Anbefalt: Arne Lygres «La deg være» på Nationaltheatret

La deg være er et eksistensielt drama som undersøker hvordan kriser kan få mennesker til å revurdere hvem de er.

b
a

La deg være
Arne Lygre
Nationaltheatret, 17. september – 3. Desember​

Idyll er til for å brytes. Dette noe Arne Lygre vet minst like godt som andre dyktige dramatikere. Hans nyeste stykke La deg være starter med en dag ikke ulik den beskrevet av Postgirobygget i den infernalske slageren «Idyll» (minus cabin cruiseren): Det er sommer, sol, bading og øl, men plutselig skjer det noe forferdelig.

LES OGSÅ: Intervju med Arne Lygre

La deg være er et eksistensielt drama som undersøker hvordan kriser kan få mennesker til å revurdere hvem de er, og hvem man har lyst til å være. Lygre er en slags arvtager etter Jon Fosse, og høster stadig skryt for sin evne til å skrive spennende dramatikk om moderne mennesker.

I en tid hvor ganske mye scenekunst fokuserer på hvor innmari vanskelig det er å håndtere sosialmediehverdagens stressende forventningspress, kan det være forfriskende med mer klassisk dramatikk som handler om hvordan vi kan stille opp for hverandre når alt faller fra hverandre.

Arne Lygre, La deg være