Quando Rondo er ingen 2pac, kunne han ikke vært enda mer Quando Rondo?

Sørstatsrapper Quando Rondos «Qpac» vitner om en 20-åring som er på vei til å finne en unik stemme i mainstreamen. Men bare nesten.

b
a

Undertegnede calla både Quando Rondo-året 2018 og Quando Rondo-året 2019. Men karrieren hans tok ikke av i like stor grad som andre rappere som for ett og to år siden befant seg på omtrent samme sted i karrieren – eksempelvis Lil Baby og YoungBoy Never Broke Again. Det er i større grad noe uforløst over 20-åringen fra småbyen Savannah, som ligger ved Georgias kystlinje. Ifølge Google maps, en fire og en halv timers kjøretur fra innlandsbyen og rapmetropolen Atlanta.

LES OGSÅ: 070 Shake – «Modus Vivendi»: – En jævlig bra debut

QPAC ER Quando Rondos fjerde lengre prosjekt, og etter tittelen å dømme, også det prosjektet som virkelig skal gi ham ikonstatus. Uten at 2018-mixtapene Life B4 Fame og Life After Fame, eller fjorårets From the Neighbourhood to the Stage, var spessielt ydmykt tittulert, de heller. 

JADA. Quando Rondo er en tidstypisk syngerapper. Men selv om det ved første lytt kan fremstå som om særegenhetene hans er veldig mange andres særegenheter også, bringer han faktisk noe nytt til bordet. Der en Chicago-artist som Polo G (som gjester spor 7, «Marvelous»), makter å gjøre den selvmedlidende og/eller straight up tragiske sounden til noe enormt patosfullt, noe som passer i katedraler, eller der en New York-melankoliker som Lil Tjay har gatas råhet i alt fra tekster til intens levering og tilstedeværelse, er Quando Rondo mer som en dude som sitter på verandaen utenfor huset og synger lavt for seg selv mens han klimprer på en gitar. Det er mye blues i Quando Rondos hiphop.

SÅ, HVA ER problemet? Der det til en viss (ikke veldig stor!) grad skurrer er i vokalen. For er det nok nødvendighet i det Quando Rondo holder på med for øyeblikket? Gir han nok av seg selv? Han er en ryddig rapper, og musikken hans er aldri direkte feil, men skal man være streng så høres han for øyeblikket mer flink enn inspirert ut. Mulig er det også derfor Qpac sklir gjennom høyttalerne uten at man stopper opp ved en spesiell låt og tenker at fyyyyy faeeeen!!!! 

Kanskje må han ta enda mer farvel med tidsånden for å finne seg selv sånn ordentlig. Og det kan det jo hende han gjør allerede senere i år – eller kanskje heller, i Quando Rondo-året 2021.

LES OGSÅ: Sjekk ut NATT&DAGs spilleliste