ICA lanserer grusom virtuell influenser-baby

– Skräckbebis säger vissa, superbebis säger vi på ICA.

b
a

Koko-land, møt samtid. Samtid, møt koko-land. Omtrent slik må det første møtet ha vært. Det første møtet mellom koko-landet Sverige og Samtiden. Vi burde selvsagt ha forutsett at det kort tid etterpå skulle gå straka vägen til et visst ubehagelig og varmt sted (som ikke er Tyrkia). Det gjorde vi ikke.

Men hvem kunne forutsett dette? Hvem kunne forutsett at den svenske matvaregiganten ICA skulle lansere en virtuell baby-influenser?

Elis er en seks måneder gammel baby, men get this: hun har egen Instagram! Og enda sykere: hun er ikke ekte!

Hun er nemlig en virtuell influenser som skal skape blest om matbutikken ICA og produktene deres i småbarnssegmentet. Og hun ser helt forferdelig ut:

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Elis (@bebiselis)

I Sverige har Elis vakt sterke reaksjoner. Nettstedet Ehandel.se skriver at det animerte spedbarnet har blitt omtalt som både «obehaglig, mardrömslik och för skräckbebis.»

I en uttalelse som er gjengitt på Ehandel.se slår ICAs PR-sjef Katarina Selley tilbake mot kritikken:

– Det här visar hur långt utseendefixeringen har gått i samhället. Det är trots allt en bebis vi talar om – om än virtuell – och alla barn är fina på sitt sätt. Skräckbebis säger vissa, superbebis säger vi på ICA.

På Elis’ offisielle Instagram-profil blir hun presentert på Tinder-bio-vis som «ICA-familjens yngsta och mest nyfikna medlem! ????En glad bebis på 6 månader som älskar mat och äventyr ????».

LES OGSÅ: Influencer-fagdag: Vi sjekket ståa i «dagens tankesmie»

Konseptet «virtuell influenser» er ikke helt nytt. 19 år gamle Lil Miquela fra LA har med store lepper, musefletter og uklar etnisk opprinnelse generert medieomtale i et par år allerede. Blant annet har hun klinet med Bella Hadid i en Calvin Klein-reklame, fått en egen Wikipedia-side og gitt ut popmusikk:

Elis har ennå ikke gitt ut musikk. Kanskje kommer det i fremtiden, kanskje som en del av et ungdomsprosjekt om 14-16 år? Inntil videre håper vi at ICA dytter så mye penger som mulig inn i grafikkavdelingen.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Elis (@bebiselis)

Vi husker vagt at vi stjal hårvoks og Burn fra ICA-butikker på 00-tallet. Senere trakk kjeden seg ut av Norge til stor sorg for alle som likte at matbutikken de handlet på hadde et kort catchy navn og en visuell profil preget av fargen rød.

Ja, butikken var kanskje litt anonym!

Kanskje det var akkurat dette kjeden trengte for å skille seg ut i mengden. Kanskje var det dette akkurat det vi trengte?

 

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Elis (@bebiselis)

Nei, det var nok ikke det.

LES OGSÅ: Nekrolog: Vegard Harm