Utelivsguiden uke 13 – Vorspiel, kunst og kyllingklubber.

Uke 13, wow. Sommertid er gjeninnført og Q2 22 er rett rundt hjørnet. Summer vinterens tall og rydd regnearket for det som skal komme. Er det mye rødt i boka kan du trøste deg med at det er grønne tider i vente.

Vi har trykket på utelivskalkulatoren og kommet frem til summen av helges beste begivenheter, nok en gang.

Vernissage: Kristin Sæterdal «The Dump»  

Kunstplass, torsdag kl 18-20.

“The Dump” heter utstillingen, som ikke helt handler om søppel men som skal rette fokus på overforbruk, og hvordan vi kan være med på å redusere gjenbruk. Kristin Sætersdal er en billedvevkunster som henter mye inspirasjon fra science fiction og tvspill. 31. mars kan du se “The dump” som er inspirert av en søppelfylling i USA, visstnok en helt spesiell dag i 2017. En hel vegg med billedvev det har tatt ni måneder å veve. Og du kan kun se den 31. mars på Kunstplass.  

Olefonken

Kafé Hærverk, torsdag kl 23.

Olefonken er ikke så trist som han høres ut. Han nemlig en av de originale i Hubbabubbaklubb, som ikke høres trist ut i det hele tatt! På torsdag spiller han på mytefulle Kafé Hærverk, og er du en av de som begynner å gasse litt tidlig denne helgen er dette et veldig godt alternativ om du gjør torsdagen til en helaften. 

Vorspiel-visning av “Et Glass Til”

Vega Scene, fredag kl 18.

Den danske Oscar-vinneren har sikkert mange rukket å se siden den kom i 2020. 2020 hadde sine vanskeligheter men “Et glass til” ble et slags lyspunkt. Uten å røpe for mye kan vi si at alkohol spiller en sentral rolle, og filmen blir av flere omtalt som en hyllest til kongen av hverdagsrusmidler. Nå inviterer Vega Scene til å starte helgen med vorspiel og alkoholfilm. Etter filmen kan du for eksempel stikke rett til Youngs for konsert med Scarlet Pleasure som har tittelsporet i filmen. En optimal start på fredagskvelden kanskje? 

Invitasjon til vors koster 150,- her.

The Band Called Oh

Parksalongen, fredag kl 19. 

Bandet som først bare het Oh, men som senere konkretiserte hva det dreide seg om, er tilbake på scenen. Ti år har gått siden første EP kom, og siden har de sluppet to album, siste i 2017, før de i 2018 tok seg fire friår fra scenelivet. The Band Called Oh er en fullverdig soulopplevelse, som denne gangen blir av det svært intime slaget på Parksalongen. Det er noe uklart om de er tilbake eller om dette er et enkelttilfelle. Uansett er det verdt å få med seg. 

250,- for billetter.

Flux: Skodde – release party

Blå, fredag kl 23. 

Flux collective er blitt en slags ravegarantist de siste årene og ut av Flux kommer Skodde. Dette er en DJ-duo som kombinerer harde beats og hypnotiserende synth med flittig bruk av sampling. Nå slipper de for første gang et fullverdig album, Abduction Album, og inviterer til fest på Blå. De blir varmet opp av Espen Iden som de siste fem seks årene har fløyet til både europa og det fjerne østen for å sveive i gang dansegulv. 

100,- før midnatt, 150,- etter.

TROMSØ SURVEILLANCE – konsertinstallasjon i Oslo – Mental Overdrive / Keecen / Kohib

Ingensteds, lørdag kl 19-22.

Tromsø Surveillance er ikke et statlig spionprogram, tror vi. Det er et slags kreativt barn av pandemien, der målet var å etablere “klubben” på en digital plattform. Konseptet har vist seg såpass levedyktig i det åpne samfunnet at det nå er klart for Ingensteds, i en postpandemistisk utgave av Oslo. Tromsø Surveillance gjengir en bredde av Tromsøs elektroniske musikkscene, men stort fokus på det visuelle som går i hånd med musikken. Ingensteds vil bli kledd i lerret og publikum blir tatt med rett opp til nord for å oppleve Mental Overdrive, Keecen og Kohib, Tromsøs største i elektronika i dag. 

Forlokkende 199,- koster billettene.

Klubb: Mutual Intentions

Blå, lørdag kl 23.

Tungvekter i hiphop og RnB -ringen? Ja, de har hvertfall slått godt fra seg de siste seks, syv årene. For om Mutual Intentions er fremmed for deg så kan det argumenteres for at du ikke har fulgt med. Utspring som Ivan Ave og Tøyen Holding har slått seg fram i henholdsvis verden og Norge etter tur. Når Mutual Intentions inviterer til klubb så kan du forvente deg et sjangerspenn som bevegers seg fra jazz-funk via piano-house til fullstendig disko og techno. DJ lineupen varierer som vanlig, men de kan alle greiene sine. 

100,- før midnatt, 150,- etter.

Djupet-Dunkel 02: Skudge / Atk.141 / [AG02] / Robomatic / Avdelning 9

Ingensteds, lørdag kl 22

Auditiv serieopplevelse av en kveld på Ingensteds. Her vil du gjennom kvelden bli slått i trynet av diverse godt kjente stemningsskapere og dansegulvambasadører. Hovedansvaret for kvelden faller på Skudge, et DJ fenomen som har gjort seg kjent for sin Bergheinete lyd og enkle, hardtslående breaks. Et verdig punktum for helgen. 

Billetter koster 200,- her sånn.

X