Foto: Kristoffer Eidsnes

Musikken født etter utvisningen

Sponset innleggi samarbeid med Parkteatret

Benedikt har bygd et rennomé for å skape storslått musikk med et ømt uttrykk. Deres tredje album, «Why Are You Dreaming?», slippes den 28. april, og det skal feires med slippkonsert på Parkteatret 26. mai.

Bli med på slippkonserten på Parkteatret 26.05. Få tak i billetter HER.

Prosjektet Benedikt har sin grobunn i sorgen – og det føler man så fort en av låtene deres spilles. Bandet, på hele ni medlemmer – en vennegjeng samlet sammen på tvers av hele landet, vet å balansere det inderlige på en knivsegg unna å være klisje. Det er noe de færreste får til. Derfor er Benedikts resultat berømmelig.

Benedikt fikk sin spede begynnelse som Hans Olav Settems soloprosjekt. Et resultat av turbulente ungdomsår, i en hverdag på den kristne, konservative skolen Kongshaug Musikkgymnas utenfor Bergen. En kollisjon av livssyn førte til at han permanent ble utvist fra skolen. I vaken fant han trøst i musikken. 

Foto: Kristoffer Eidsnes

Og låtene er en sann refleksjon av hvordan de ble skapt: I hjemmets trygge rammer, under livets utrygge vekt. Benedikt var en gang et forløsende trøste-prosjekt – noe lytteren merker. For livet er tryggere med Benedikt på øret. Balsamerende og sparsommelige toner maner fram assosiasjoner til Kings of Convenience og Sufjan Stevens. Akkurat på lik linje er Benedikt katarsisk, svevende og eterisk. 

Benedikt har i løpet av sin fartstid gjort seg bemerket. Andrealbumet «Balcony Dream» mottok Subjektprisen i 2021, og kom også på andreplass i Gaffa sin kåring over de beste norske albumene fra samme år. Nå står bandet på terskelen av sin tredje utgivelse: «Why Are You Dreaming» den 28. april. Det markeres, feires og hylles på Parkteatret den 26. mai. 

Opplev Benedikt på Parkteatret 26.05. Få tak i billetter HER.