Gaddafi-prisen til Lars Saabye Christensen

Bare uker etter at Karl Ove Knausgård møtte kontroverser for å ha vunnet Lenin-prisen, fortsetter norske forfattere å markere seg internasjonalt.

Det er gode tider for prishungrige norske forfattere. Jon Fosse leder nok en gang an som oddsfavoritt til Nobels fredspris, og tidligere i år mottok Karl Ove Knausgård Leninprisen for et opprørsk og revolusjonært forfatterskap. Men det er flust av andre norske forfattere som har stukket av med gjeve diktatorpriser det siste året. 

Gaddafi-prisen
Gaddafi-prisen går til Lars Saabye Christensen for å miste hodet med sin siste roman. 

NATT&DAG gratulerer Saabye Christensen med ærespensjon fra den libyske stat.

Orban-prisen
Asle Toje er den gjeve vinneren av Orban-prisen. Juryen fremhever Tojes «utrettelige arbeid med å bygge fortellingen om det liberale Europas fall. En dag vil vi kanskje skåle sammen i flotte dresser og deilig ungarsk vin».

NATT&DAG er stolte av å kalle seg landsmenn med en slik fremragende tenker! 

Mussolini-prisen
Årets Mussolini-pris går til Thure Erik Lund for hans iherdige arbeid med å fronte en futuristisk og høyteknologisk verdensorden. «Den virkeligheten Lund skildrer i både Vertebrae og Straahlbox er ikke langt unna den virkeligheten Mussolini selv drømte om at det fascistiske Italia skulle oppnå.»

NATT&DAG gratulerer Lund med en ny fasces til nattbordet og en eksklusiv futuristisk middag laget og servert av kjediskokk Andreas Viestad. 

Hitler-prisen
Karl Ove Knausgård var naturligvis favoritt til å stikke av med Hitler-prisen nok en gang, og heller ikke i år skuffet juryen i København. Knausgård mottok prisen for å «bidra til en gjenreisning av varemerket Min kamp, og dessuten for en grundig eksistensiell søken etter hvem Hitler egentlig var.

NATT&DAG gratulerer Knausgård for flott diplom og en premiepott på 150,000 euro.

Aung San Suu Kyi-prisen
Noe overraskende gikk Vigdis Hjorth av med seieren i årets Aung San Suu Kyi-pris. Statslederen og krigsforbryteren fra Myanmar uttalte til Reuters at Hjorth i likhet med Suu Kyi selv, er et feministisk ikon som bryter moralske gråsoner som om de var menn. 

NATT&DAG gratulerer Hjorth med en prispott på hele 1,500,000 Myanmar Kyat.

Bin Salman-prisen
Bin Salman-prisen går i år til Jo Nesbø for «å trivialisere og normalisere brutale drap gjennom et langt forfatterskap.» 

NATT&DAG gratulerer mannen som finansierer hele norsk bokbransje med livsvarig VIP-medlemskap på Newcastle Uniteds St. James’ Park.

Pol Pot-prisen
Pol Pot-prisen går til Erlend Loe for den kompromissløse iveren etter å skape absurde samfunn, helt snudd på hodet og helt uten sunn fornuft. 

NATT&DAG gratulerer Erlend Loe med en tur til Kambodsja for å se hva fruktene av hans forfatterskap kan bære. 

Hussein-prisen
Årets Hussein-pris går til Zeshan Shakar og Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid. Den britiske juryen fremhever at Shakar og Magdi har gjort et godt og solid arbeid for å «skape større solidaritet med den muslimske befolkningen i et ellers islamfiendtlig innstilt skandinavisk samfunn». 

NATT&DAG gratulerer de heldige prisvinnerne med evig valgkamp i moskéer i Oslo sammen med Geir Lippestad.

Trump-prisen
Årets Trump-pris går til Agnar Lirhus for et «utrettelig arbeid for å bli en anerkjent forfatter uten helt å lykkes noen gang». Juryen fremhever også han kamp mot mainstream media og hans mange populistiske utsagn.

NATT&DAG gratulerer Agnar Lirhus med en natt på et Trump-hotell med Amy Dorris.