Smil&Gift møter Norges Andrew Tate

Emad Nayab (f. 2000) er TikTok-er og viden kjent som Norges Andrew Tate. Han veit hvem drømmedama er, men passer seg for folk i sorte dresser. 

SMIL Hei, Emad, er du Norges Andrew Tate?
– Jaaaa, jeg har fått den tittelen på meg.

SMIL Er du enig?
Jeg har aldri kalt meg selv det, jeg har bare fått høre at andre har sagt det, så har det bare blitt en greie. Jeg vil ikke si at jeg er «Norges Andrew Tate», men jeg vil si vi har mange av de samme meningene. Folk har ikke selvstendige tanker lengre, alle tenker det samme som alle andre.

SMIL Andrew Tate er Sigma, eller?
 – Sigma, alfa, noe sånt. 

GIFT Er du det?
Jeg vet ikke om jeg kan kalle meg selv det, liksom. Det er ikke min oppgave å kalle meg selv det.

GIFT Veldig sigma å si.
– Jeg er en mann med prinsipper. Det er det, liksom. 

SMIL Hva er de viktigste prinsippene du har?
– Det er å bli den beste versjonen av meg selv. Jobbe med meg selv, fysisk, mentalt og livet generelt.

SMIL Hvordan gjør du det?
– Fysisk så blir det vel å hitte gymmen. Mentalt så handler det om selvutvikling. Lese, lære mest mulig. Bare gå gjennom tøffe situasjoner, og være opptatt av å gjøre mest mulig produktive ting i hverdagen min.

GIFT Du sier jo om Andrew Tate og deg selv at «great minds think alike» – er det sånn du har blitt et great mind?
Jeg har fått mange gode råd fra ham. Men så er det selvfølgelig andre folk jeg følger med på, som jeg har lært en del av, også leser jeg ganske mye. Jeg tenker ganske likt som han, og han er en ekstremt smart person. Jeg ser på ham som et geni. Men jeg er ikke i nærheten av det nivået han er på.

GIFT Han ble jo også arrestert. Må passe på å ikke bli for genial, da.
– Ja, det er akkurat det. Går du imot systemet, så går systemet mot deg. Det har jeg alltid sagt. Det er sånn det har vært gjennom alle tider. Du må være litt forsiktig, spesielt hvis du har så mange følgere som det Andrew Tate har. Du påvirker du veldig mange mennesker. Da kan systemet, eller Matrix som vi kaller det … finne metoder for å få deg til å tie.

SMIL Håper du egentlig at Morpheus finner deg en dag og gir deg en pille så du kan slippe unna til en verden der menn og kvinner kjenner sin plass?
– Jeg har ingenting imot kvinner. Jeg bare sier det rett ut med en gang. En verden uten kvinner hadde vært veldig kjedelig. Det hadde ikke vært noe gøy for gutta å dra ut på byen heller. Så vi trenger dem, absolutt. De er viktige … En mann og en kvinne sammen er best. Samtidig tror jeg at den moderne feminismen har gått litt langt. 

GIFT Tror du du er opptatt av kjønnspørsmål fordi fornavnet ditt er «dame» baklengs?
– Det spørsmålet der… Altså, nei. Det er nei. Det har ingenting med saken å gjøre.

SMIL Ikke litt engang?
– Nei. Grunnen til at jeg er opptatt av det med damer og sånt er fordi den moderne feminismen er en løgn.

SMIL Hva er løgnen?
– Før i tiden så handlet feminisme om at menn og kvinner skulle ha like rettigheter, og det er jeg helt enig i. Men nå handler det om at kvinner og menn skal være helt like, og det er ikke mulig. Vi har forskjellige utgangspunkt både fysisk og psykisk. Vi prøver å gjøre kvinner mer maskuline og menn mer feminine. Da blander vi rollene og gjør at kvinner og menn ikke blir like tiltrukket av hverandre. Det er en løgn at vi har fortalt kvinner at de har det bra uten menn. Når du er singel, 40 år og har kattene dine… Du blir ikke lykkelig av det.

