Musikken som får deg til å stange huet gjennom gipsveggen

Sponset innleggi samarbeid med Parkteatret

Britene gjentar suksessen med «sinnamusikk» som eksportvare. Denne gangen er det rappen som er forbanna. Opplev foregangsmannen Lancey Foux live på Parkteatret 21. november.

Få med deg Lancey Foux på Parkteatret – kjøp billetter HER.

At sinna-rappen skulle blomstre i pittoreske England skulle man ikke tro. Men nå har det utrolig nok blitt gyteplass til en vital bølge av rap og hiphop.

På 70- og 80-tallet var det andre boller. «New Wave of British Heavy Metal» var en nasjonalbevegelse som fostret metall og sendte det ut i verden. Da gikk rockerne kledd som dominatrixer og sang om djevelen. «Ekte musikk» som faren din ville kalt det. 

Nå skjer det på nytt – denne gangen med rappen. Mye av læret er byttet ut med teknisk turtøy og Gucci-tasker. Og djevelpraten omhandler i all hovedsak «djevelens salat». 

Men rappen er voldsom. Den er syrete og fantastisk sinna. Av typen som gir deg lyst til å stange huet gjennom gipsveggen – i aller beste forstand.  

En av foregangsmennene i dette suggererende sirkuset er Lancey Foux.

Han er ikke alene som rapper, på ingen måte, men Lancey bryter med formen når det gjelder den britiske trap-scenen. Med psykedeliske elementer som krydrer produksjonen, og solide tekster, har Lancey Foux fått stemplet som en innovatør i det stadig voksende «mikrokosmoset» av britisk rap. 

Alt på bare få år.

Med en eksepsjonelt sped begynnelse startet Lancey å rappe til beats på Youtube hos en kompis i 2015. Allerede samme år kom debutalbumet «Pink». I 2018 kom fortsettelsen «Pink II». I årene siden har det blitt gitt ut en stødig remse med bangers etter bangers med samarbeidspartnere som Skepta, 24kGoldn og Lil Yachty. 

Kort oppsummert er ikke Britene bare dølle – i hvert fall ikke Lancey. Nå får du muligheten til å oppleve det selv.

Ikke gå glipp av muligheten til å slå huet gjennom gipsveggen på Park!

Få med deg Lancey Foux på Parkteatret – kjøp billetter HER.