M.I.C. Sessions #1: En prat med Mall Girl-gitarist om festing og andre liveøyeblikk

Sponset innleggi samarbeid med Fuglen

M.I.C. Sessions-konspetet lanserer seg selv med pauker, trompeter og ingen ringere enn indie-sensasjonen Mall Girl – på Fuglen, helt gratis, den 1. april. For anledningen har vi prata med rabagast, Mall Girl- og Tigerstate-gitarist Iver Armand Tandsether.

Lenke til arrangementet finner du HER

I Oslos favorittfjærkre, Fuglen, skal en av byens triveligste scener bli hakket bedre. Med det nye livekonseptet M.I.C. Sessions steller de sammen i stand til en gratis intimkonsert hver måned med noen av sine kuraterte favorittartister. Først ut er sjarmtroll-kollektivet Mall Girl.

Topp tre ting som må til for at en konsert blir bra?
– Topp tre ting: Drikking, drikking og venner! Svarer Tandsether ivrig. 

M.I.C Sessions har satt seg et hårete mål. Å skape sterke øyeblikk, minner og opplevelser gjennom noe av det viktigste vi har: Musikken, og ikke minst de man deler den med. 

Tandsethers svar oser av kjøpesenter-rebellens sjel. Få band enkapsulerer 80-tallets fandenivoldske energi og håp på samme freidige vis som Mall Girl. Når Oslo-kvartetten går på scenen ligger verden for ens føtter. De er en virvelvind, og det skal godt gjøres og ikke bli revet med. Det låter frekt, gøy og frigjort.

– Man spiller jo fordi det er fun og moro, så det er sjeldent det er pain. Men hvis det skulle være «Håper Du Har Plass-stemning» så er det vel bare å spise et brett med Paralgin Forte og nihandle på Zalando sier Tandsether.

Der musikken er løs og ledig, er også tekstene deres melankolske og ektefølte. Og sånn sett sette fingeren på nøyaktig hva bandet er, strides de lærde om. Hva som derimot er sikkert er den sjarmerende nonchalansen de utstråler og den brennende lidenskapen de har til musikken. Med Mall Girl er det lett å miste seg selv i øyeblikket– og det er nettopp det som fort kan skje. 

Fortell om din sterkeste opplevelse på en scene!
– Jeg var så drita at jeg ble kasta ut av Salt før jeg skulle spille der 17. mai 2019 – mista omtrent dressbuksa under giggen og sang ut mot havet… Topp 1 moment!

Og beste musikkminne?
– Jeg var på Øya og så Mac DeMarco. Ved siden av meg var det en kar som stod og pissa. Jeg så bort i typ fem sekunder – da var han karen brått oppå scena og spant en fidget spinner på huet til Mac DeMarco.

– Forbilde, konkluderer han til slutt. 

Lenke til arrangementet finner du HER