FOTO: PRESSEBILDE

Rapperen fra Rinkeby

Yasin er for øyeblikket kanskje det største navnet innen nordisk hiphop. Er det ok at vi tillater en så kontroversiell figur den posisjonen?  I 1965 bestemte svenske myndigheter seg for å bygge en million leiligheter. Dette skulle løse den akutte boligprisen som oppsto mot slutten av 1950-tallet i landet, og fikk betegnelsen millionprogrammet.  Det høres ut som et gameshow. Men i praksis resulterte dette i gigantiske, såkalte “betongforsteder”. Rimelige og masseproduserte boliger utenfor storbyene. Som en del av det sosialdemokratiske idealet skulle alt man trengte for å leve et godt liv være tilgjengelig innen kort avstand; skoler, barnehager, biblioteker, kirker, […]

LES VIDERE GRATIS

Alt du må gjøre er å registrere deg. Det går raskt og koster ingenting.

Personvernserklæringen vår kan leses her.