Ahmed-G. Foto: Pressefoto

Den nye komikjeller’n

Der New York har den legendariske “Comedy Cellar”, har Oslo nå endelig sin egen variant – kjelleren på Alf Nabolagsbar.

Annenhver torsdag tar Alf Nabolagsbar på seg morodrakta og huser en rekke standupkomikere – veteraner såvel som ferske, til glede for heldige publikummere. Med kun 40 plasser, ny lineup for hvert show og Ahmed-G som fast inventar, spelloppmaker og konferansier, er det null risiko for at man går i kjellern, når du først tar turen ned i komikjellern.

Alle gode ideer starter som luftslott. Gjerne på bar, og helst med gode venner. Sånn var det og da hodet bak Alf og Ahmed-G bygde tankeslott. Noen drømmer blir faktisk oppfylt, for et par telefoner senere var standup på Alf, og med det Oslos nye komiscene, brått virkelighet.

Foruten Ahmed-G, som har pådratt seg oppgaven å geleide publikum gjennom kalaset, er hver standup-aften besatt med en ny lineup kuratert av husets konferansier. Målet er å koke sammen en røre av rykende ferske komikere, så vel som garva vitsesnekre. Kjelleren på Alf blir uten tvil en kontrast til de etablerte bautascenene, kultscenene og risikofylte “open mic” kveldene rundt omkring i byen (Uten at vi tør å nevne navn).

Av standupkomikere som har prydet scenen har man bl.a GucciGaute, Kelly Bricen og Nathaniel Ottersen. Noen kjente du kanskje igjen, andre ikke, og det er akkurat sånn det skal være.

Med 40 plasser er det om å gjøre å være tidlig ute. Får du ikke skvist deg inn er det ingen grunn til å gå i kjelleren – for da slipper du ikke inn. Heldigvis kommer det alltids en dag i morgen, og enda bedre: Atter en standup-torsdag om to uker.

Billetter koster 150kr og kjøpes i baren samme dag. Er du nysgjerrig på lineupen er det bare å sjekke Alf Nabolagsbar på Facebook og Instagram. Vi sees der!

X