Foto: Pressefoto

Den eneste institusjonen verdt å høre på

Av og til er det helt greit når (tiger)staten tar deg etter øra.

Tigerstate spiller to konserter på Park 01.07.23: En yngling for de under 18, og en gig for alle andre. Kom-kom. De biter ikke.

Det var ikke mye godt som kom ut av korona: Men den lave terskelen for hjemmekontor og bandet Tigerstate var to av dem. For der hjemmekontoret er plasteret på trøtte morgener, er musikken til Tigerstate lindrende for frynsete sjeler og tigerbalsamen til gamle dansehofter. 

Bandet, eller rettere sagt kollektivet, har skapt en veloljet musikk-tenketank med brakende suksess. Gruppa består av en drøss eklektiske musikere, musikkelskere og musikkvitere, som sammen har gått inn for å skape det de kan best: Gode låter. I folden finner man instrumentalister, vokalister og låtskrivere fra alle hold. Deriblant Fieh, Selmer, Mall Girl og Marbles. Resultatet lugger godt i rockefoten.

I den demokratiske, musikal-anarkistiske landsbyen, hvor kun gode ideer og fete grooves rår, er det meste lov. Tommelfingerregelen er enkelt og greit at det skal være bra. En regel som enn så lenge ikke er brutt. I snippesken har gruppa to kritikerroste EPer fra 2021. Debutalbumet ble sluppet nå i november og treffer like godt som de foregående prosjektene. 

Musikken er leken. Tjukk synth, strykere, trommemaskiner og luftig vokal drar lytteren tilbake til det glade 80-tallet. Med et drøss indie-toner og glam fra poppen gjør Tigerstate seg vel så godt på anlegget som i øreproppen.

Det skal heller ikke stå på live-kvalitetene deres. Opptredener på Vill Vill Vest og Bylarm har bevist gruppas meritter som et liv laga liveband. 

De under 18 kan høre dem på ynglingkonserten, og alle andre på den ordinære giggen. Billetter til yngling-giggen finner du HER. Billetter til den ordinære konserten finner du HER