uteliv

Kvinnedagsguiden – 8. mars.

Vi visste det ikke da, men 8. mars i 2020 ble den siste ordentlige festkvelden vi fikk før pandemien tok oss. I fjor ble det en relativt stille markering, men nå er alt lagt til rette for at kampen for likestilling igjen kan markeres og at ulikheter igjen kan feires. 

Selv om det faller på en tirsdag er det flere muligheter! I utelivsguidens ånd har vi sett på hvilke arenaer som er verdt et besøk på denne dagen. Det finnes også en rekke foredrag, forestillinger og andre markeringer, men her er noen arrangementer vi vil trekke frem i hovedstaden.

8.marstoget i Oslo

Youngstorget

I Oslo begynner den storstilte markeringen på Youngstorget kl 18. Det blir appeller og paroler, og toget skal gå sin faste rute. Listen over appellanter er lang, hele listen kan du se her, men det hele skal styres av skuespiller Liv Gulbrandsen som er konferansier. En riktig og viktig start på kvelden. 

Kvinnedagen på Vega

Som en del av Vega sin markering av kvinnedagen har de satt opp et eget kinoprogram med flere sterke filmer med kvinner i hovedrollen. Noen filmer går allerede på kino i dag, noen filmer er eldre, og noen er helt flunka nye. 

To førpremierer blir det. Den ene har det norske navnet Parallelle Mødre, og er laget av Pedro Almodóvar. Den ble vist for første gang på filmfestivalen i Venezia i 2021, der også Penélope Cruz vant pris for beste hovedrolle. 

Den andre er en fransk film med navnet Tatt av Tiden. Denne filmen vant også priser i Venezia i fjor høst, en for beste regi av Eric Gravel og for premium skuespill av hovedrolleinnehaver Laure Calamy. 

Begge kan du se før alle andre, 8. mars på Vega Scene.

8. MARS – DRAMAqueen x Free the nipple

Elsker

Elsker har gjort det til tradisjon å gjøre Kvinnedagen til uforglemmelige kvelder, og de som var der bare dager før lockdown i 2020 levde nok på den festen helt til sommeren. DRAMAqueen og Free the nipple inviterer til høyironisk pølsefest, i sin vandte, inkluderende ånd. Dette er fest for alle!

KVINNEDAGSFEST

Youngs Oslo

I regi av Kvinnegruppa Ottar og Kvinnefronten inviterer Youngs til Kvinnedagsfest. Det begynner kl 20 i etterdønningene av markeringen på Youngstorget. Det starter med gratis pizza(!) som følges av appell om kurdisk kvinnekamp, i regi av Kurdisk Demokratisk Samfunnsenter. Deretter blir det paneldebatt om abortloven, som glir over i mingling og samvær, før DJen begynner å spinne skiver fra kl 22. 

Gratis inngang. 

FEMME BRUTAL 8. MARS FESTIVAL

Ingensteds

Klubbkonseptet Femme Brutal står for en minifestival den 8. mars på ingensteds. Fra klokken 18 starter programmet med rivende appeller og paneldebatter. Olivias rekorder og ERGI har laget en samleplate for anledningen, full av “slægers”, ifølge ryktene. Musikken settes i gang kl 20. 

Kjøp billetter her. 

X