Foto: Diane Sagnier

Som skrubbsår på knærne og en jonas bak øret

Sponset innleggi samarbeid med Parkteatret

Melody’s Echo Chamber tilbyr nostalgiske tidsreiser, og du er invitert til å være med. 

Opplev Melody’s Echo Chamber på Parkteatret 6. juni. Kjøp billetter HER.

Fra Woodstock til skulderputer, Ball-gensere og Walkman på hofta. Melody’s Echo Chamber er et nærliggende tilbakeblikk på en fremmed fortid, enten du opplevde den eller ikke. I musikken males det med akvareller. Det voluminøse uttrykket er altoppslukende. Sporene som pryder diskografien er likedan – store og jublende. 

Bandet må eie en tidsmaskin, for inspirasjonen bak musikken er tilsynelatende tidløs.

Ordgyteriet som oppstår når man skal beskrive noe som musikken til Melody Prochet, hjernen bak ekkokammeret, er ikke for sarte sjeler. Men sånn blir det når en prøver å sette bås over en moderne mester i psykedelisk pop.

Musikken til Prochet dukket først opp på støvete platehyller og digitale flater for 10 år siden. Og fra basen sin i Paris har hun trollbundet lyttere verden over siden. 

Signatur-sounden, på den selvtitulerte debuten, adoptert med hjelp fra Tame Impala-guruen (og ekskjæreste) Kevin Parker, består av lodden gitar, høytsvevende synth, brumlete bass og skarpe trommer. Det er vanskelig å sette fingern på, men en gjennomlytting kan antageligvis sammenlignes med å løpe gjennom en åker i sola med skrubbsår på knærne og en liten jonas bak øret – kun iført en sommerkjole. Antageligvis.

Foto: Diane Sagnier
Foto: Diane Sagnier

Siden starten har Prochet sluppet «Bon Voyage» i 2018 og «Unfold» i 2022. Sistnevnte er en samling med uutgitte låter, og en markering av tiårsjubileet på debuten. «Emotional Eternal» hennes tredje studioalbum, som kom samme år, er en strålende modning av hennes særegne musikalske språk, og et høytsvevende svalestup inn i en spennende ny sound – skarpere og ærligere enn noen gang. 

Endelig tar Melody Prochet og kompani turen til Oslo, og har med det gitt en håndsutstrekning til gamle og nye lyttere, inn i det fantastiske lyduniverset deres. Parkteatret er kanskje ikke Woodstock, men med Melody’s Echo Chamber på scenen er de nærmere enn noen gang. 

Opplev Melodys Echo Chamber på Parkteatret 6. juni. Kjøp billetter HER.