

Fått noen nye innsikter om dere selv i isolasjonen?
Chiara: Ja, at jeg er enda mer gærn i huet enn jeg trodde, haha. Men på en god måte, forhåpentligvis.

Bendik: Jeg liker skateboarding, men har innsett hvor ekstremt lite begavet jeg er selv.

Hvilke planer for våren er det viruset har ødelagt for dere?
Bendik: Vi var i utgangspunktet mest opptatt med nye låter før alt dette, men vi har jo noen konserter som har gått i vasken, blant annet konserten med våre labelvenner Porto Geese på Revolver. Heldigvis har begge bandene fått en ny mulighet nå da.

Hva kommer den neste låta deres til å handle om?
Chiara: At samfunnet er fucked, seffy.

Bendik: GTA V.

Hva klarer dere dere ikke uten?
Chiara: Håp og breezere (den grønne).

Bendik: Noen som holder meg litt i øra og begrenser antall gitarsoloer.

Når er sist dere var gode personer?
Bendik: Jeg prøver jo alltid, men ga bort en altfor stor mengde pant til noen som trengte det mer enn meg, her om dagen.

Chiara: Prøver å være det hver dag, alltid. Men Daniel var spesielt snill for noen timer siden. Han handlet inn til en venn i karantene.

Hva med dårlige?
Bendik: Måtte løpe og pisse midt i generalprøven til vår kommende nettkonsert, uproft opplegg ass.

Chiara: Du er ikke et dårlig menneske av den grunn, Bendik.

Siste gode kulturopplevelse?
Bendik: Off-larm konsertene på Tilt! Var der hver eneste dag og koste meg gløgg. Nydelig tilbud.

Chiara: Static Shock-festivalen i London. Min første gang i moshpit, mihi. Ble helt banket opp inni der og fortjente det sikkert litt. Og så var det rett i karantene og Norge shutta ned. Så jeg er veldig glad jeg fikk opplevd det.

Hva kan vi vente oss i kveld?
Chiara: En hyggelig aften med deres favorittprinser og prinsesse. Vi skal bare spille våre beste hits!

Bendik: Pyro, MASSE PYRO!

Les også: ØLSALG og POL påsken 2020!