Lysverket restaurant satser på kokker med grills

Lysverket restaurant har fått en hel haug internasjonal hype og er nominert til Årets restaurant i Bergen. Blir det grills på kokken?

b
a

Les begrunnelsen for nominasjonen og stem på din favoritt til Årets restaurant her.

Hvorfor er Lysverket nominert til Årets restaurant i Bergen? 

– Fordi vi har så ufattelig god mat – og fordi White Guide Nordic listet oss blant Nordens beste restauranter, GQ Magazine listet oss som Nordens 3. beste restaurant, The Independent listet oss som 13. beste grunn til å besøke Skandinavia «and beyond», Condé Nast Traveller listet oss blant verdens 14. essensielle reisemål uavhengig reisemålskategori, fordi alt fra eater.com, Kinfolk og New York Post har kjørt oss opp, og siden vi hadde 8 sider med matbilder i desemberutgaven av «the world’s global design authority», Wallpaper Magazine.

Hva skal dere gjøre med prisen når dere vinner?

– Spørre Garage om de vil bruke den som dørhåndtak. Eller sette den i barveggen vår ved siden av Bergensprisen som årets utested.

Hvorfor fortjener dere å vinne?

– Fordi kjøkkensjefen vår, Christopher Haatuft er lei av å ha gulltann – han vil ha grills! Vinner vi så blir vi automatisk rike. Blir vi rike så får Haatuft grills. Får Haatuft grills så blir Bergen en bedre by å bo i!

Hva er det verste du har spist i år?

– En siriss jeg selv bestilte fra en dyrebutikk. Ikke at den var så dårlig, men jeg er så pysete at jeg ble totalt spacet ut. Like ille som den helvetes skorpionen jeg åt i Bangkok en gang på 90-tallet.

Det beste?

– Litt anal her, men menyen til gjestekokk Stephen Harris på Friends Of Lysverket #2.

Hvilken restaurant har vi glemt å nominere i år?

– Den der kåken oppå Seiersbjerget. Sykt bra kokk han der Fredrik fra DATAROCK.

Hva er det ok å putte ketchup på?

– Idun-flasken. Og så murer du bare på alt du digger med ketchup på! Ikke minst ting du vil at barna dine skal spise.

Hvordan kan man bidra med å gjøre byen sin bedre?

– Finne ut hva som mangler, og gjøre alt du kan for å lage en god versjon av det! Eller sørge for at Lysverket vinner så Haatuft kan få grills.

Et lite komfort vs. matdilemma: Sove på en madrass laget av kråkeboller og kamskjell eller droppe sjømat fra menyen deres?

– Enkelt – sove på en Neo-Fjordic madrass såklart!

Hvem mener du bør få Bergenprisen for beste restaurant? Stem på dine favoritter her. Se også de nominerte til Osloprisen, Trondheimprisen og Stavangerprisen.

 bergenprisen_FB2