SMIL Har du et slags kvinneideal? Hvordan bør kvinner være?
– Vi må gå tilbake og tenke på de tradisjonelle damene og de tradisjonelle mennene. Og en tradisjonell mann er en gentleman. De fleste damer vil ha en gentleman. Også er han en som beskytter og forsørger. Det er veldig viktige egenskaper for en mann. Damer er liksom den spirituelle tryggheten man trenger. De skal motivere deg, gjøre livet enklere for deg, være en støtte for deg. Også er det jo litt sånn at de fleste menn vil ha tradisjonelle damer. Stadig flere menn går utenlands for å finne dem.

De fleste menn vil ha tradisjonelle damer. Stadig flere går utenlands for å finne dem.

SMIL Hva er din drømmedame?
– Hun er flink til å lage mat, hun tar vare på hjemmet, hun prioriterer familie foran karriere. Det betyr ikke at hun ikke skal jobbe, men det skal ikke gå på bekostning av familien. Hun må være en god mor, være der for barna og mannen sin. Hun skal ikke være masete, klagete og høylytt.

SMIL Hun lager mye mat, drømmedama, men lager du mye mat, Emad?
– Jeg lager de samme tingene hele tiden. Noe enkelt. Karbonader, omelett. Jeg trener, vet du. Må ha proteiner.

GIFT Hva skal mannen tilføre dama?
– Mannen er jo ryggraden i familien. 

SMIL Hvilken kroppsdel er kvinnen?
– Ehhhh…. Hun er jo på en måte ryggen hun også… Korsryggen, kanskje?

GIFT Ja, eller setemuskelen?
– Hehe ja, noe sånt. Hun støtter, hun også. Bare på en annen måte.

SMIL Er det viktig at mannen tar regninga?
– Ja, fordi han skal være en sterk forsørger.

GIFT Hadde vært digg om dama tok regninga, egentlig, da.
– Ikke for meg. For da hadde jeg ikke følt meg maskulin.

SMIL Er det mulig å være fattig og maskulin?
– Du kan være fattig, men det spørs om du forblir fattig. Om du ikke gjør noe med det, ikke sant. Har du ikke økonomien på plass, skal du ikke ha en dame. Få livet ditt på plass, så kan du tenke på kone og barn.

GIFT Hva vil damer ha, egentlig?
– Jeg tror damer ikke vet hva de vil ha. De tror de vil ha en ting, også går de for det motsatte.

SMIL Du har veldig tydelige bilder på hva mannsrollen skal være, er det noen norske menn du ser opp til?
– Ja, en tiktoker som heter Barisbrevik, han syns jeg er veldig ærlig og smart. Og jeg vet ikke om dere vet hvem det er, en som heter Danby Choi? For meg er han Norges Jordan Peterson. Han er så velformulert. Han har statistikkene og faktaene.

SMIL Ja, tror vi har hørt om ham. Er du glad i Subjekt?
– Jeg har ikke fulgt med så mye på det, men jeg følger med på TikTok. Jeg liker måten han formulerer seg på om kanselleringskultur. Han tar høyresidens parti i kampen mot woke-kulturen. Det er folk som prøver å diskutere imot ham, men kunnskapsnivået hans er ekstremt høyt, så det er veldig vanskelig.

GIFT Han er jo norsk offentlighets final boss, ja.
– For meg var det en periode mot slutten av 20-årene. Det ble slutt med dama.

SMIL Er det noen norske kvinner du ser opp til?
– Det er et par jeg følger på Instagram. Det er ikke så mange dere vet hvem er. Altså, Beyoncé syns jeg er veldig flink til å synge. Selena Gomez er kanskje en av de få. Hun er en dame med gode verdier, hun har mange talenter. Hun har vært skuespiller, artist, er god til å snakke for seg. En sterk dame, rett og slett.

SMIL Tror du det er mange norske menn som ser opp til deg?
– Det er mange som sender meg meldinger og sier det er bra at jeg snakker for gutter og menn. Så er det jo selvfølgelig noen som ikke er så fan. Når de hører «norske Andrew Tate» blir de kanskje litt sure inni seg, fordi alle vil jo være den personen som lever den livsstilen, ikke sant. Men hvis du vil komme i nærheten av det Andrew Tate har gjort, så er det viktigste at du må tørre å være ærlig offentlig.

