Thea Wang. Foto: Louise Hvas

Make It Count Sessions #3: En prat med thea wang om strekkøvelser og ro i sjela

Sponset innleggi samarbeid med Kulturhuset

Make It Count sessions har flyttet – nå til Kulturhuset. Og til innflytningsfesten har de invitert selveste thea wang onsdag 21. juni klokken 19:00. I tillegg er det som alltid helt gratis.

Lenke til arrangementet finner du HER

Oppdatering tirsdag 20. juni: På grunn av regn er konserten flyttet fra Prindsen hage til Kulturhuset. Se arrangementet her.

Tidligere har både Mall Girl og Rick Grove tredd inn i Make it Count-manesjen og denne gangen er alt klart for thea wang.

Hun er vel så mye en historieforteller som musiker. Med brede og korte strøk maler thea frem fortellinger fra livet på balsamerende vis. Og i arsenalet huser hun treffende, ærlige og ufiltrerte historier. Musikken er både inspirerende og sår, og kan kanskje best beskrives som en musikalsk reise tilsvarende en klem du ikke visste at du trengte.

Hva er tre ting du trenger for at en konsert blir bra?
– Jeg trenger kanskje at jeg har hatt litt ro før jeg begynner. Tilstedeværelse. Og publikum, haha! Men ja, å få ro er faen ikke lett med mitt hode. Det handler vel om mental forberedelse. Gå gjennom hva som skal gjøres. Og mange strekkøvelser! Mer enn sangøvelser egentlig. For å komme inn i kroppen min – føle at jeg er til stede i bena. Grounde meg selv.

Strekkøvelsene har gjort jobben! thea wang har sjarmert lyttere langs hele landet med det underlige musikkuniverset sitt. Nå er hun tilbake i Norge etter å ha delt det glade budskap med hele den langstrakte verden, etter å ha vært på turne med AURORA, som både backup vokalist og support. Noe hun selv omtaler som både givende og skremmende.

– Å få spørsmål om å spille support samme dag som vi reiste, og si ja er definitivt den største kunstneriske risken jeg har tatt. Men det gikk jo! Jeg måtte bare tørre å ta en sjanse, og tenke at «dette må vi bare finne en løsning på» – jeg måtte jo gjøre det.

Selv om den løsningen bestod av å løpe rundt i Bergen etter gitar og medfølgende gitarist, samt litt i-siste-liten øving på et hotellrom i Berlin to timer før konsert. Likevel trumfer ikke det toppen over sterkeste opplevelse fra en scene.

– I Lima, Peru, fikk jeg varme opp for AURORA igjen. Da hadde jeg ikke spilt gitar siden oppvarmingsgiggene i Asia to uker før. Jeg spurte Fredrik, som stilte opp i Berlin, om han kunne være med litt mer denne gangen – fordi jeg var så nervøs. Men på lydsjekken kom han aldri. Da hadde han selvfølgelig fått maaad matforgiftning og måtte hoppe over begge konsertene. 

Men det gikk. Selv beskriver hun atmosfæren som magisk.

– Alt jeg så var tusenvis av lys. Og jeg var til syvende og sist veldig glad for… ikke si dette til Fredrik… at jeg fikk det pushet til å spille helt alene. Det ble en helt spesiell stemning. Det er definitivt min sterkeste opplevelse på en scene hittil. Lima viste så utrolig mye kjærlighet til en fremmed.

Tviler du på egen musikk noen ganger?
– Jaja, hele tiden. Men det tror jeg er en naturlig del av det. Det går opp og ned. Av og til liker man det man skriver, og så hater man det. Men sånn er det: Man skriver noe på et sted i livet, og skal tolke det fra et annet. Det blir litt kunstig av og til. Men så lenge jeg har elsket det på ett eller annet tidspunkt, så vet jeg at det er bra.

Føles det hele litt vanskeligere siden alt gis ut under eget navn?
– Ja, det gjør det! Jeg er vimsete og ubesluttsom, så det å finne et artistnavn har vært helt umulig. En periode tenkte jeg på andre navn, blant dem «ilu oliver», theamilie, og navnet «Ea Emilie», men så kom plutselig Ea Othilie og da ble det liksom tatt…

– Men, jeg føler meg jo ikke som thea wang heller. Mest av alt er jeg Thea. Hun fortsetter etter en kort tankepause, før hun ler.

– Labelet mitt i England ville for eksempel ikke at jeg skulle hete wang, da det i noen kretser er slang for diverse. Men så finnes jo Vera Wang, og Alexander Wang og foreløpig er det no way back.

Lenke til arrangementet på Kulturhuset finner du HER