Smil & Gift møter Aksel Braanen Sterri

Meningsmaskin, ripped douchebag og liberal elitist. Møt resultatet av det vellykkede sorteringssamfunnet: Aksel Braanen Sterri.

b
a

SMIL Du er opptatt av å fjerne eller forbedre samfunnets lyter og middelmådigheter. Enten det er å abortere downsere, få studenter til å ta Ritalin, få feite folk til å slutte å spise frokost eller gi tips til unge jenter om hvordan de skal bli mer som de chille gutta. I din streben etter en idealbefolkning, har du en mal du går etter? Et idealmenneske vi bør strebe etter at befolkningen skal bli mest mulig lik?

GIFT Er denne idealpersonen tilfeeeeldigvis deg?

– Det er nok ikke meg fullstendig.

GIFT Men LITT?

– Jeg vil ikke at alle skal være meg, jeg tror ikke det er noe behagelig samfunn. Men det kan nok hende at noen kan lære noe av meg.

SMIL Du har sagt at ingen liker menn som lærer seg å sjekke ved å lese The Game, fordi alle foretrekker menn som er naturlig forførende. Men du sier også at folk skal lære av deg? Hvordan henger dette sammen?

Vi liker jo folk som er genuint gode sjekkere, ikke dem som har gått på kurs og lest den boken. Men jeg synes egentlig vi burde applaudere dem som har lest The Game. De har det ikke fra naturens side, men jobber knallhardt for det. The American Dream.

SMIL Har du lest The Game?

Ja.

SMIL Synes du det var noen gode tips der?

– Tja. Det er jo mange crazy råd der: Ta på fire hatter og seksten gullringer liksom, og det må jeg innrømme at jeg er for beskjeden til å gjøre.

GIFT Men å skrive ukentlige kronikker i landets aviser er jo litt som å ta på seg fire hatter og seksten gullringer? En form for INTELLEKTUELL peacocking.

– Jo, kanskje.

Hvis det fantes en hemmelig elite på Blindern, hvorfor faen var ikke jeg invitert til å være del av den?

SMIL Har du noen gang sjekket opp en dame ved å introdusere deg som kronikør?

– Nei. Men jeg tror nok deltakelse i offentligheten kan ha en indirekte effekt. At folk tenker at det å skrive noe er en barriere, og at når de ser deg gjøre det tenker de: Wow, det er kult. Men jeg tror at det er umiddelbare ting som fungerer, du trenger bare være overbevisende i nuet.

GIFT Og RIPPED.

– Det trenger du ikke være.

SMIL Men det har ikke vært negativt for deg at du er veldig ripped?

– Jeg er ikke så veldig ripped.

SMIL Come on. Vi har sett bildebevis.

GIFT Hvilken kroppsdel er du mest fornøyd med?

– Brystene.

GIFT Har du noen gang tenkt på at initialene dine ABS er abs, altså magemuskler på engelsk? Motiverer det deg til sit-ups?

– Nei, jeg er veldig lat med magemusklene. Jeg kjører bare de tunge baseøvelsene som knebøy og benkpress.

SMIL Kunne du solgt kroppen din?

– Jeg tror ikke jeg hadde hatt så mye å selge.

GIFT Hvorfor ikke? Kan du ikke sakene dine?

– Jeg tror ikke jeg hadde gjort en super jobb.

SMIL Kunne du kjøpt sex?

– Jeg hadde hatt problemer med det. Jeg kommer fra et hjem hvor jeg har lært at det å kjøpe sex er helt forferdelig.

GIFT Finnes det hjem der man lærer at det er en bra ting å gjøre?

– Kanskje i Thailand?

SMIL Eh …

– Der ser man det jo hele tiden.

GIFT Svært så fordomsfull antakelse fra en selverklært progressiv da, gitt!

SMIL Hva er egentlig galt med sexkjøpsloven og hallikparagrafen?

– Det viktigste er jo at det ikke ser ut til å fungere. Det er blitt verre for dem som har blitt igjen i prostitusjon, og så har jeg ikke så troa på at det er blitt noe bedre for dem som slutter heller. Hvis folk hadde vært som Hege Grostad hadde saken vært grei, for da hadde spørsmålet vært om vi burde blande oss inn i at hun selger sex, og det bør vi åpenbart ikke. Men det er jo en mye vanskeligere situasjon, for det handler om folk som kommer til Norge med utrolig få alternativer. Og da er min grunnleggende regel, og det skal mye til for at jeg fraviker den, at dersom vi synes noen har det kjipt, må vi gi dem bedre alternativer. Der gjør ikke politikerne en dritt. Det eneste de gjør er å renovere: Vi ønsker ikke å se på alle disse nigerianske horene.

