Snøfnugg-massakren

Hva skjer når du samler en ufyselig gjeng formuende snøfnugg på en hytte under en orkan? Det må bare bli blodig.

Det er distribusjonsselskapet bak filmer som «Midsommar», «Moonlight» og tv-serien «Euphoria» som nå lanserer skrekkomedien «Bodies Bodies Bodies». De har allerede bevist at de har klart å fange generasjon Zs oppmerksomhet med skrekk og virkelighetsnær drama, og nå er de kinoaktuelle med en ny gen z-flick.

«Bodies» omfavner whodunnit-tropen og er som en Agatha Christie-novelle, men bare druknet i alkohol, høy på kokain og dynket i nihilisme. Filmmagasinet Empire mener regissør Halina Reijn evner å lage en humorslasher med skarp og hylende morsom satire, samtidig som spenningen holdes oppe.

«Dumskap regjerer blant de rike ungdommene, men filmskaperne er smarte nok til å sette nedslaget», skriver anmelderen.

Dødelig selskapslek

Kjæresteparet Sophie (Amandla Stenberg) og Bee (Maria Bakalova) møter førstnevntes vennegjeng på en avsidesliggende herregård for en festfylt helg. Det er Davids (Pete Davidson) familie som eier det enorme bygningskomplekset, og det er overtydelig at det er en toxic (skadelig eller ubehagelig på gen z-språk) vibe (stemning eller tone på gen z-språk) i denne kompisgjengen fra ankomst.

Vorspielet går ut på øredøvende dunk-dunk-musikk, snorting og Tiktok-videoinnspillinger – et mareritt for enhver trangsynt boomer. For å krydre opp festen bestemmer de seg for å leke «bodies bodies bodies», et slags Among Us IRL (i det ekte liv på gen z-lingo). Lysene skrus av og en morder skal forsøke å ta livet av de andre uten at de kan avsløre hvem. Finner man et «lik» skal man rope lekens navn også blir det øyråd om hvem som er morderen.

Amandla Stenberg, Maria Bakalova, Pete Davidson og Rachel Sennott i «Bodies Bodies Bodies».

Det er veldig uheldig at det samtidig begynner et fryktelig uvær, noe som gjør at strømmen går og telefonsignalet fordufter. Vennegjengen er isolert på det gigantiske huset med kun mobiler og selvlysende armbånd som lyskilder. Plutselig blir en av vennene funnet med halsen skåret over. Det er startskuddet for snøfnugg-massakren, hvor det dukker opp blodige lik raskere enn du klarer å si «invest in yourself this season», «gaslighting» og «like literally obsessed».

«Bodies Bodies Bodies» har premiere på norske kinoer 9. september.

Potent satire

Denne skrekkomedien ser nøye på generasjon z-kulturen, både det gode, vonde og det blodige, skriver nettmagasinet Collider. Selv om det kan virke som filmen gyver løs på den potente «ungdommen nå til dags», vil den ikke svartmale den nye generasjonen.

For å formidle budskapet har filmen skuespillere som er nærmest utelukkende kommende stjerner innenfor sitt respektive felt. Du skal være rimelig nedsnødd om du ikke har fått med deg hvem Pete Davidson er, og anmelderne mener han gjør en utmerket jobb i rollen som et komplett selvsentrert mehe. 

Selskapsleker er ikke alltid like moro.

Ifølge Independent er det Rachel Sennott («Shiva Baby») som stjeler showet som den vemmelige Rachel. Hennes hule personlighet skinner godt gjennom med identitetsmarkører som hennes Twitter-konto, stjernetegn-kunnskap og en unik podkast om «å henge sammen med din beste og morsomste venn».

Du får selv bestemme hva som er verst: Å bli brutalt myrdet av en av dine nærmeste venner eller å bli kansellert?

«Bodies Bodies Bodies» har kinopremiere 9. september. Kjøp billetter her.