NATT&DAG anbefaler: Mirejam Shala i Telegrafbygningen

Etter et tiår med base i Stockholm er Mirejam Shala omsider tilbake i Oslo – og det med liveforestillinger i en av byens fineste bygninger.

b
a

For de av dere som ikke husker eller kjenner til det, var altså tvillingene (!) Martine & Mirijam et aldri så lite kultfenomen i Oslos undergrunn på 90- og 2000-tallet. Historiene vi hører er mildt sagt mind blowingly morsomme og crazy – på den gode måten! Så denne opptredenen, som skjer etter et tiår med base i Stockholm, lover absolutt godt.

Vi slo av en prat med Maria Horvei, kommunikasjonsansvarlig på UKS for finne ut av wsup, whoop, whoop og alt det der .

Hei, Maria!  Så, hva skjer denne onsdagen og torsdagen på UKS?

Selveste Mirejam Shala gjør to liveforestillinger i Telegrafbygningen i Oslo sentrum, i regi av Unge Kunstneres Samfund! Mirejams egne komposisjoner utgjør grunnstammen, mens Michael Nybråten står for kostymer og scenografi. Det er, kort sagt, et veldig godt utgangspunkt for en magisk aften. Musikk! Kunst! Superfin bygning!

Hvem er egentlig Mirejam? Vi har hørt MYE crazy rykter!

Haha, ryktene får stå for sin egen regning. Men Mirejam er altså kunstner og musiker, med ein ganske sprø line-up av prosjekter på samvittigheten. Hun var éne halvdelen av discopunk-duoen Martine & Mirejam, som slo gjennom med singelen «Go to the beat» på starten av 2000-tallet. De stakk på Norge og Englandsturné og tok medie-Norge med en ganske uventet storm.

– Ryktene får stå for sin egen regning

For ikke å glemme duoen Fox n’ Wolf, med Marius Engstedt. Et usivilisert musikkprosjekt med analoge synther og trommemaskiner, som hun sier selv – som spilte konserter verden rundt og ble tilknyttet den franske labelen Kitsuné. I tillegg til en haug med komposisjoner for ulike filmer og kunstkonsepter og samarbeid med artister som Nils Bech og Todd Terje. Dere så henne kanskje også under sistnevntes Øya-konsert i 2011? For å nevne noe.

Hvorfor er dette viktig for våre lesere få med seg?

Konsertene i Telegrafbygningen er Oslo-publikummets første store sjanse til å se Mirejam Shala solo og på hjemmebane, så det er bare å gripe muligheten. Og så er er de gjemte kunstskattene og enorme marmortrappene til Telegrafbygningen et trekkplaster i seg selv. Se det før det blir bygd om til Thon-hotell eller noe!

Dørene åpner klokken 18.00, bar i foajen (kun cash), billetter i dør eller på billettservice