Foto: Chantik Photography

ANMELDELSE: Isnende black metall-oppfølger

Den Tapte Krigen er en inngangsportal for post-blackmetalens nye fans og en plate med besnærende gufs av sibirkulde, til tross for at lavtrykket litt for ofte løfter oksygenet ut av rommet.

På et tidspunkt mellom debuten i 2008 og oppfølgeren Vi overlevde tretten (!) år senere skal multi-instrumentalisten som kaller seg Roman V ha relokalisert fra det sibirske steppelandet til det mer behagelig tempererte (men like fullt værmessig utfordrede) norske vestlandet. 

Flaks for nordmenn med sans for stemningsfull og progressiv svart-heavy. Vipps var landet begunstiget med Bizarrekult, et velkomment tilskudd i sjangeren, attpåtil med gebrokkent avleverte tekster på vårt eget mål.

Deretter banket feinschmecker-labelen Season of Mist på døra, slik at Den tapte krigen – åtte nye låter signert herr V, som har gått fra one-man-show til å fronte et fullt band – er garantert oppmerksomhet i bredere lag og kommer med et anerkjent kvalitetsstempel rett ut av boksen. Det stempelet gjør ikke plata skam på, selv om den bruker vesentlig lenger tid på å vinne oss over enn det forgjengeren gjorde. 

On-the-nose og kalkulert

Åpningsspor og førstesingle «Du lovet meg» har klassisk black metal-øs, mollstemt lydbilde og skarp hvesevokal, før fuzzpedaler brått skrus av, de ville hestene

Du må være abonnent for å lese saken

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Ikke abonnent? Med NATT&DAG-abo får du tilgang til alle våre saker, men også hyggelige priser på alle våre fester, konserter på Parkteatret, filmvisninger på Vega og mye mer.

Du kommer til å spare penger om du liker å leve livet.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til NATT&DAGs personvernerklæring.