GIFT Du har snakket om at Andrew Tate har store hus, mange biler og masse damer. Hvor mange biler og hus har du, egentlig?
– Jeg har ikke mange biler og hus. Men for meg er egentlig det viktigste å spre budskapet. Å hjelpe unge menn. Selvfølgelig er det ikke til å legge skjul på at jeg ønsker meg den livsstilen. Drømmen til enhver gutt når de våkner opp er å få et svært hus eller masse damer eller raske biler. Det tenker de frem til matrixen, skolesystemet, ni-til-fire- jobbene tar oss og ødelegger drømmene våre.

GIFT Ja, drømmen om store biler er ødelagt av skolesystemet?
– Helt siden du er liten blir du oppfordret til å være realistisk. Drømmen din kan være
å bli fotballproff, så kommer læreren og sier nå må du skaffe deg en vanlig jobb og du får ikke mat på bordet av det. Samfunnet trenger også ni-til- fire-livet, men jeg kunne ikke levd et vanlig liv. Det er bare
den jeg er. Men jeg syns det er flott at alle andre har lyst til å bidra i samfunnet, selvfølgelig.

GIFT Betyr det at med den livsstilen du har så trenger du ikke bidra i samfunnet?
– Jojo! Men hvis alle skal bli millionærer… Hvem skal gjøre alt det andre? Hvem skal ta de viktige jobbene? Samfunnet trenger alt mulig, vi trenger servitører, ingeniører og økonomer. Det hadde ikke fungert hvis alle hadde prøvd å oppnå livsstilen til Andrew Tate.

SMIL Du vil frigjøre alle norske menn?
– Jeg vil være en stemme for dem. Jeg føler at menn blir sett ned på i dagens samfunn. Vi er lite beskyttet av samfunnets normer. Menns preferanser blir sett ned på, mens kvinners blir respektert.

SMIL Hva tror du folk ville sagt at du synes om kvinner?
– Folk som ikke kjenner meg vil tro at jeg ikke liker kvinner, eller at jeg er en kvinnehater. Det er nok fordi de ikke gjør god nok research. Det jeg egentlig gjør er å forsvare menn og fortelle om mine preferanser på damer. Alle har preferanser. Det er typisk at samfunnet stempler deg som rasist, kvinnehater, homofob. Bare fordi jeg ikke går på Pride-festival betyr det ikke at jeg er homofob. Media er veldig partiske. Hvorfor har media aldri posta at Andrew Tate har donert millioner av kroner til kvinner som blir utsatt for vold? Han har donert masse penger til hunder i Romania som ikke har noe sted å være, og til flyktninger fra Ukraina …

GIFT Kanskje det er fordi anklager om voldtekt og menneskehandel er drøyere enn at han gir penger til bikkjer?
– Ja, men anklaget og dømt er to forskjellige ting. Det kan ha noe med systemet å gjøre. Det har ikke så mye med kvinnesynet til Andrew Tate å gjøre. Det har å gjøre med det han sier om hvordan USA styres. Han går mot systemet. De vil ikke at det politiske han sier kommer ut.

SMIL Hvem er disse «de»? Tenker du på politikere, eller …
– The Matrix. 

GIFT Ja, hvem er det? Illuminati? Bilderberger? Øglefolk?
– Nå prøver du å få meg til å høres ut som en raring. Det er folk på toppen som styrer. Ingen vet hvem som egentlig styrer. Presidenten i USA er en marionette. Han er ansiktet utad, så er det folk bak han… CIA eller hvem det er, folk i svarte dresser som kommer frem og sier hvordan det egentlig skal gjøres. Jeg tror fortsatt på indoktrinering i skolesystemet.

GIFT Kanskje du og andre sinte, unge menn er indoktrinert av Andrew Tate?
– Det er en polarisert debatt. Venstresiden mener at vi er hjernevasket av Andrew Tate og maskulinitet, mens vi på høyresiden mener at alle andre lever det livet hvor det er skole i ti år og jobb til du blir pensjonert.

SMIL Det er kjedelig hvis det viser seg at alle er hjernevaska, både høyre- og venstresiden?
– Jaja! Det kan du si. Men jeg skal høre på tips fra folk som er der jeg vil være.

SMIL Jaja, vi får avslutte, men blir det mye damer om dagen, Emad?
– Ja :-)

SMIL Noen siste ord?
– Altfor få menn er ærlige, og altfor få kvinner tåler sannheten.