Hvilke aviser er en trussel for demokratiet?

Her er våre sikkerhetsvurderinger.

Ikke en uke passerer uten at noen sier, et eller annet sted, at mediene er i krise i denne digitaliseringens alder. Og medier i krise, det er en akutt fare for demokratiet!

Hvordan skal vi snakke sammen på en saklig måte hvis ikke alle får med seg de samme nyhetene? Hvis alle lever livene sine i parallelle virkeligheter, med parallelle nyheter og parallelle analyser? Vi ønsker oss ikke et paralympisk demokrati! 

Vi har fortsatt et ganske godt mediemangfold i Norge. Til og med NATT&DAG har (såvidt) fått livets rett her til lands. 

Men lar vi oss lure?

Hvordan står det egentlig til med avisene? Er det noen aviser som reelt sett er en trussel for demokratiet i dag? Er det noen som snarere tvert om er et lindringsmiddel?

Vi har trålet og analysert norsk offentlighet, og kan nå gi den endelige vurderingen av de viktigste norske avisene. Hvilke aviser representerer en trussel for demokratiet, og hvilke ikke?

Her er NATT&DAGs guide til det norske medielandskapet.

Du må være abonnent for å lese saken

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Ikke abonnent? Med NATT&DAG-abo får du tilgang til alle våre saker, men også hyggelige priser på alle våre fester, konserter på Parkteatret, filmvisninger på Vega og mye mer.

Du kommer til å spare penger om du liker å leve livet.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til NATT&DAGs personvernerklæring.