Utelivsguiden uke 8. Alt det gode som ikke har blitt avlyst!

Vår gjenetablerte utelivsguide ruller videre etter forrige ukes comeback fra det som fremover vil bli husket som “de vanskelige årene”. Nå våkner landet til liv, og det er som kjent ikke alle som spretter opp om morgenen. Avlysninger og utsettelser preger mye av eventprogrammet, men det er unntak. Unntak som vi mener fortjener en anbefaling. Så kanskje det blir enklere å planlegge uka. 

Notis: Om du enda ikke har fått med deg Jackass 4 på kino må du gjøre det før torsdag, som er siste visning. Gjengen med selvskadere har avgjort at filmen ikke blir solgt til noen strømmetjenester, så dette kan være siste sjanse. 

Why Kai

BLÅ

Torsdag kl 20

Litt jazzete dansegulv kan vi digge, og Why Kai tilbyr utelukkende nettopp det. Kai Von Der Lippe, som er hovedmannen bak Why Kai, blander dansbare rytmer med tung bass og byr på en gjennkjennelig mix klubbmusikk med melodisk og improvisert jazz. Her kan du forvente en helhetlig reise gjennom et multimediaunivers som består av levende bilder (film), akkompagnert av små roboter som farger den visuelle forestillingen. Dette tror vi kan bli veldig kult.

Billetter kan du bytte mot penger her. 

Licorice Pizza / Premiere 

Vega Scene

Fredag

Paul Thomas Anderson har sluppet film igjen, og på fredag kan du få se den før alle andre, på Vega scene. Filmen har av flere amerikanske medier blitt omtalt som den beste filmen som kom i 2021, og nå er det Europas tur. Anderson for sikkerhets skyld skrevet og regissert denne historien som handler om den første kjærligheten. To ukjente hovedrolleinnehavere møter kjente fjes som Bradley Cooper og Tom Waitz.

Finn en forestilling som passer deg perfekt her.

The Villa / Gjennåpning

The Villa

Fredag/lørdag

Det er godt mulig at The Villa er den klubben som har lidd mest under alle nedstigningene som har vært. Men “Villaen” har heldigvis overlevd, og de åpner dørene igjen til helgen! Fredag og lørdag er det linet opp DJ’s som skal slite ut alle danselystne fra 22-03. Med tanke på køene som har preget utestedene de siste helgene kan det sikkert lønne seg å være klar til dørene åpner kl 22. 

150,- i døra.

Cavagotchi

Youngs Nede

Fredag kl 22. 

Cavagotchi er tilbake og fyrer opp en slags frihetsfeiring i kjelleren på Youngs. Kristin Kessler og Marie Sahba har holdt på i mange år allerede, men det er grunn til å tro at helgens seanse kan bli av de ekstra minneverdige, om vi har lockdown og selvisolering i bakhodet. Cavagotchi byr på noe av det beste 90-tallet har lagt igjen, med særlig fokus på RnB og hiphop, i harmoni med popen. Det er mye som skal ut, og Cavagotchi pleier å klare det.

Carmen Villain 

BLÅ

Fredag kl 20.

Releasekonsert på Blå. Carmen Villain slipper sitt fjerde album, et album som allerede har fått oppmerksomheten til internasjonale medier. Med bruk av synther, blåseinstrumenter og samples gir hun et svevende lydbilde fullt av harmonier og melodier. Hennes særegne “Sound” er blitt hyllet, også av komiteen i Spellemann, som har nominert henne for to av hennes tidligere album. Nå slipper hun sitt fjerne og det kan du få i sin helhet på fredag.

I fjor gjorde Natt&Dag en digitalkonsert med Carmen Villain, som du kan se om du klikker her. Konserten begynner etter 15:10, så spol frem til det. 

Kjøp billett her. 

Den Siste Debatt

Nieu Scene 

Lørdag kl 18.

Er du lei av at vi aldri klarer å avgjøre en debatt? Selvfølgelig er du det. Nå kan du få et endelig punktum for overdebatterte debatter. Vegar Tryggeseid tar med seg et ekspertpanel for å ta den avsluttende debatten. Ekspertpanelet består av Ida Aalen, samfunnsdebattant og forfatter, filosofen Michael Amundsen og David Kjernlie, som representerer de unge. Det blir informativt og avsluttende.

Billetter må man ha og det kan du finne via denne hyperlinken

Mathew Jonson / Sagittarii Acid / ATK141 / Det gode Selskab

Ingensteds

Lørdag kl 22.

Helaften på Ingensteds og Indigo! Dunkel er navnet på konseptet som skal gi live electronisk klubbmusikk gjennom hele kvelden. I storstua på Ingensteds får du servert en rekke med fire forskjellige dansegulvkreatører, med Mathew Jonson i spissen. Jonson har en sterk identitet i lydbildet, med variasjoner som alltid pleaser dansegulvet. Sagittarii Acid, ATK141 og Mold me with Joy følger etter Jonson, mens det på indigo er det Det Gode Selskab som har invitert Tod Louie, Karl Fraunhofer og Thomas Refvik til å styre gulvet.

Kjøp billetter her.

X