GIFT Hvilken person i norsk offentlighet kunne du tenkt deg å kjøpe sex av, om du måtte? Ikke si Frank Rossavik.

– Nei, definitivt ikke. Jeg tror ikke jeg hadde trengt å kjøpe sex av ham hvis det kom til det. Tror han hadde stilt opp gratis.

SMIL Du ble stadig observert i en T-skjorte påtrykket «Kongen av statsvitenskap» da du gikk på Blindern. Lagde du den selv?

– Jeg gikk ikke med den ofte. Jeg fikk den i bursdagsgave.

GIFT Er sant at du og vennene dine på Blindern uironisk omtalte dere som «Blindern-eliten»?

– Nei. Jeg ble kontaktet av Universitas som spurte om jeg visste noe om en Blindern-elite, noe som gjorde meg fornærma: Hvis det fantes en hemmelig elite der oppe, hvorfor faen var ikke jeg invitert til å være del av den?

SMIL For du er påfallende opptatt av å fremme eliter? Du vil legge til rette for abortering av barn med Downs syndrom og åpne for surrogati, som stort sett bare brukes av velutdannede middelklassepar?

– Man kan se det på den måten, eller så kan man bare se det som det er: en liberal tanke. Teknologien har gitt oss muligheten til in vitro-fertilisering, vi har mulighet til å hente oss barn fra India eller Canada, med villige parter på begge sider. Så kommer staten og sier at dette ikke er moralsk riktig. Skal vi stikke kjepper i hjulene for dem som ønsker seg barn, i en situasjon hvor noen i andre enden også kan tjene på det? Det synes jeg er kontraintuitivt.

På samme måte vil jeg egentlig bare denne moralske fordømmelsen til livs i Downs-debatten. Hvor man anklager dem som aborterer barn med Downs for å bidra til å utrydde denne gruppen. Det synes jeg er en drøy påstand. Mye drøyere enn at jeg mener foreldre selv må velge i hvilke tilfeller de ønsker abort, uavhengig av grunn.

Hver gang jeg prøver å si noe på radio eller TV går det helt gærent

SMIL Føler du tidvis at du burde ha lukket den slusa som angivelig åpnet seg da du skrev din første kronikk?

– Personlig er det ingenting jeg har skrevet som jeg ikke anser som et fint innspill i en debatt. Men hver gang jeg prøver å si noe på radio eller TV går det helt gærent. I går skrev noen på Twitter at jeg representerer et tankegods som hører hjemme i det Nasjonalsosialistiske partiet på 30-tallet.

SMIL Så det er det ikke greit å beskylde deg for? Da må vi nesten stryke alle spørsmålene på andre side her.

GIFT Men du, hvis vi forstår deg rett mener du at man bør gripe inn dersom man ser at et menneske vil kunne bli en byrde for samfunnet. Var det ikke det Breivik gjorde da han skjøt en masse ungdomspolitikere før de rakk å vokse opp til å bli skikkelige politikere? Er ikke Downs-abortering og Utøya-massakrer egentlig tuftet på samme ideologi? Og er ikke du følgelig litt som Breivik?

– Det man kan si er at jeg tillater masse folk å være Breiviker. Jeg tvinger ingen til å ta abort, jeg sier bare at det å ta abort fordi barnet har Downs syndrom ikke er noen dårligere grunn enn andre grunner. Noen ville jo si at det å tillate folk å drive med massedrap, hvis man anser abort som det, er å tillate folk å være Breiviker. Hvis man mener at et barn som er inntil 20 uker gammelt har samme rett på liv som AUFere, så gir det mening. Men det mener ikke jeg.

Forskjellen er også at jeg går inn i en debatt om hvordan loven bør endres, mens Breivik tar loven i egen hånd. Men hvis jeg hadde gått rundt og sparket alle damer som bar på downsbarn i magen, ville det vært det samme som Breivik gjorde, ja.

GIFT Men du føler ikke noen trang til det?

– Nei.

SMIL  Ok, vi vil gjerne teste hvor velsmurt du er som meningsmaskin, så vi har en aldri så liten lek til deg! Vi kommer med påstander som du skal, med maks fem sekunders betenkningstid, finne et argument for.

GIFT Norge bør bidra til større spredning av ebola.

– Det er helt klart at man i Afrika føder alt for mange barn og de sliter allerede med økonomien sin. Så det å få spredt ebola vil kanskje renske bort de mest ressurssvake individene på et problemfylt kontinent. Så på sikt kan en spredning av ebola ha positive virkninger for det afrikanske kontinentet.

SMIL  Det er bra for samfunnet at en mindre gruppe vellykkete alfahanner får stadig flere barn, mens resten av den mannlige befolkningen får stadig færre barn.

