Det brenner på Parkteatret!

… når Flammer Dance Band skrur opp tempen under slippkonserten sin 1. juli.

Bli svidd og svett med Flammer Dance Band. Billetter får du HER

Det er mye man kan prøve å si om Flammer Dance Band (FBD). Ord kommer til kort. Derfor er det rett og slett lettere å bruke ord som beskriver hva de ikke er, som for eksempel «kjedelige». 

Men skal man gi det et magert forsøk må det bli noe som dette: 

Musikken deres fråder rundt munnen, den er smøring for hoftepartiet og den er rett og slett jævlig morsom.

De syv medlemmene som utgjør bandet er mestre i å orkestrere obskur og nonsjalant dansegalskap. Med inspirasjon fra syrete og nedrøyka 70-talls-afro funk, og alt annet som skulle måtte fenge, er låtene deres en digg og stiv kuling på den norske musikkscenen. 

Mye av dette er nettopp fordi det er så unorsk.

Flammer Dance Band. Foto: Pressefoto

Byggeklossene for musikken er å dra på skattejakt, eller crate digging. Sammen saumfarer de gamle esker, hyller, skap og loppiser etter gamle plater. I all hovedsak er de etter gullet: Vestafrikansk dansebandmusikk – som for all del ikke må forveksles med den hakket tarveligere norske varianten. 

Siden første plateslipp i 2020 har ballen rullet for FBD. Noen skarve år senere har de nå nylig vært på europaturné som har tatt dem hele veien fra Jæger til Berlin, med en av hovedinspirasjonene sine. Nemlig ghanesiske Rob, også kjent som Funky Rob Way.

Med ny vind i seilene, kom plata Dedikasjon Til Inspirasjon nå i april, og det skal selvfølgelig feires med pauker og trompeter (eller congas og saksofon) på Parkteatret. 

La deg selv hengi til kulminasjonen av støvete plater, syrete breaks og en forfriskende turné. At gutta er inspirerte og i fyr og flamme er ikke til å ta feil av. 

Vi holder brannslukkerne klare.

Opplev Flammer Dance Band. Billetter får du HER