FOTO: PRESSEBILDE

FESTIVALGUIDE – Slottsfjell

Sponset innleggFestivalguiden er sponset av EnTur: Hele Norges kollektivtilbud i én app.

13.-14. JULI
TØNSBERG

Kan en midtukefestival i Norges eldste by være verdt et besøk? Vi tror kanskje det. Slottsfjellfestivalen er litt vanskelig å definere. Det som for ti år siden var en byfestival med konsertområdet ved slottet over Tønsberg, ble til en syrestek klubbfestival, der alt foregikk nede ved havneområdet. Nå har de funnet en ny, kanskje ultimat kombinasjon, og gjenoppstår etter tre stille år  med nytt festivalområde ikke langt fra Tønsberg brygge. Litt uvanlig er det jo at festivalen finner sted midt i uka og går fra onsdag til torsdag (13.-14. juli). Men det er fellesferie, folkens. 

Brygga er det ubestridte konsumsenteret i Tønsberg, og velbemidlede fondsarvinger og jordomseilende frilansere tar alle 37-fotern (insert uvanlig jentenavn), fyller den med de beste jentene og verste guttene og klistrer seg inntil Tønsberg brygge når det nærmer seg festival. Har du ikke fritidsbåt kan du ta inn på festivalcampen, som ligger i Gunnarsbø Park, sentralt i Tønsberg. 

Årets festivalområde ligger helt nede ved vannet og ser ut som en miniatyrhybrid av Palmesus og Sørenga i Oslo. Alt foregår på to store scener som ligger på hver sin side av et gammel industribygg, som huser barer og mathall, før det på kvelden blir åsted for arvingen til klubbkonseptet Kastellnatt. Festivalkartet viser også et utall ganske kleine lounger med forskjellige sponsorer, som DnB, Skruf og Red Bull, hvor vi tipper det er ekstremt lave odds for å finne en av Vestfolds store sønner. Dere vet hvem vi mener. 

Dette bildet er tatt på det gamle festivalområdet, men det blir neppe dårligere stemning på ny arena. FOTO: Pressebilde.

Du lurer kanskje på hvorfor Slottsfjell er lagt til vanlige arbeidsdager. Svaret får du når du ser på lineup-en. De fleste store norske og europeiske festivaler holdes i helgene, så når Slottsfjell velger datoer midt i arbeidsuka kan de plukke fritt fra godteskålen av artister. 

Bare se her: Først og fremst er nasjonalskattene Karpe tilbake i Norges eldste by. For første gang kommer Lewis Capaldi, som på kort tid har blitt en verdensstjerne, med flere milliarder avspillinger på musikkstrømmetjenester. Siden 2019 har hans personlige artistgrafer pekt rett opp, og nå er han en fyr som nevnes i samme utpust som Ed Sheeran og Adele. Topplisten fortsetter med Måneskin, som vi alle husker fra kontinentets største musikkonkurranse – først og fremst for en god låt, og så for kontroversene i etterkant. 

Masse bra norsk musikk finner vi også på plakaten. Undergrunn har akkurat sluppet sitt tredje album og vi spår et definitivt gjennombrudd i år. Brenn. og Honningbarna skal begge rocke Tønsberg i stykker, mens Sigrid og Dagny skal by på det beste innen norsk pop. Til klubbkveldene kommer blant andre Matoma og Galantis. Dette blir utvilsomt fest, til tross for at den skjer midt i uka.

Metteson skal også til fjellet. Les om ham HER.

X