Tenåringsangstens renessanse

Sponset innleggI samarbeid med Parkteatret

Ea Othilde spiller på alle de rette strengene – med frisk giv og en tidløs modenhet.

Opplev Ea Othilde på Parkteatret 29. februar. Kjøp billetter HER.

Hva gjorde du som tenåring? Oddsene tilsier at du var en sutrekopp som alle oss andre.

Tenåringsangst er rare greier. Et hovmodig raseri ofte rettet mot alt og alle. «Faen ta the man!» og så videre. Ikke nødvendigvis et vakkert syn. Men av og til, i noen unike tilfeller, lar det seg derimot gjøre med teft og treffsikkerhet.

Som når 19-åringen Ea Othilde viser det gjennom musikk.

Greit nok. Ea Othilde er strengt tatt ikke noen tenåring. Men med et svulstig, fjærlett, dunkelt og emosjonelt uttrykk har hun med musikken sin på kort tid gjort krav på den norske indie-kronen – og med det skapt en liten indierennesanse ispedd grep fra shoegaze, alternativ rock og viktigst av alt: Et dryss av «emo».

Med sin debut-EP, How I’d like it to fade i 2022, fanget Oslo-væringen manges oppmerksomhet. Skiva var breddfull av indierock inspirert av musikalske helter som PJ Harvey, Thom Yorke og Elliott Smith. Da hun slapp debut-EPen ble hun blant annet kåret til Månedens Urørt av P3 og booket til Øyafestivalen samme år. Etter Trondheim Calling i 2023, ble hun plukket ut til by:Larm, hvor hun spilte som en av Juryens Utvalgte og ble nominert til Årets Stjerneskudd.

Oktober 2023 kom debutplata Mary, aren’t you tired?, i samme spor som forgjengeren. Musikken er regn, kaffe, sigaretter og 35mm film. Låtene taler med en gammel stemme, sunget av en ung en. Sjarmerende, skranglete, rått og sårt. Med diskografien har Ea Othilde snurret sammen et deilig, drivende basseng, hvor dønningene er harde og badetemperaturen god og varm.

Plata ble møtt med lovord fra blant annet NRK, Klassekampen og Aftenposten, og på nyåret feirer hun med et knippe eksklusive slippkonserter – hvor blant annet Parkteatret står for tur i februar.

At Ea Othilde sees på som et stjerneskudd er vel fortjent. Hun har fått det til med fengende poplåter, sjarmerende skrangling og sjelfulle ballader – god gammeldags tenåringsangst utført med den brodden det fortjener.

Opplev Ea Othilde på Parkteatret 29. februar. Kjøp billetter HER.