Jesper Jenset. Foto: Pressefoto

Superstjerna fra Molde kommer til Parkteatret

Sponset innleggI samarbeid med Parkteatret

Hvem er større (på engelsk Wikipedia) enn Dan Børge Akerø og har en sangstemme av gull? Jesper Jenset selvfølgelig.

Den 25 år gamle moldingen… eller er det moldeneser? Moldenser? Uansett: Moldegutten har på kort tid bygget opp en imponerende karriere. Diskografien er bred og lang, og prydet av en rekke trofeer, som solide topplisteplasseringer og rike samarbeid. Resultatet er strømmetall på over 150 millioner og en vesentlig lenger (engelskspråkelig) Wikipedia-side enn Dan Børge Akerø. 

Trubaduren har med andre ord nok av musikalske medaljer å rutte med. 

CV-en er såpass imponerende at vi til og med tilgir han for å ha vært med på Idol i 2014 – som en av finalistene atpåtil. Idol er harry, men vil tilgir’n. Virkelig. Han har tross alt gjort en rimelig solid jobb i årene siden.

For Jesper Jenset er en vaskeekte popstjerne. Siden 2015 har han jevnt og trutt pumpet ut scandipop-slagere. Først med Idol-singelen “Call Me Yours”, og deretter “Superhero”, har skuta seilet med stødig kurs mot stjernene, og endt opp med gjeve samarbeid med artister som Madcon, H.E.R, Lost Kings, Alan Walker og Ruben. Årene siden har vært prydet av mang en toppliste-plassering og gjeve gullsertifiseringer. Ikke minst en musikkvideoinnspilling på Marbella. Ikke verst!

Som alle andre flyttet Jesper hjem under pandemien. Fra gutterommet har han snekra sammen et nytt sett med slagere, denne gangen på morsmålet: Molde-dialekta. Et prosjekt som la grunnlaget for hits som “Skyt Me i Hjertet” og “Gåsehud”. Med inspirasjon fra språket kom også et nytt og spennende lydbilde. Vi slukte det, og sluker det fremdeles, rått. Det smaker rett og slett godt. 

Det er altså kanskje en grunn til at moldenseren har ervervet seg en lenger Wikipedia-rull en selveste Dan Børge Akerø.*  

29. september er din mulighet til å oppleve Jesper Jenset live på Park. Billetter kjøper du HER


*Sorry, Dannyboy. Vi er glad i deg og. Den spinnville opptreden din på Momarkedet i 1989, for ikke snakke om gravejournalistikken i Lesotho, vil sent glemmes.