NATT&DAGs store juleøltest

Det er snart jul, og hva hører vel mer til julen enn å drikke øl man ellers ikke liker, til summer man vanligvis ikke er villig til å gi?

Som en julestjerne i mørket baner vi vei gjennom humle og bygg, og avholder vår egen lille juleølguide. Hva kan vi tilføre disse anmeldelsene som ikke er sagt tidligere? Ikke stort. Er publiseringstidspunktet vårt rimelig ute av kurs? Absolutt. Men skal vi gjennomføre? Selvsagt. Smakstestene er utført av et kompetent (Les: Tilgjengelig) panel, og lista er satt opp etter en liberal tolkning av bryggestiler. For hver øl har vi atpåtil generert et terningskast basert på panelets individuelle meninger om dråpene, men mest fordi vi har hørt at terningkast gir flere klikk (se bort fra denne om du leser i avisa).

Dette er en av få juleølguider som er gratis, men her får du det du betaler for. Snurr film!


Mørk lager og bokk

Den mørke og frekke lageren er bedre kjent her til lands som Bayer, og har generelt sett vært en favoritt siden en neve alkoholiserte tyske munker for et par hundre år siden knakk koden. Ølet er mørkt og mer aromatisk enn den folkekjære pilsen og er hva folk flest anser som det “tradisjonelle” juleølet. Også har man doppelbocken: Sinnabrusen som fikk italienske munker på vift i Bayern til å se lyset. Doppelbock er en sterkere avvart av bokkølet, som allerede ligger på snaue 6-7 prosent. Doppelbocken var så god, at de italienske munkene som først fremstilte det ga det navnet “Salvator”, eller “frelseren”. Amen!

Grünerløkka Brygghus Løkka Julebokk

Pris: Kr 54,90
Alkohol: 6,5 %
Ølens låt: Michael Bublé med Driving Home For Christmas

Duftene, eller “dunstene” som treffer nebbet ved første innpust blir beskrevet som søtlig og “gammelt” av redaksjonen. Toner av knekk er å kjenne. Juleknekk altså. Den man spiser, ikke den du får tredve minutter inn i sølvguttenes gauling. Smaken er som lukten, men med noen smakfulle sklitaklinger. Den er mild, kremet, søt med hint av lakris og nøtter. En lettdrikkelig og myk juleøl som gjør seg godt på sofaen når man har kneppet opp buksa etter for mange sleiver multekrem. Alt i alt vekker ølen assosiasjoner til bestemødre, gamle loft og softis. Ingen av dem direkte negative. 

Terningkast: 5

LES VIDERE GRATIS

Alt du må gjøre er å registrere deg. Det går raskt og koster ingenting.

Personvernserklæringen vår kan leses her.