– Kvinnene ønsker jo dette, så hvorfor skal vi stikke kjepper i hjulene for …

GIFT Kjepper i hjulene, hehehe.

– Utviklingen har jo vært drevet av denne typen seleksjon lenge. At de sterkeste får drevet genene sine videre har jo alltid vært en oppskrift på suksess, og vil mest sannsynlig være det i fremtiden også.

SMIL  Vakre romjenter bør tvangsgiftes med etnisk norske menn.

– Vi har lang erfaring med mislykkede forsøk på å integrere romfolk. Det vi vet er at integrering fungerer best gjennom giftemål. Skal vi ha et mål om å gi romfolk et verdig liv i Norge er de helt nødt til å integreres, og giftemål er den beste måten å gjøre det på.

GIFT JØSS. Tydelig at denne meningsmaskinen fungerer i beste velgående.

SMIL  La oss snakke om Ritalin. Du har tatt til orde for at studenter bør bruke Ritalin for å prestere bedre. Mener du alvor?

– Jeg er litt usikker på hvorvidt jeg mener at studenter burde bryte loven og skaffe seg Ritalin, men jeg tror nok at slike typer konsentrasjonsfremmende rusmidler er kommet for å bli. Jeg tror det er flere positive enn negative virkninger av det, og at det derfor er noe man eventuelt burde subsidiere om det skulle være nødvendig.

SMIL  Har du selv følt behov for Ritalin?

– Jeg føler jo at jeg selv har ganske god konsentrasjon, men det er ganger der jeg har vært sliten og selv kunne ønske at jeg kunne ta en pille for å bli mer skjerpet. Hvis det hadde vært mulig uten bivirkninger ser ikke jeg noen grunn til at jeg skulle være imot det.

SMIL  Dilemma: Være debattredaktør i Ny Tid resten av livet eller aldri få noe på trykk igjen?

– Åh, det var vanskelig. Hvis jeg kunne gjort noe skikkelig spennende ved siden av … Nei, jeg måtte vel valgt å være debattredaktør i Ny Tid da. På deltid.

GIFT Tror ingen gjør noe på heltid i Ny Tid. De vurderer å skifte navn til Del Tid.

– Haha.

GIFT Neste: Kjøpe sex av en sigøynerpike eller selge sex til Bård Hoksrud?

– Nei, fy faen.

GIFT Enten må du utnytte noen i en vanskelig situasjon eller så må du få pikken til Bård Hoksrud inn i deg.

– Tror jeg hadde kjøpt sex av hun sigøyneren.

SMIL Bli overvektig, eller utvikle dysleksi type 2 og aldri kunne uttrykke deg skriftlig igjen?

– Da ville jeg nok vært feit, ja.

GIFT Spise frokost med Marte Wexelsen Goksøyr resten av livet eller aldri få en Wikipedia-artikkel om deg selv?

– Da må det bli det siste.

SMIL Du har jo opparbeidet deg et visst drittsekk-image. Anti-feite, anti-downsere, anti-teologer og anti-flinke piker. Men alle vi har snakket med omtaler deg som en skikkelig inkluderende godgutt som inviterer oppvaskansatte i kantina på Blindern på nyttårsfest. Har du snill-gutt-komplekser?

– At folk blir støtt av det jeg sier er bare en utilsiktet konsekvens fra min side.

Så forsto jeg at det å gå rundt på Blindern og bare halla, halla halla er jo et skikkelig douchebag-move.

GIFT Men du er litt fornøyd med at de blir det?

– Nei! Jeg er jo ikke fornøyd med at Marte Wexelsen Goksøyr, som har Downs syndrom, blir støtt av meg.

GIFT Det er litt gøy da?

– Nei, det er ikke gøy. Men jeg har veldig dårlig selvinnsikt da, selv om den riktignok er blitt bedre med årene.

SMIL Er det noe du har jobbet mye med?

– Ja, det var en Blindern-venninne av meg som fortalte at folk oppfattet meg som sykt overlegen. Og det sjokkerte meg, for jeg prøvde jo bare å hilse på alle. Men så forsto jeg etterhvert at det å gå rundt på Blindern og bare halla, halla halla er jo et skikkelig douchebag-move. Det har jeg skjønt nå.

GIFT Douche i offerrolle. Wow!

SMIL Tror du kanskje at du har lagt deg til den doucherollen for å veie opp for at du var sykt nørd og spilte CS og i korps?

– I hvert fall korps. CS var greit, for det var noe man gjorde i gjengen jeg var i, som hadde en selvforståelse av oss selv som kule. Folk røyka og drakk og sånn, og det kunne kombineres med CS.

GIFT Rått.

– Men korps synes jeg var pinlig. Det hadde jeg ikke rygg nok til å bære den gangen.